Husdrömmar

Husdrömmar - alla avsnitt + info om serien

Tv-programmet Husdrömmar besöker par som förverkligar sina husdömmar.

Tv-programmet Husdrömmar besöker par som förverkligar sina husdömmar. Foto: SVT

Husdrömmar är ett svenskt tv-program som handlar om vad som händer när man väljer att förverkliga sin stora husdröm. Programledaren Anne Lundberg och den kände arkitekten Gert Wingårdh följer hur det går för olika familjer och hur det påverkar deras liv och relationer. Husdrömmar innefattar villor, vindsvåningar, nybyggen och renoveringar. Husdrömmar handlar om arkitektur, reality och livstil.

Husdrömmar är en svensk realityserie som produceras av SVT Malmö och släpps normalt måndagar kl 02.00 på SVT Play samt sänds på SVT1 kl 20 samma kväll. Ett avsnitt är 57 till 59 minuter långt.

Det allra första avsnittet av Husdrömmar sändes den 27 januari 2014. Än så länge har åtta säsonger av Husdrömmar producerats. Den åttonde säsongen av Husdrömmar sänds 2021. Varje säsong har bestått av 8 avsnitt fram till säsongen 2020. År 2021 och 2022 består den av 10 avsnitt. Det går bra att se varje avsnitt fristående från varandra. 

Svt-huset i Malmö
SVT:s lokaler i Malmö. Foto: Per Eskilsson

Varje vecka träffar programledarna en ny familj, men ibland gör de återbesök hos familjer de besökt tidigare. Säsong 6 tog programledaren Anne Lundberg, känd från Antikrundan, över Husdrömmar efter kollegan Pernilla Månsson Colt, att agera parhäst åt Gert Wingårdh.

Konsumentsajten Byggahus.se har recenserat många avsnitt av Husdrömmar sedan start. Mest uppmärksammad av konsumentsajtens recensioner av Husdrömmar blev den som avser avsnitt 5 2017 som handlar om Johan och Bettans drömhus i ett växthus.

Växthus i Husdrömmar
Växthuset från Husdrömmar avsnitt 5/2017. Foto: Bettan Timius

2016 fälldes tv-programmet Husdrömmar av Granskningsnämnden för en felaktig jämförelse mellan ett passivhus och ett hus med direktverkande el.

Husdrömmar har enligt en mediamätning avseende vecka 6 2018 i genomsnitt 1 280 000 tittare och är därmed Sveriges 10:e största tv-program efter Melodifestivalen, På spåret, Skavlan, Antikrundan, Bron, Veckans brott, Rapport, Sportnytt och Sveriges mästerkock. På just måndagar är däremot tv-serien Husdrömmar det program som har flest tittare, till och med fler än Rapport, Sportnytt och Aktuellt. Husdrömmar har nästan dubbelt så många tittare som Bygglov som går på TV4 på torsdagar.

I september 2015 fick Husdrömmar utmärkelsen Vinnare av Kristallen i kategorin livstilsprogram. Kristallen är ett årligt pris till TV-personligheter och TV-program i Sverige. Producenten av Husdrömmar säsongen 2012-2015 heter Jonas Skottheim och bor i Lomma i Skåne. Säsongen 2021 produceras programmet av Ida Persson Lennerberg och Mats Weman. Musiken till Husdrömmar har komponerats av tonsättaren Anders Wall. Ansvarig utgivare på SVT Malmö för Husdrömmar är Micael Lekberg. Projektledaren hos SVT i Malmö för Husdrömmar heter Johan Liljeroth.

Tv-programmet Husdrömmar är sannolikt inspirerat av den brittiska tv-serien Grand Designs som började visas 1999 och som har fått utmärkelsen British Academy Television Award för bästa program med dokumentära inslag. Grand Designs sänds på brittiska Channel 4. Grand Designs handlar också om människor som bygger sina drömhem. Programmet leds av designern och författaren Kevin McCloud. I varje avsnitt av Grand Designs får vi följa olika människors väg till det perfekta hemmet. Grand Designs Sverige började sändas 2020. 

Det finns också ytterligare en tv-serie som startade samma år som Husdrömmar som påminner om Husdrömmar, Building Dream Homes. Building Dream Homes produceras av brittiska BBC.

Avsnitten, när de sändes, programbeskrivning och länkar till recensioner 

2022 säsong 9

Aleks renoverar lägenhet på Gamla Väster

Renoverar lägenhet på Gamla Väster

I säsongsavslutningen av Husdrömmar 2022 som sändes den 4 april får vi följa Aleksander Milenkovic när han bygger om och renoverar en lägenhet på Gamla Väster i Malmö åt sig och sina två döttrar. Det är inte första gången han renoverar en lägenhet, men första gången han gör det med starka färger.

https://www.byggahus.se/aleks-renoverar-lagenhet-pa-gamla-vaster-husdrommar

Flyttar rivningshotat 1880-talshus

Flyttar 1880-talshus

I avsnitt 9 som sändes den 28 mars möter vi Jette Hellevig som flyttar ett hus byggt på 1880-talet, från Sundsvall till Hällevik i Blekinge. Hennes husdröm blir svårare att genonföra än hon hade tänkt sig.

https://www.byggahus.se/flyttar-rivningshotat-1880-talshus-husdrommar

Renoverar radhus i Gamla Enskede

Renoverar radhus i husdrömmar

Avsnitt 8 sändes den 21 mars och där möter vi Elin och Gabriel från Stockholm som har renoverat flera lägenheter tidigare. Nu sätter de tänderna i ett av Sveriges första radhus i Gamla Enskede. På tre månader och med 1,5 miljon kr ska huset vara förvandlat till deras husdröm.

https://www.byggahus.se/renoverar-radhus-i-gamla-enskede-pa-100-dagar-husdrommar

Totalrenoverar townhouse i Landskrona

Townhouse

I avsnitt 7 från den 14 mars 2022 möter vi Natalie och Imad som köper sitt första hus, ett stort townhouse på tre våningar i Landskrona. Nu ska det renoveras, samtidigt som en trädgård med bastu och orangeri ska anläggas.

https://www.byggahus.se/totalrenoverar-townhouse-i-landskrona-husdrommar

Bygger skånelänga i Klagstorp

Bygga skånelänga

I det sjätte avsnittet  av Husdrömmar som sändes 7 mars 2022, får vi följa när norska Görill Stigedal och Björn Fritzell flyttar till Skåne för att bygga en modern variant av en skånelänga och därmed få en ny start i livet.

https://www.byggahus.se/bygger-skanelanga-i-klagstorp-husdrommar

Bygger Naturhus maximalt miljövänligt

Naturhus i Lerum
Johan och Sylvia är ett sportigt par som designar huset efter sitt idrotts- och naturintresse. Foto: SVT

I avsnitt 5 som sänds den 28 februari 2022 bygger Sylvia Ågren och Johan Lindström ett Naturhus som Johan har ritat tillsammans med 4 arkitekter. De gör en grundlig research för varje detalj, allt så vara så miljövänligt det bara går. Till och med det traditionella tätskiktet i badrummet ratar de och väljer en egen uttänkt lösning som är mer miljövänlig. 

https://www.byggahus.se/bygger-naturhus-i-lerum-sa-miljovanligt-som-mojligt-husdrommar

Bygger upp Södra Björstorp efter branden

Stora Björstorp
1700-talsgården Stora Björstorp drabbades av en förödande brand. Foto: SVT

I säsongens fjärde avsnitt från den 21 februari 2022 får vi följa återuppbyggnaden av 1700-talsgården Stora Björstorp efter att den brunnit ner tills bara ytterväggarna stod kvar. Tuula Sjöholm och hennes barn med familjer hjälps åt att återskapa den unika åttakantiga byggnaden som rymmer bostäder till dem alla.

https://www.byggahus.se/1700-talsgarden-sodra-bjorstorp-byggs-upp-igen-efter-brand-husdrommar

Arkitektritad hytte i Värmland

Arkitektritad hytte
Frode och Anne Marit bygger arkitektritat fritidshus. Foto: SVT

I avsnitt 3 som sänds den 14 februari 2022 träffar vi Frode och Anne Marit, två norrmän som har ett fritidshus i Värmland. Nu ska de bygga ett häftigt arkitektritat fritidshus vid en sjö för att locka med sig barn och barnbarn till Värmland.

https://www.byggahus.se/arkitektritad-hytte-i-varmland-husdrommar

Gustav förvandlar ruinen till delikat bostad

Stärkelsefabriken och Gustav
Gustav förvandlar ruinerna av en stärkelsefabrik till magiskt vacker bostad. Foto: SVT

I det andra avsnittet som sänds den 7 februari 2022 får vi följa Gustav Ovland när han förvandlar ruinerna efter en gammal stärkelsefabrik till en magiskt vacker bostad åt sig själv och sin hund.

https://www.byggahus.se/gustav-forvandlar-ruinen-till-delikat-bostad-husdrommar

Vad hände sedan i Husdrömmar - att flytta ett hus och kära återbesök

Hus flyttas
I säsongspremiären får vi följa ett hus som flyttas från Linus och Karins tomt i Stenungssund. Jonas Nibell sitter vid lyftkranen. Foto: SVT

I säsongspremiären 2022 som sänds den 1 februari får vi lära oss allt om att flytta ett hus. Gert och Anne gör också återbesök hos fyra tidigare deltagare i programmet. Jättekul att se, säsongen är igång!

https://www.byggahus.se/vad-hande-sedan-i-husdrommar-att-flytta-ett-hus-och-kara-aterbesok

Läs också: Intervju med Gert Wingårdh inför säsongsstarten av Husdrömmar 2022.

2021 säsong 8

Runt hus av halm och lera

Hus av lera och halm
Erik och Laura Vidje ska bygga ett hus av 300 halmbalar och lera, ett bygge de har planerat under många år.

Uppe i Västerbotten bygger Erik och Laura Europas nordligaste halmbalshus, ett ekologiskt hus som får en rund form för att bli så energieffektivt som möjligt. Byggmaterialen hämtas lokalt, grannens hästar står för hästgödseln som blandas i leran de täcker fasad, innerväggar och golv med.

https://www.byggahus.se/husdrommar-runt-hus-av-halm-och-lera

Ett Tiny Hus på hjul

Andrea och Jonathans Tiny House
Andrea Ottander och Jonathan Lystbaek Jörgensen tar ledigt från studierna och bygger ett litet välplanerat hus på hjul.

Till Langeland i södra Danmark tar arkitektstuderande Andrea och hennes sambo Jonathan sin trailer för att där bygga sin framtida bostad, ett tiny house på hjul som Andrea ritat själv. Alla detaljer är noggrant planerade och vägda, för att huset inte ska bli för tungt utan ska kunna kopplas till en vanlig bil och flyttas mellan olika platser.

https://www.byggahus.se/husdrommar-tiny-house-pa-hjul

Villa Fernström i Stenungsund

Husdrömmar Villa Fernström
Linus Fernström och Karin Persson bygger drömhuset inspirerat av Case Study-husen i Los Angeles.

Det sjunde avsnittet av Husdrömmar 2021 tar oss till Stenungsund på Västkusten. Där bygger hockeyproffset Linus Fernström och Karin Persson ett hus i lösvirke som Linus har ritat själv. Budget överskrider de rejält, men han får mycket beröm av Gert Wingårdh för sin ritning.
https://www.byggahus.se/husdrommar-villa-fernstrom-i-stenungssund

Tegelhus i Östra Vemmerlöv ger själen ro

Tegelhus i Östra Vemmerlöv
Pernilla är en andlig person som döper rummen efter kvinnor som har betytt mycket för henne, döda och levande.

Pernilla renoverar snabbt och effektivt sitt 30-talshus på Österlen med hjälp av hantverkare, i Husdrömmars sjätte avsnitt 2021. Hon följer de flesta av Gert Wingårdhs råd och tjäna hundra tusentals kronor.
https://www.byggahus.se/husdrommar-tegelhus-i-ostra-vemmerlov-ger-sjalen-ro

Bygger lada för compactliving

Lada för compact living
Daniel och Jeanette Orrö vill inte bygga onödigt stora ytor utan bygger litet av hög kvalitet. 

I del 5 av Husdrömmar 2021 bygger Jeanette och Daniel en arkitektritad,  minimalistisk och kompakt lada på en stor naturtomt utanför Göteborg. Husbygget är välprojekterat och går som på räls.
https://www.byggahus.se/husdrommar-bygger-lada-for-compact-living

Renoverar skola med pressade kostnader och hårt arbete

Skola ska totalrenoveras
Elin och Casper är 23 år och har köpt sitt första hus. Här ska det totalrenoveras.

I det fjärde avsnittet av Husdrömmar säsongen 2021 totalrenoverar 23-åringarna Elin och Casper sitt första hus, en stor skola. De gjorde ingen överlåtelsebesiktning och felen är fler än de hade kunnat föreställa sig. Deras budget får inte överskridas. Men här har du två målmedvetna och envisa personer som inte ger sig.
https://www.byggahus.se/husdrommar-renoverar-skola-och-pressar-kostnaderna-med-billigt-byggmaterial-och-hart

Strömsbergs kapell blir sommarbostad

Avsnitt tre av Husdrömmar 2021
Ilias och Josefin fräschar upp och inreder ett kapell i Småland.

I avsnitt tre av Husdrömmar 2021 köper Josefin och Ilias från Malmö ett kapell från förra sekelskiftet i Småland. De renoverar och inreder till en rymlig sommarbostad.
https://www.byggahus.se/husdrommar-stromsbergs-kapell-blir-sommarbostad

Hur svårt kan det vara?

Husdrömmar avsnitt 2 säsongen 2021
Jenny och Jon ritar huset själva, och bygger även delar av det.

I det andra avsnittet av Husdrömmar 2021 får vi följa när Jenny och Jon i byn Häcken utanför Göteborg bygger ett hus de har ritat själva. För hur svårt kan det vara?
https://www.byggahus.se/hur-svart-kan-det-vara-att-rita-och-bygga-hus

Kära återbesök och ödehus i säsongspremiären av Husdrömmar

Husdrömmar del 1 säsongen 2021
Sebastian och Sofia i Tranås som byggde the Herring house​.​​​​

I det första avsnittet av Husdrömmar säsongen 2021 gjorde man återbesök hos tidigare husdrömmare, bland annat Gert Wingårdhs Äggdal och the Herring House. Dessutom fick vi en lektion i ödehus.
https://www.byggahus.se/kara-aterbesok-och-odehus-i-sasongspremiaren-av-husdrommar

2020 säsong 7

Åttakantigt innovativt ekohus i Jämtland

Åttakantigt experimenthus
Sven Wadman är ekoingenjör och omsätter sina idéer i praktiken.

Avsnitt 10 av Husdrömmar säsong 7  sändes den 23 mars 2020. Vi får träffa ekoingenjören Sven Wadman som bygger sitt drömhus - ett stort, åttakantigt experiment med smarta ekolösningar.
https://www.byggahus.se/husdrommar-attakantigt-innovativt-ekohus-i-jamtland

Faijerska gården i Kiaby totalrenoveras

Faijerska gården i Kiaby
Robin och Karolina totalrenoverar gammal skånegård.

Det nionde avsnittet av Husdrömmar 2020 sändes den 16 mars. Det handlar om Robin Gunnarsson och Karolina Ekberg som båda gillar att renovera. När programledarna besöker dem första gången berättar de att detta är deras tredje hus på tre-fyra år som de ger sig på att renovera. Nu har de köpt Faijerska gården som ligger 14 km utanför Kristianstad och den ska totalrenoveras.
https://www.byggahus.se/faijerska-garden-i-kiaby-totalrenoveras-i-husdrommar

Jättelik tillbyggnad i Abbekås med solpaneler och vindkraftverk

Pippi och Göran bygger stort i Abbekås
Pippi och Göran bygger stort i Abbekås.

I avsnitt åtta av Husdrömmar 2020 bygger Pippi och Göran till sitt lilla sommarhus på 90 kvm i Abbekås med hela 300 kvm. De vill flytta dit för gott och ha mycket plats för besökare. Huset ska bli självförsörjande på el, till och med sälja överskottet. Elen får de från solpaneler och ett eget litet vindkraftverk.
https://www.byggahus.se/husdrommar-jattelik-tillbyggnad-i-abbekas-med-solpaneler-och-vindkraftverk

Eternitpalats i Västra Klappe med begagnat byggmaterial

Eternit plockas bort
Ulf och Amber plockar delar av sin eternitfasad, med full skyddsutrustning.

I det sjunde avsnittet av Husdrömmar 2020 får Ulf och Amber mycket gjort med lite pengar när de förvandlar den gamla samlingslokalen för lokala IOGT-NTO i Västra Klappe, från ett riktigt fult till ett riktigt gulligt hus.
https://www.byggahus.se/renoverar-eternitpalats-i-vastra-klappe-med-begagnat-byggmaterial

Yogashala bland trädkronorna i Hovås

Lina och Henrik bygger hus i Hovås
Lina och Henrik bygger hus i Hovås.

Avsnitt nr 6 av Husdrömmar 2020 handlar om Henrik och Lina som bygger ett hus i området Hovås i Göteborg. Henrik är själv arkitekt och den som ritar huset, som är inspirerat både av trädhusen på Bali där man utför yogashala och den brasilianska arkitekten Marcio Kogan.
https://www.byggahus.se/husdrommar-yogashala-bland-tradkronorna-i-hovas

30-talshus i Enskede totalrenoveras och byggs till

Totalrenoverar 30-talshus på Enskedefältet
Jonas och Frida handlar hus från stranden i Thailand.

I det femte avsnittet av Husdrömmar 2020 köper smålänningarna Jonas och Frida ett hus i Enskede, när de sitter med en drink i handen på en thailändsk sandstrand. Men i vilket skick är huset egentligen och kan de bygga om och till det med uppsatt budget?
https://www.byggahus.se/husdrommar-30-talshus-i-enskede-totalrenoveras

Case Study i Hällingsjö

Morgan och Linda byggde ett Case Study-inspirerat hus i Hällingsjö.
Morgan och Linda byggde ett Case Study-inspirerat hus i Hällingsjö..

Det fjärde avsnittet av Husdrömmar 2020 tar oss till Hällingsjö som ligger mellan Borås och Göteborg. Där bygger Morgan och Linda Gredåker ett arkitektritat hus vars design är inspirerad av Case Study-husen i Los Angeles. Arkitekten är Calle Posse, expert på Byggahus.se.
https://www.byggahus.se/case-study-i-hallingsjo

Monopolhuset med granitkeramik i Hjärup

Martin och Sofie bygger monopolhus med granitkeramik i Hjärup
Martin och Sofie bygger om och till ett gammalt hus.

Det tredje avsnittet av Husdrömmar säsong 7 sändes den 3 februari 2020.  Det handlade om Sofie och Martin Börjesson som köpte ett gammalt hus i Hjärup, för att bygga om och till. De har anlitat en arkitekt som ritat ett "monopolhus" åt dem, med fasad kädd i granitkeramik. Gert Wingårdh tycker det är coolt.
https://www.byggahus.se/husdrommar-martin-och-sofie-bygger-husdrommen-i-hjarup

Amy och Love återupplivar ödehus i Vinslöv

Amy och Love återupplivar ödehus i Vinslöv
Amy och Love har hittat drömhuset i Vinslöv.

Det andra avsnittet av Husdrömmar säsong 7 sändes den 13 januari 2020.  Det handlade om Amy och Love i Vinslöv som köper ett ödehus billigt för att totalrenovera och sedan bo i med sina barn. Med god planering, hårt arbete och en rejält tilltagen budget är de ett par av få som lyckas med sina högt uppställda mål i Husdrömmar.
https://www.byggahus.se/husdrommar-amy-och-love-aterupplivar-odehus-i-vinslov

Wingårdhs Äggdal och återbesök

Wingårdhs Äggdal
Gert och Karin Wingårdh bygger sitt drömhus på Äggdal.

Säsong 7 av Husdrömmar inleddes den 6 januari 2020 med återbesök hos tidigare deltagare i vanlig ordning. Dessutom fick vi se hur Gert och Karin Wingårdh håller på att bygga om en gård i närheten av där de bor, att ha som fritidsboende åt sig själva och sin stora familj.
https://www.byggahus.se/husdrommar-wingardhs-aggdal-och-aterbesok

2019 säsong 6

The Swedish Herring House

The Swedish Herring House under uppbyggnad
Gert, Sebastian och Sofia samt deras containrar som förvandlas till en villa.

Avsnitt 8 säsong 6, det sista avsnittet av Husdrömmar för säsongen sändes 18 mars. Det handlar om Sebastian och Sofia i Tranås som bygger ett hus av fem begagnade fraktcontainrar, på en fin tomt med utsikt över skog och sjön Sommen. Huset ska få en fasad av fiskfjäll såsom sillen har och skogen utanför blir tillsammans med sillen ett tema även för husets inredning.
https://www.byggahus.se/the-swedish-herring-house-i-husdrommar

Röda skolan i Bara med åtta nyanser av rött

Abbe och Maria vid Töda skolan i Bara
Maria och Abbe vid Röda skolan i Bara.

Avsnitt 7 säsong 6 som sändes den 11 mars handlar om Abbe och Maria. De är två stockholmare som bestämmer sig för att byta lägenheten i storstaden mot ett mer konstnärligt liv på landet utanför Malmö. De köper en 100 år gammal skola som de förvandlar från lokal till bostad. Det blir dyrare än de tänkt sig och det dyker upp en rad obehagliga överraskningar som gör att budget överskrids med 20-30 procent.
https://www.byggahus.se/roda-skolan-i-bara-med-atta-nyanser-av-rott-husdrommar

Bergskuben i Västra Frölunda

Bergskuben i Västra Frölunda
Bergskuben i Västra Frölunda samt byggherrarna Emelie och Mikael.

Avsnitt 6 säsong 6 som sändes den 4 mars 2019 handlar om Emelie och Mikael som bygger ett arkitektritat hus på en kulle i Västra Frölunda. De köper tomt, anlitar arkitekter, tänker till och planerar väl. Det är en nödvändighet för de testar nya byggmaterial och nya byggmetoder.
https://www.byggahus.se/bergskuben-i-vastra-frolunda-husdrommar

Bygger stort medelhavsinspirerat stenhus

Ahmed och Eva bygger stenhus i Vårby
Ahmed och Eva bygger stenhus i Vårby.

Avsnitt 5 säsong 6 sändes den 25 februari 2019. Det handlar om Ahmed och Eva som har köpt en drömtomt vid Mälarens strand i Vårby. Där bygger de ett 355 kvm stort stenhus i medelhavsstil, fyllt med smart teknik. Bygget drar ut på tiden och överskrider budget. Det här är ett avsnitt som verkligen handlar om att bygga hus.
https://www.byggahus.se/bygger-stort-medelhavsinspirerat-husdrommar

Linn och Thora bygger om skånelänga på Österlen

Linn och Thoras skånelänga
Linn och Thora som bygger om en skånelänga på pappas gård.

Avsnitt 4 säsong 6 sändes den 18 februari 2019. Det handlar om Thora Norgård och Linn Borneskog som bygger om en skånelänga på pappas gård, där de ska bo i kollektiv sedan med honom och Thoras mamma, som har varsin länga på gården. Renoveringen sker på totalentreprenad och är odramatisk. De vill först bygga ett orangeri, men bestämmer sig till slut för att nöja sig med ett glasparti som gav oväntat god kontakt med trädgården.
https://www.byggahus.se/linn-och-thora-bygger-om-skanelanga-pa-osterlen

Surfarens hus vid Löderups strandbad

Surfarens hus vid Löderups strandbad
Surfaren Christian Dittrichs hus vid Löderups strandbad.

Avsnitt 3 säsong 6 sändes den 11 februari 2019. Det handlar om Christrian Dittrich som bygger ett arkitektritat hus vid Löderups strandbad. Christian är en inbiten fd. proffessionell vind- och kitesurfare som anpassar sitt hus för det och för sonen som han har hos sig varannan vecka. Han låter vännen och arkitekten Karin Santhesson rita huset. Huset byggs på totalentreprenad, sånär som på köket som han tjänar en hacka på att bygga själv tillsammans med sin pappa.
https://www.byggahus.se/surfarens-hus-vid-loderups-strandbad

Makeover av 50-talshus tillbyggt på 70-talet

Avsnitt 2 Husdrömmar 2019 - Pernilla och Conny
Pernilla och Conny renoverade för att sälja.

Det andra avsnittet för säsongen 2019 handlar om Pernilla Brandt Englund och Conny Englund från Markaryd som köper sig ett hus i Mellbystrand, trots att de redan hade två hus. Huset är ett välbevarat arkitektritat hus byggt på 50-talet, med en tillbyggnad från 70-talet. Gert Wingårdh försöker övertala dem att inte renovera bort husets själ, för nästa generation kommer att älska stilen. Och kommer de att behålla huset eller inte?
https://www.byggahus.se/husdrommar-makeover-av-ett-50-talshus-med-70-tals-tillbyggnad

Återblickar - Bettan och Johan efter två år i växthuset

Johan och Bettan
Johan och Bettan i Skurup, där de nu bott två år i sitt växthus

Säsongen 2019 inleddes med kära återbesök, bland annat hos Bettan och Johan som vi fick träffa 2017. Nu har de bott två år i sitt hus och visar och berättar om hur det är att leva i ett hus som är byggt inuti ett växthus. Allt om deras odlingar, inredning och temperaturreglering i växthuset. Och hur putsar de de 900 fönsterrutorna egentligen?
https://www.byggahus.se/bettan-johan-efter-tva-vaxthuset-husdrommar

2018 säsong 5

Husdrömmen i Tygelsjö som blev en mardröm

Husdrömmar
Johannes och sandra i Tygelsjö.

Sista avsnittet för säsongen - avsnitt 8 - sändes måndagen den 19 mars.
Här möter vi Sandra och Johannes, som vill renovera ett 50-talshus på Sjötorpsvägen 65 i skånska Tygelsjö för att skapa framtidshuset för sin lilla familj. Det visar sig tyvärr att huset de köpt är i så dåligt skick att det måste rivas till grunden. 
https://www.byggahus.se/bygga/husdrommar-tvingas-riva-bygger-nytt-lego

Suterränghuset utanför Halmstad, med utsikt över Kattegatt

Husdrömmar avsnitt 7/2018
I Husdrömmar avsnitt 7/2018 visades Daniels och Thereses hus.

Avsnitt 7 säsong 5 av Husdrömmar sändes måndagen den 12 mars.
Daniel och Therese bygger sin husdröm med utsikt över havet, strax utanför Halmstad. Men de gör det sannerligen inte lätt för sig. För samtidigt som de bygger denna spektakulära villa tvingas Daniel resa jorden runt, ungefär en gång i månaden, för att kunna sköta sitt jobb. Det finns helt enkelt inte någon tid över till motgångar.
https://www.byggahus.se/bygga/husdrommar-therese-daniel-bygger-lyxigt-utanfor-halmstad

Funkishuset i Lund får en ansiktslyftning

Husdrömmar avsnitt 6/2018
Ett Lundahus i Husdrömmars avsnitt 6/2018.

Avsnitt 6 säsong 5 av Husdrömmar sändes måndagen den 5 mars.
Det var faktiskt en ren tillfällighet att Anna och Hossein valde ett funkishus från 1936 när de letade ny bostad i Lund. Men slumpen blev snart till en kärlekshistoria som bara växte sig allt djupare. Fast drömmen om att behålla den gamla stilen och samtidigt göra det gamla funkishuset modernt visade sig inte vara helt enkel.
https://www.byggahus.se/renovera/husdrommar-anna-hossein-byggnadsvardar-funkis-lund

Brandstationen i Stora Köpinge

Brandstation i Husdrömmar 5/2018
Brandstation i Husdrömmar 5/2018

Avsnitt 5 säsong 5 av Husdrömmar sändes måndagen den 26 februari.
På väg hem från semestern i Skåne stannar Petra och Anders till för att titta på en gammal brandstation på Österlen. Lite på skoj, lite på allvar. Men det blir kärlek vid första ögonkastet. Skulle de kunna göra om den till den sommarstuga som de så länge drömt om?
https://www.byggahus.se/renovera/husdrommar-bygger-om-brandstation-sommarhus

Skärgårdshuset på Älgös högsta topp

Husdrömmar på Älgö
Husdrömmar på Älgö

Avsnitt 4 säsong 5 av Husdrömmar sändes måndagen den 19 februari.
Lars och Titti skall bygga sitt drömboende på Älgö i Stockholms skärgård. Högst upp på halvön, med utsikt över trädtopparna, på exakt samma plats där Lars föräldrar byggde familjens sommarstuga för 60 år sedan. Men när stugan rivs och det nya huset börjar ta form, river det upp många gamla minnen för Lars.
https://www.byggahus.se/bygga/husdrommar-bastu-fokus-tre-balkonger-algo

Den moderna skånelängan norr om Lund

Husdrömmar med Alex och Sofia
Husdrömmar med Alex och Sofia.

Avsnitt 3 säsong 5 av Husdrömmar sändes måndagen den 12 februari.
Alex och Sofia har varit ihop sedan tonåren. De ska nu, tjugo år senare, bygga ett nytt stort hus utanför Lund, där de tänker sig att bo resten av livet. Både Alex och Sofia är redan hårt pressade, av jobb, av livet med en dotter med utvecklingsstörning, och av att de inte hinner med varandra. Så frågan är: kommer de även att orka med ett husbygge? 
https://www.byggahus.se/bygga/sofia-alex-ritade-specialanpassat-hus-sjalva-byggde-losvirke

Den gamla skolan i Ramsåsa blir ett drömhus

Husdrömmar i gamla skolan i Ramsåsa
Husdrömmar i Ramsåsa på Österlen.

Avsnitt 2 säsong 5 av Husdrömmar sändes måndagen den 5 februari.
Dagen efter att Hampus och Kajsa har gift sig får de plötsligt för sig att de också ska bli husägare. På impuls köper de en gammal skola från 1800-talet på Österlen som kräver en total renovering. Men drömmen om landet visar sig inte vara helt enkel för alla inblandade. 
https://www.byggahus.se/renovera/perfekta-renoveringen-skola-husdrommar

Vad hände sen - återbesök i Köpenhamn och Genarp med mera

Husdrömmar gör återbesök i avsnitt 1
Husdrömmar hälsar på i Uddevalla.

Avsnitt 1 säsong 5 av Husdrömmar sändes måndagen den 29 januari.
I den nya säsongen börjar vi med att hälsa på några av de familjer som vi mött tidigare år. Hur gick det med deras husdrömmar? Lever de fortfarande kvar? Stannade rastlösa paret Lars och Anna verkligen kvar på Strandvejen i Köpenhamn? Fyra år senare hälsar vi också på Emma och Lukas i Uddevalla… för där har det hänt saker! Och hur går det för Lars i det gamla lastbilsgaraget ute i Genarp…bor han fortfarande kvar? 
https://www.byggahus.se/renovera/aterbesok-hos-fem-deltagare-husdrommar

2017 säsong 4

Avsnitt 8 säsong 4 av Husdrömmar

Husdrömmar hos Malin och Kinga
Husdrömmar hos Malin och Kinga i Lund.

Malin och Kinga har en dröm om ett bättre liv för sin familj, där väldigt mycket kretsar kring sonen Ville, som har särskilda behov. Ville har ADHD och behöver ytor och rymd i sitt liv. Malin och Kinga hittar till slut en lösning för sitt radhus i Lund, när den gamla carporten byggs om till ett aktivitetsrum med romerska ringar och en klättervägg. På köpet får man även en hall med marockansk klinker. Men kommer Ville att tycka om den nya husdrömmen? Det vet ingen förrän allting är klart.
https://www.byggahus.se/bloggar/inlagg/32-kvm-tillbyggnad-nytt-liv.3987/

Avsnitt 7 säsong 4 av Husdrömmar

Husdrömmar i ett 70-talshus.
Husdrömmar i ett 70-talshus i Furulund.

Maja och Eric drömmer om det första egna huset för familjen att växa i. Det enda de vet är att de inte ska köpa en 70-talsvilla, en sån som Maja växte upp i. Men precis så blev det ändå, och nu ska den totalrenoveras till "det moderna boendet". Men alla gamla hus bjuder på överraskningar.
https://www.byggahus.se/bloggar/inlagg/renovera-och-bygga-om-1970-talshus.3985/

Avsnitt 6 säsong 4 av Husdrömmar

Lösvirkeshus i Bunkeflo
Husdrömmar i Bunkeflo där det ska byggas ett lösvirkeshus.

Simón är född och uppvuxen i Uruguay och han älskar att grilla! Hans flickvän Claudia, med rötter i Chile, vill ha ett hus och fyra barn. Detta leder till att de bygger sitt drömhus i Bunkeflo utanför Malmö. Men kommer de att få plats med matsalen?
https://www.byggahus.se/bloggar/inlagg/claudia-och-simon-byggde-loesvirke-i-bunkeflo.3981/

Avsnitt 5 säsong 4 av Husdrömmar sändes måndagen den 27 februari

Husdrömmar i ett växthus
Husdrömmar i ett växthus i Skurup.

De flesta husdrömmar handlar om ett hus. Men Johan och Bettan i Skurup är inte som alla andra. De har en väldigt annorlunda dröm. De bygger nämligen två hus - och det ena är inuti det andra…
https://www.byggahus.se/bygga/du-inte-fick-veta-om-huset-vaxthuset-husdrommar
https://www.byggahus.se/bloggar/inlagg/bor-i-ett-vaexthus.3980/

Avsnitt 4 säsong 4 av Husdrömmar sändes måndagen den 20 februari

Husdrömmar besöker en ombyggd fårlada
Husdrömmar besöker en ombyggd fårlada.

Ewa och Börje har träffats mitt i livet och vill nu hitta sin plats på jorden. En annorlunda husdröm. Och vad kan väl vara mer annorlunda än en fårlada? Med Hornborgasjön i Västergötland utanför fönstren kan ju heller inget gå fel - om nu inte Gert Wingårdh hade haft synpunkter på just de där fönstren.
https://www.byggahus.se/renovera/farladan-vid-hornborgasjon-du-inte-fick-veta

Avsnitt 3 säsong 4 av Husdrömmar sändes måndagen den 13 februari

Husdrömmar hos Anna vid havet.
Husdrömmar besöker Anna som byggt vid havet.

Anna är 73 år och har alltid bott i lägenhet inne i Göteborg. Men efter en stor sorg bestämmer hon sig för att hennes liv behöver en förändring - det är nu eller aldrig. Hon vill bo i ett eget hus vid havet. Och den som ska både rita och bygga huset är hennes son, Elias. En kärleksgåva från en son till en mor.
https://www.byggahus.se/bygga/skraddarsytt-dromhus-at-anna

Avsnitt 2 säsong 4 av Husdrömmar sändes måndagen den 6 februari

Husdrömmar i Köpenhamn
Husdrömmar på Strandvejen i Köpenhamn.

Anna och Lars är proffs på renovering. Nu har de köpt sitt drömhus på lyxiga Strandvejen, norr om Köpenhamn, där takbjälkar ska tas fram och kök skall flyttas. Och dessutom får en sovrumstillbyggnad precis plats på den lummiga innergården. Det tycker både Anna och Lars. Men inte kommunen.
https://www.byggahus.se/renovera/proffsrenoverare-tar-sig-forsta-huset

Avsnitt 1 säsong 4 av Husdrömmar sändes måndagen den 30 januari

Husdrömmar gör återbesök
Husdrömmars första avsnitt är återbesök hos förra säsongens deltagare.

Den nya säsongen börjar vi med att hälsa på några av de familjer som vi mött tidigare år. Hur gick det med deras husdrömmar, lever de fortfarande kvar? Har till exempel kärleken överlevt hos Johannes och Åsa de tre första åren i Lund? Lyckades Gert flytta huset i Malmö för gott? Och så återvänder vi så klart till Bill och Marie i Höganäs… för där har det hänt saker!
https://www.byggahus.se/bygga/fyra-kara-aterbesok-husdrommar
https://www.byggahus.se/arkitektur/plusenergihuset-husdrommar-kris-succe-tre

2016 säsong 3

Avsnitt 8 säsong 3 av Husdrömmar

Husdrömmar på en tomt i Malmö
Husdrömmar ändrar på Josefins planer.

Jim och Josefin har hittat en sagovärldstomt i Malmö där de ska bygga sitt drömhus, som Josefin själv ritat. Men när Gert Wingårdh hälsar på någon vecka före byggstart undrar han om huset inte borde byggas på en annan del av tomten istället, något som får stora konsekvenser för Jim och Josefin.
https://www.byggahus.se/bloggar/inlagg/svt-s-husdroemmar-saesongsavslutning-med-smart-bygge.3844/

Avsnitt 7 säsong 3 av Husdrömmar

Husdrömmar följer bygget av kolonistuga
Husdrömmar följer bygget av en lyxig kolonistuga.

Miaad vill visa sin fru Oriana att han kan bygga deras drömhus. Han väljer att börja i mindre skala, med en stuga på ett klassiskt koloniområde i Malmö. Men även det lilla bygget innehåller stora utmaningar. Så frågan är: kommer Miaad att klara sin examen och bli klar i tid?
https://www.byggahus.se/bloggar/inlagg/kolonistuga-i-svt-s-husdroemmar.3838/

Avsnitt 6 säsong 3 av Husdrömmar

Husdrömmar följer renovering av garage
Husdrömmar följer ombyggnad av ett lastbilsgarage till bostad.

I den lilla byn Genarp utanför Malmö har stockholmaren och industriromantikern Lars hittat sitt drömhus, i något så udda som ett gammalt lastbilsgarage från 50-talet, som han nu med stor iver ska bygga om till bostadshus. Men eftersom Lars är väldigt noggrann med detaljer och gärna jobbar själv spricker den tidsplan han gjort upp. Första gången Pernilla och Gert träffar Lars är redan i april 2012.
https://www.byggahus.se/bloggar/inlagg/lastbilsgarage-i-svt-s-husdroemmar-tveksamt.3835/
https://www.byggahus.se/renovera/lars-ombyggnad-lastbilsgaraget-svt-husdrommar-riktigt

Avsnitt 5 säsong 3 av Husdrömmar

Husdrömmar i runt passivhus
Husdrömmar visar bygget av ett runt passivhus.

Simone och Tommy drömmer om att leva som de lär. Det vill säga i ett energisnålt passivhus - som dessutom är runt. Arbetet med husbygget rusar på med ruskig fart, men det höga tempot har till slut ett pris. Plötsligt orkar Simone inte mer…
https://www.byggahus.se/bloggar/inlagg/det-vi-inte-fick-veta-om-det-runda-passivhuset-i-husdroemmar.3830/

https://www.byggahus.se/forum/threads/svt-husdroemmar-2016.271220/page-2#post-2425171
 

Avsnitt 4 säsong 3 av Husdrömmar

Husdrömmar i nybyggt hus
Husdrömmar följer bygget av ett prefabricerat hus i Salem.

Sommaren 2013 fick Katja och Jonnie ett tungt besked. Katja hade fått en tumör i hypofysen. De insåg snart att de måste hitta ett enklare sätt att leva, och då kan man inte bo i ett äldre hus som ständigt måste renoveras. Men samtidigt ville de bo kvar på samma plats. Och då föddes idén om en annorlunda husdröm.
https://www.byggahus.se/bloggar/inlagg/husdroemmar-del-4-nyfiken-pa-hustillverkaren.3828/
https://www.byggahus.se/bygga/anebyhuset-lacker-svts-husdrommar

Avsnitt 3 säsong 3 av Husdrömmar

Husdrömmar 3/2016
Husdrömmar följer ett arkitektritat husbygge utanför Södertälje.

Taras och Tanja har träffats mitt i livet. De drömmer om ett liv långt ifrån stan och bygger nu sitt drömhus på en gigantisk tomt - som till och med har egen fågelsjö. Men drömmarna är stora och önskelistan för lyxhuset är lång. Hinner de få sitt gamla hus sålt i tid och kommer pengarna att räcka?
https://www.byggahus.se/bygga/vi-inte-fick-veta-om-villa-serenity-husdrommar-avsnitt-3

Avsnitt 2 säsong 3 av Husdrömmar

Husdrömmar i Borstahusen
Husdrömmar följer renoveringen av en gammal villa i Borstahusen.

Erik och Marie har hittat sitt drömhus vid havet i Skåne, en gammal villa som stått där i över hundra år. Tanken var att de bara skulle behöva göra en lätt renovering, men inflyttningen närmar sig och både tiden och kostnaderna tickar iväg. Det gamla huset bjuder nämligen på fler överraskningar än vad Erik och Marie hade kunnat ana….
https://www.byggahus.se/bloggar/inlagg/husdroemmar-igen-aentligen.3812/

Avsnitt 1 säsong 3 av Husdrömmar
Vi börjar med att hälsa på några av de familjer som vi mött tidigare år, för att se hur de lever idag. Vad hände sen? Har huset i Billeberga slutat luta? Blev Sebastian och Anna klara med sin husbåt? Och hur gick det egentligen med Bill och Marie i Höganäs, har de lyckats hitta tillbaka till varandra?
https://www.byggahus.se/forum/threads/husdroemmar-svt.251153/

2015 säsong 2

Avsnitt 8 säsong 2 av Husdrömmar
Jesper och Eva bygger sitt drömhus i Saltsjö-Boo. För tre år sedan gick Jespers mamma bort och det blev en tankeställare för både honom och hustrun Eva. De bestämde sig för att sälja sitt parhus och sin sommarstuga och göra sig av med alla onödiga prylar. Äntligen ska de vända blad i livet. Varför jobbar vi så mycket? Vad är det egentligen som är viktigt i livet?

Avsnitt 7 säsong 2 av Husdrömmar
Anna och Sebastian har en dröm om att bo vid havet. Men de vill inte vara som andra. Inte bara skaffa en liten sommarstuga och strandtomt. De vill gå ett steg till. Så de bestämmer sig för att bygga en husbåt i Västra Hamnen i Malmö. Men att bygga på vattnet visar sig vara tuffare än man trodde.

Avsnitt 6 säsong 2 av Husdrömmar

Husdrömmar vid en nedbrunnen villa
Husdrömmar tittar på platsen för parets nerbrunna hus.

I januari 2014 fick Arlette och Björn ett samtal ingen husägare vill ha. Deras villa i Furuby utanför Växjö stod i lågor. Möbler, kläder, minnen, fotografier - allt som de ägde gick upp i rök. Men bara några dagar senare fattade de ett modigt beslut. De skulle bygga upp sitt drömhus igen. På exakt samma plats.
https://www.byggahus.se/bloggar/inlagg/furuby-en-husmardroem-blev-en-husdroem.3618/

Avsnitt 5 säsong 2 av Husdrömmar

Husdrömmar avsnitt 5/2015
Husdrömmar följer renoveringen av ett gammalt torp.

För sju år sedan köpte Jens och Therese ett gammalt 1800-talstorp utanför Kristianstad. Therese älskar att arbeta med gamla metoder och husdrömmen växer snart till en livsdröm. När Jens plötsligt måste åka till Afghanistan i ett halvår förändras allt. Men hotet visar sig finnas här hemma...
https://www.byggahus.se/bloggar/inlagg/lustfyllt-att-bygga-och-renovera-pa-raett-saett.3615/

Avsnitt 4 säsong 2 av Husdrömmar
Jimmy och Linda drömmer om att bygga sin New England-villa i skånska Billeberga. Familjen har växt, nu ska alla få gott om plats i det som ska bli parets tredje hus. Men taket blir inte tätt till vintern, trappan hamnar på fel plats, och ett halvår senare lutar hela huset... Kommer verkligen Jimmy och Linda att ro i land sin efterlängtade dröm?

Avsnitt 3 säsong 2 av Husdrömmar

Husdrömmar i skola på Österlen
Husdrömmar om en renoverad skola på Österlen.

Linda och David har hittat sin husdröm i en gammal skola på Österlen i Skåne. Ett jätteprojekt att ro i land. De har inga ritningar utan vill hellre gå på känsla och lust. Och de tänker göra allt själva. Men kommer de verkligen att orka med allt arbete?

Avsnitt 2 säsong 2 av Husdrömmar

Husdrömmar bygger i Sollentuna
Husdrömmar följer det här bygget i Sollentuna.

Juha och Nika har bott i lägenhet i tio år. Nu har de bestämt sig för att bygga sitt första egna hus, i Sollentuna utanför Stockholm. Och de väljer att sikta högt. En arkitektritad suterrängvilla i fem nivåer. Ingenting för nybörjare. Kommer de att kunna ro i land detta svåra projekt?
https://www.byggahus.se/bloggar/inlagg/intressanta-och-frustrerande-husdroemmar-igar.3608/

Avsnitt 1 säsong 2 av Husdrömmar
Våren 2014 berättade vi om åtta familjer som genomförde sina husdrömmar. Nu har ett år gått. Vad hände sen? Hur lever de nu? Blev Åsa och Magnus klara i Limhamn? Lyckades Bill och Marie hålla ihop hem och familj i Höganäs? Och hur gick det för de nyförälskade Johannes och Åsa i deras nollenergihus i Lund?

2014 säsong 1

Avsnitt 8 säsong 1 av Husdrömmar sändes tisdagen den 17 mars 2014

Husdrömmar i Limhamn
Husdrömmar blev mardrömmar i Limhamn

Åsa och hennes dotter bor i ett litet pittoreskt gatuhus i Limhamn, Malmö. Nu ska Magnus och hans son flytta in. De två små familjerna ska bli en. Men först ska huset få en tillbyggnad. Det ska bli ett hus där alla får plats. Men kommer charmen att vara kvar i huset när väggarna rivits ut? Och varför tar det så lång tid?
https://www.byggahus.se/bloggar/inlagg/saesongsavslutning-husdroemmar-fuskbyggarna.3422/

Avsnitt 7 säsong 1 av Husdrömmar sändes tisdagen den 8 mars 2014

Husdrömmar i Höganäs
Husdrömmar i Kaptenshuset i Höganäs.

Marie brinner för inredning och Bill är hemmasnickaren som alltid renoverar. De är passionerade husälskare och har renoverat fyra hus på tio år. Nu flyttar de till Höganäs och ett hus som Marie drömt om och längtat efter. Men trots deras stora erfarenhet går inte allting som planerat. Det blir ett prövningens år för hela familjen.

Avsnitt 6 säsong 1 av Husdrömmar sändes tisdagen den 1 mars 2014
Kamilla har hittat sin drömlägenhet i centrala Helsingborg. Men vägen dit har snarare varit en mardröm, där hon brottats med sorgen efter en stor förlust. Nu går livet vidare och vid sin sida har Kamilla sin nye man, snickaren Johan. Tillsammans ska de förvandla den gamla vindsvåningen till drömmen om det nya livet. Men Kamilla har bråttom. Ibland lite för bråttom. Så frågan är: Hur klarar man en påfrestande renovering i ett nytt förhållande? Och hinner Johan bli klar i tid?

Avsnitt 5 säsong 1 av Husdrömmar sändes tisdagen den 24 februari 2014
Monika och Jörgen bestämmer sig för att flytta 140 mil tillsammans med familjen – från Skellefteå till den skånska idyllen Österlen. Nu ska de bygga sin nya husdröm där de ekologiska valen helt får styra. Men den nya vardagen blir en prövning då Jörgen måste lägga all sin tid på husbygget. Och är den nya platsen i Skåne verkligen hemma för hela familjen?

Avsnitt 4 säsong 1 av Husdrömmar sändes tisdagen den 17 februari 2014

Husdrömmar 4/2014
Husdrömmar i Täby.

Magnus och Ann har ett hektiskt familjeliv med fyra pojkar. Förra gången familjen byggde ett hus till sig själva gick allting fel med konkurs till följd. Nu bygger de ett nytt drömhus i Täby för sin stora familj. Kommer det att gå som planerat den här gången och hur orkar familjen att flytta runt under ett års tid utan att ha ett fast boende?
https://www.byggahus.se/bloggar/inlagg/gardagens-husdroemmar-var-vanliga.3405/

Avsnitt 3 säsong 1 av Husdrömmar sändes tisdagen den 10 februari 2014

Husdrömmar 3/2014
Husdrömmar vid drömhuset.

Emma och Lukas har hittat sin drömplats i Bohuslän, och ska efter många år på var sitt håll få ett gemensamt hem. Ett gammalt boningshus ska byggas ihop med ett nybyggt hus med front av glas. Men läkaren Lukas arbetar fortfarande i Norge, vilket medför att arkitekten Emma får sköta allt kring husbygget.
https://www.byggahus.se/bygga/husdrommar-missade-om-villa-ekenhov

Avsnitt 2 säsong 1 av Husdrömmar sändes tisdagen den 3 februari 2014

Husdrömmar om ett nollenergihus
Husdrömmar om ett nollenergihus.

Arkitekten Johannes ska bygga Sveriges första nollenergivilla hemma i Lund. Flickvännen Åsa har hittills levt sitt liv i den unga, pulserande stadsdelen Möllevången i Malmö. Och nu ska de flytta ihop i drömhuset. Men klarar hon att lämna sitt älskade Malmö? Och kan två så olika personer skapa en dröm tillsammans?
https://www.byggahus.se/bloggar/inlagg/sag-du-husdroemmar-i-tisdags.3399/
https://www.byggahus.se/bygga/husdrommar-missade-om-igelstroms-plusenergihus-del-1
https://www.byggahus.se/bygga/husdrommar-missade-om-igelstroms-plusenergihus-del-2

Avsnitt 1 säsong 1 av Husdrömmar sändes tisdagen den 27 januari 2014
Tommy är snickare och Fredrika jobbar med inredning. Tillsammans har de redan byggt sitt drömhus. Men nu ska de göra det igen. Och den här gången ska det bli ännu större, ännu lyxigare, ännu mera Hollywood. En skärgårdsdröm söder om Göteborg, på 600 kvadratmeter och 10 rum, där barnen får var sitt lyxigt rum, som längre fram ska kunna omvandlas till lägenheter. Men hur skapar man ett nytt drömhus när man redan byggt ett? Och kan man verkligen få en själ i en så stor villa?