Ämne
Svar
Läst
Senast
Forum
 1. K

  Kan man få hjälp att bli av med en igelkott?

  [citat] Vi har tre stycken. En helsvart, den på bilden och en ljusare grå. Men den bruna är fantastiskt fin! (Eller är det en hasselsnok?) Våra är väl ganska fina också. De stör inte oss, förmodligen stör vi dem mer. Men ändå tycker alla att vi borde slå ihjäl dem.
  Kirre2 · 4h · 48 svar · 9,2k läst · Trädgård allmänt
  ·
 2. N

  Fråga om skälig kostnad för 2.5 timmars jobb?

  känns ok
  nypon · 5h · 12 svar · 2,2k läst · Hantverkare
 3. B

  Boxer IPTV, TV över fiber

  [citat] Fast man kan ju inte jämföra antalet kanaler med antalet playtjänster. SVT har ju flera kanaler men bara en playtjänst som innehåller program från alla deras kanaler, och det är ju samma sak med Viaplay/Viafree, som innehåller program från 3, 6 och 8, 4:ans playtjänst och Dplay.
  BirgitS · 2h · 83 svar · 13,5k läst · Internet - fiber, bredband, ADSL, 3G/4G
  ·
 4. D

  Hur mycket amorterar ni?

  [citat] Jag behöver inte en till länk ville mer höra åsikter om det när det gäller amortering. Man läser ju hur en del skriver de fokuserar högt att amortera av och om det senare behöver låna för reparation eller liknande så är det bara att ta ut ett lån då man antingen inte har några lån eller låg belåningsgrad. Vist tycker jag man ska ha en hälsosam belåningsgrad men även
  Daniel_82 · 11h · 153 svar · 21,6k läst · Priser, kalkyler, fastighetsskatt m m.
  ·
 5. yonna

  No more furu.

  Jag har också målat tak och trapphus där furupanelen var murrigt trist. Det blev bra men en del arbete las ju på spärrlacken. Jag fick rådet att bryta den vita färgen med en gnutta grått och det blev mycket lyckat. I mitt "nya" hus (nu 12 år gammalt) har jag genomgående obehandlad gran i taken. Dessa gulnar inte som furu utan har nu åldrats med en vacker nyans och ger rummen en
  yonna · 1h · 25 svar · 1,7k läst · Övrigt husrelaterat
  ·
 6. I

  Varken Bauhaus eller Hornbach har avloppsrör som är godkända för gjutning

  Notera att det är PP-H kvalité också. Anses som spröd och bör ej användas under -5. https://www.gelia.se/link/ce6affdbd73d4b8b853c9f0ccc809a13.aspx
  Ingolainen · 7h · 22 svar · 1,7k läst · Vatten & avlopp
  ·
 7. K

  Hur mycket "buffert" har ni sparat?

  Tror inte speciellt många tältar i Spanien. Men många anser att de måste åka till Thailand minst en gång per år för att ladda batterierna. Det enda som stör mig med det är miljöförstöringen. Vill man lägga sina pengar på resor istället för en buffert till villan är det helt ok med mig.
  Kirre2 · 1d · 38 svar · 7,0k läst · Priser, kalkyler, fastighetsskatt m m.
 8. Anna_H

  Allemansrätt vid samfällighetsbrygga

  Tråden handlar dock inte om fiskerätt, utan om allemansrätten ger allmänheten rätt att tillfälligt nyttja en samfälld brygga som inte ligger inom en enskild fastighets hemfridszon. Fiskerättsreglerna avgör om man har rätt att slänga i en krok när man vistas på bryggan, allemansrätten avgör om du har rätt att vistas på bryggan. Och det har du.
  Anna_H · 4d · 121 svar · 23,6k läst · Juridik
 9. S

  Kostnad för en Energideklaration

  Jag får ursäkta att min länk kom fel om man klickar på den. Skriver man av texten så kommer rätt. Jag försöker posta en korrekt länk här: http://www.energiberakning.se/ Detta är som sagt en gratis tjänst men kräver att du lägger några timmar själv.
  STB · 17h · 32 svar · 4,2k läst · Köpa & sälja hus
 10. R

  Vattnet svämmar över kring betongplintarna som ska utgöra lekstugans grund.

  Och om nu, mot förmodan, något hörn sjunker är det inte värre än att sätt en domkraft under, lyfta lite, och lägga en bit tryckt bräda emellan. Och som påpekats, viktigt med luft under stugan.
  rehn · 2d · 21 svar · 4,1k läst · Småhus, garage, friggebod, m m.
  ·
 11. H

  Vattenskada pga felaktigt infäst balkong

  Du skall givetvis inte betala mer än vad den ursprungliga offerten är på, OCH du skall ha ersättning för de (verifierade) kostnader du haft pga. vattenskadan. Strikt formellt tror jag inte att du självklart har rätt att kräva en riktig plåtslagare. Men om du helt enkelt drar av kostnaden från slutfakturan, så blir det upp till byggfirman att kräva dig på pengarna. OM de mot förmodan
  hempularen · 2d · 61 svar · 12,5k läst · Byggmaterial & byggteknik
  ·
 12. svartöra

  Worx Landroid 2.0

  [citat] Titta vad jag hittade på datorn :) https://www.dropbox.com/s/jbbmg6xact4n23o/Landroid%20WG794E%20Byggahus%20Henke2.rar?dl=0 (Kanske bäst att påpeka att den gäller wg794e och ingen annan modell.)
  svartöra · 4h · 5,5k svar · 1239,0k läst · Robotgräsklippare
  ·
 13. P

  Vad har ni gjort med era hus idag?

  Dagens första moment - betongen inne och slodad. Väntar bara på att börja glätta. [media] Ruskigt smidigt att gjuta med pump. Det blev en släpvagnspump, varför betongen inte kunde ha mer än 8mm ballast, vilket ju kändes en smula patetiskt, mer som något slabbigt murbruk, men jag får väll lita på leverantören att det blir bra. Tur med vädret också, 15 grader, molnigt och vindstilla.
  PNO · 12h · 16,8k svar · 1715,8k läst · Övrigt husrelaterat
  ·
 14. TeroM

  Dagens verktygsinköp!

  Kom lite amerikanska spackelspadar från England. Ville ha dessa då jag inte hittat spadar lokalt med längre och flexiblare blad. Vill ha detta då det blir smidigare att spackla, speciellt efter att jag spätt ut medium spacklet med lite vatten för en mer krämig konsistens. Även "brödformarna" är till spackling. Har kört med en i plåt från Coop men den är svår att rensa och börjar
  TeroM · 4h · 2,8k svar · 379,2k läst · Verktyg, maskiner & fordon
  ·
 15. Mikael_L

  Hantverkare höjer timpris utan att informera

  Titeln på tråden är: "Hantverkare höjer timpris utan ...." Så blanda inte in fastpris i denna tråd är du snäll, håll det i den tråd där det avhandlas. Det är tillräckligt krångligt ändå, utan att blanda in helt andra slags avtalstyper.
  Mikael_L · 41m · 83 svar · 7,0k läst · Priser, kalkyler, fastighetsskatt m m.
 16. M

  Kabel utomhus utan klammer

  [citat] Ett bra alternativ, skall kolla tjockleken på råsponten först.
  Mad_Man · 3h · 26 svar · 735 läst · El
  ·
 17. Wastrid

  Tävling: Vinn lyxig regnskogsdusch till ditt badrum

  Svar: 1 - 240mm! Fortfarande frusen efter den kallaste och regnigaste semestern vi någonsin haft. Tiden har spenderats inomhus där man letat inspiration till det kommande huset. Och en regnskogsdusch skulle vara som pricken över i:et i den dusch och badrum vi drömmer om. En inbyggd dusch med nischer och hyllor. Grått med trä som gör det varmt och levande. En dusch och regn att längta
  Wastrid · 7h · 99 svar · 2,9k läst · Tävling
  ·
 18. B

  Bygga på tomtgräns mot skaftväg.

  Det första du ska göra är att söka upp korrekt fastighetsbeteckning för både marken med vägen, din egen tomt och grannarnas. Sedan kontaktar du inskrivningsmyndigheten och kommunens byggnadsnämnd. Inskrivningsmyndigheten ger besked om vilka servitut som belastar och betjänar din och dina grannars fastigheter. Här ska också framgå om vägen förvaltas som samfällighet eller
  billy_baver · 1d · 7 svar · 1,4k läst · Juridik
  ·
 19. F

  Samlingstråd för Worx Landroid 2015 modeller

  [citat] Självklart, lägger upp den imorgon.
  flovv · 4h · 2,6k svar · 458,6k läst · Robotgräsklippare
  ·
 20. T

  Rätt installation av kablar i solcellsanläggning?

  Kabeln heter PV-1 F-II och är klassad för 1.8 kV av tyska TÜV. Finns vit isolering på ca 1 mm samt en svart yttermantel på kanske 0.3 mm. I min högspänningskabelvärld finns aldrig yttermanteln som extra isolering. Och det finns inte heller krav på dubbel isolering. Men det är en annan värld.
  Thomas_Blekinge · 5h · 5 svar · 112 läst · El
  ·
 21. K

  Hur mycket ska jag köpa ut min sambo med för att överta huset?

  [citat] Eller så minskar värdet när det kommer till budgivning. Vad kvittar man det mot? Det beräknade marknadsvärdet är ju ett uppskattat slutpris, inte ett budstartpris.
  kindvall · 6d · 24 svar · 5,3k läst · Juridik
 22. J

  Lägga takpapp

  Det ser ut att vara en helklistrad tvålagstäckning. Då måste både underlagspapp och ytpapp tas bort om man vill vara säker på resultatet. Hur gammal är läggningen? En välgjord tvålagstäckning bör hålla i 40 år. Materialkostnaden för en tvålagstäckning är snarare 150 kr/kvm.
  justusandersson · 6h · 7 svar · 252 läst · Tak & vind
  ·
 23. N

  Stram budget för att renovera badrum, tips tack!

  [citat] nu var inte inredningen 30k, utan ca 20k av totalen! vvs = 15k (dvs rördragning, avloppsdragning, etc) el = 2500kr (eftersom jag har en utbildad elektriker som gör jobbet åt mig)
  najks · 5d · 54 svar · 10,4k läst · Badrum
  ·
 24. K

  å så grannens taklyft :)

  Entrétaket åter på plats ☺
  Krögarn_ · 2d · 116 svar · 30,8k läst · Socialt & projekt
  ·
 25. R

  Hur åldras en vask i mässing/koppar

  Är man tveksam om vilken bottenfärg som är lämpligast så kan man ju alltid fråga tidernas främsta specialist på kopparbaserad bottenfärg, Åsa Romson. LOL!
  Robban_C · 1d · 31 svar · 3,5k läst · Kök
  ·
 26. tommib

  Värsta elkopplingen?

  [citat] Klockrent ju. Dra sladden vid fötterna så får du varmt där också.
  tommib · 5d · 5,4k svar · 1643,8k läst · El
  ·
 27. AndersMalmgren

  Totalrenovering av 20-talslägenhet

  [citat] haha, det tragiska är att det där är inte ett helt ovanligt synsätt bland folk :/
  AndersMalmgren · 2d · 2,6k svar · 620,4k läst · Socialt & projekt
  ·
 28. Ola C

  Hur sätter jag detta i spänn?

  Jag tror tejp funkar utmärkt om brottytorna är fina så du inte behöver jättemycket tryck. Har tejpat kantlister ibland och det är betydligt större limyta än det där. Det är ju bara att torr-testa med tejp o se om den drar ihop fogen tillräckligt.
  Ola C · 5h · 2 svar · 105 läst · Möbelsnickeri
  ·
 29. F1Alex

  Bosch Indego 10 robotklippare

  [citat] Köpte 2st Connect 400 och dom funkar klockrent ihop på samma tomt så det resonemanget förstår jag inte?
  F1Alex · 7h · 5,8k svar · 923,7k läst · Robotgräsklippare
  ·
 30. L

  För (mycket) lång kabel T2 Blå?

  Då blir det ett tätskikt ovanför flyten , det finns ett nät som är 10X10 mm som är utmärkt att ha när man lägger V-kabel , man limmar det med en limpistol mot primern ( biter bra ) så det håller sig nere , därefter har du måtten exakt på mm för läggningen , det är utmärkt att limma kabeln mot nätet med limpistol , den måste vara tajt och fast mot underlaget , annars kan den
  Liteavvarje · 2h · 4 svar · 75 läst · Värme allmänt