Husdrömmar, Renovera

Återbesök hos fem deltagare i Husdrömmar

Årets upplaga av Husdrömmar på SVT har dragit igång. I veckans första avsnitt tog man med oss på återbesök hos fem tidigare deltagare. Vilka bodde kvar, vilka hade byggt vidare på sitt hus?

Ett besök gick till Emma och Lukas utanför Uddevalla.

Ett besök gick till Emma och Lukas utanför Uddevalla.

Inget hade ändrat sig i upplägget av tv-programmet Husdrömmar i SVT när säsongen 2018 drog igång i veckan med sitt första avsnitt, som innehöll ett återbesök hos fem tidigare deltagare.

Anna och Lars hade köpt B&B

De började med att hälsa på hos Anna och Lars som var med i Husdrömmar 2017, där vi fick se hur de köpte ett hus på den tjusiga Strandvejen i Köpenhamn. Köpet hade blivit möjligt efter att antal lyckade lägenhetsaffärer. Anna och Lars har köpt lägenheter, renoverat upp och sålt med vinst. 

Anna och Lars

Nu när vi får träffa dem igen visar det sig att de har sålt huset på Strandvejen. Tyvärr fick vi inte reda på om det blev med vinst, men de hade i alla fall lyckats köpa en hel gård för pengarna. Pernilla och Gert besökte dem på den nya gården när de hade bott där en vecka. 

Annas och Lars gård

Paret planerar nu att bygga om och inrätta ett bed & breakfast där med café och en butik. Lars har sagt upp sig från sitt jobb och nu ska de jobba med detta på heltid. Vi gissar att det blir ett till besök där nästa säsong för att se hur det har gått med renovering och ombyggnad av längorna på gården.

Läs mer: Proffsrenoverare tar sig an första huset

Emma och Lukas moderna tillbyggnad på gammalt hus utanför Uddevalla

Nästa besök gick till arkitekten Emma och läkaren Lukas i Uddevalla, som köpte ett gammalt hus som de byggde till med en supermodern tillbyggnad i den allra första säsongen av Husdrömmar. 

Ny tillbyggnad hos Emma och Lukas

De bodde kvar i sitt hus och stormtrivdes. Familjen hade utökats med en liten dotter. Där i första avsnittet så hade ju Gert Wingårdh önskat att de skulle riva det gamla huset och bara bygga nytt. Emma stod på sig och menade att det är ännu häftigare att göra en ny tillbyggnad bredvid ett gammalt hus. Hon insåg att folk kommer att älska eller hata det, och det hade hon inga problem med. 

Grönt kök

Nu gick vi igenom deras gamla hus igen som de hade renoverat, inklusive platsbyggd bokhylla och tapeter från Morris. Vi fick också se tillbyggnaden på nytt, med det härligt gröna köket och svarta badrummet. I bokhyllan står böckerna sorterade i färgordning.

Svart badrum

Läs mer: Det Husdrömmar missade om Villa Ekenhov

Lars lastbilsgarage i Genarp

Nästa anhalt var hos Lars i Genarp som byggde om ett lastbilsgarage till bostad. Lars hade fastnat för det här gamla garaget – här skulle det bli ett hus med själ i. 

Garagets portar

Nu visade det sig att Lars inte hade sålt garage-huset ännu som planerat, utan höll fortfarande på att fila på det på fritiden.  Lars är perfektionist med många fiffiga lösningar och han gör det mesta själv. 

Trappa i garaget

Trappan hade fått ett räcke med glas sedan sist. 

Fläkt

Lars hade också byggt länge på en fläkt med motorn på taket. Han har dock inte bott i huset, utan bor kvar i den lilla byggboden på tomten. Det verkade som att vi kommer att få se det här huset en gång till nästa säsong.

Läs mer: Lars ombyggnad av lastbilsgaraget i Husdrömmar – på riktigt

Erik och Marie i Borstahusen

Det blev också ett kort besök hos Erik och Marie som vi hade fått träffa en tidigare säsong, när de lämnade villan i Kungsbacka med sin två barn för att bo permanent i sitt sommarparadis.

Erik och Marie

I Borstahusen i Skåne hade de köpt en gammal kaptensvilla med stort renoveringsbehov.

Kaptensvillan Borstahusen

Det visade sig att de bodde kvar i huset och trivdes bra där. Det fanns inga planer på förändringar med huset.

Läs mer: Hos familjen Gamner i Borstahusen

Broddetorp – fårladan vid Hornborgasjön

Sista återbesöket var hos Eva och Börje som nu hade bott ett år i sitt ombyggda fårhus. Det mest iögonfallande är att huset just har fått ett orangeri i grönt. Läckert!

Fårhuset vid Hornborgarsjön

Orangeriet blev klart bara en vecka innan inspelningen. Där kommer de att kunna sitta och blicka ut över Hornborgasjön.

Orangeriet i grönt

Eva och Börje summerade hur jobbigt det hade varit att bygga om huset, men konstaterade att de ändå hade klarat av det. Till och med en gräsmatta och häck står planterad där vid får fårladan vid Hornborgasjön.

Läs mer: Fårladan vid Hornborgasjön – det du inte fick veta

Samtliga bilder är skärmdumpar från tv-programmet.