Ämne
Svar
Läst
Senast
Forum
 1. E

  Säljaren gömt viktig information

  [citat] Givetvis skall man vara ärlig och säga vad man tycker. Det finns ju olika sätt att presentera det på bara .. men nu föreslår jag att vi lämnar denna subdiskussion :)
  elpaco · 6d · 127 svar · 44,6k läst · Juridik
 2. Fairlane

  Ica banken eller mäklaren som gjort fel?

  Flera av de stora bankerna hanterar inte längre lån på lokalkontoren, utan det hanteras av en egen avdelning centralt. Då hjälper den personliga bankkontakten föga. Dennes uppgifter är att sälja på dig en "bra" fond.
  Fairlane · 1d · 44 svar · 15,4k läst · Priser, kalkyler, fastighetsskatt m m.
 3. K

  "normal" betalning för nybygge?

  Hu. Känns rätt skönt att man kunde betala bygget kontant. Är lönen ni nämner efter skatt. I annat fall låter det som en rätt kass lön för svensk medelklass. Då kan jag förstå att banken är skeptisk.
  Kallebo · 1h · 12 svar · 1,4k läst · Priser, kalkyler, fastighetsskatt m m.
 4. hsd

  Gjorde flyttstädningen själv. Klagomål från köpare

  Släpp inte efter något, sen kommer krav på dolda fel och andra påståenden
  hsd · 1h · 60 svar · 6,7k läst · Köpa & sälja hus
 5. F

  Markentreprenad fakturerar mig 130 000kr extra enligt kontrakt

  [citat] Ett balanserat inlägg i en intressant tråd. Jag skulle önska att en intresseorganisation för villaägare tog på sig att driva ett eller ett par typfall som detta.
  fsn · 3d · 249 svar · 17,0k läst · Juridik
  ·
 6. hsd

  Utanpåliggande elkablar utomhus?

  [citat] Ett mycket bra alternativ (y)
  hsd · 1h · 4 svar · 85 läst · Färg, måla & tapetsera
 7. tommib

  Får jag lov att installera Plejd själv?

  Heh.... Ja, de flesta här på eldelen är rätt flexibla vad gäller det där med behörigheten. Däremot är de flesta (alla?) otroligt oflexibla med om det är bra gjort och säkert. Lägg upp vetitga bilder och du kan få veta in i minsta detalj om det är väl utfört eller inte.
  tommib · 5h · 14 svar · 513 läst · El
 8. Frustrator

  Limfogskivor ek, björk, furu, bok etc bortskänkes

  [citat] Hade inte frugan vart med bilen i gbg så hade du inte haft en chans ;) Sen är det där inga småbitar..småbitar är ju sånt som ska slängas (alltså mindre än 4*4mm..)
  Frustrator · 58m · 3 svar · 83 läst · Säljes & skänkes
  ·
 9. T

  DIY väggbrytare

  Det var verkligen ingen dum idé!
  thomasloven · 26m · 7 svar · 175 läst · El
  ·
 10. H

  Vad är det för fel på bostadsmarknaden?

  Min enkla syn på ursprungsfrågan är att fastighetsmarknaden är cyklisk och just nu är vi inne i en mindre svacka. Så länge efterfrågan överstiger tillgången på bostäder, vilket varit fallet under många många år, säljs i princip alla objekt oavsett skick, läge, planlösning etc. Prisspridningen mellan bra och mindre bra objekt är relativt liten (givetvis finns alltid undantag,
  head · 5d · 79 svar · 7,6k läst · Köpa & sälja hus
 11. L

  Hyresvärden fuskar

  Lycka till. Meddela gärna resultatet.
  Latitud79 · 6d · 161 svar · 19,9k läst · Ventilation
  ·
 12. Åsa Lund

  Magnussons eller Bonnlarssons, enplansvilla i lantlig stil

  [citat] Tycker det är en fin planlösning! Med tanke på hur tomten ser ut hade jag spegelvänt huset i sidled. Då kommer uteplatsen åt sydväst och det blir en rak fasad mot vägen
  Åsa Lund · 2d · 61 svar · 11,6k läst · Socialt & projekt
  ·
 13. 13th Marine

  Hur göra gräsmattan grön?

  Tråkigt att läsa @yonna Hoppas det går bättre med nästa omgång! Jag är väldigt glad över att vi la droppslang till våra 250 plantor, det har behövts i sommar, men då är vår avenbok också satt i typ sand, och vi har egen brunn att vattna med.
  13th Marine · 4h · 17 svar · 1,0k läst · Gräsmatta
  ·
 14. Marlen Eskilsson

  bostadsrätt?

  Den här diskussionen leder ingen vart. Stänger tråden.
  Marlen Eskilsson · 19h · 22 svar · 1,1k läst · Hustillverkare
  ·
 15. C

  Skruvade grannens dörr rakt in i mitt badrum - mina rättigheter?

  [citat] Nä mitt försäkringsbolag kommer inte stå för fiolerna, utan deras ansvarsförsäkring får gå in i så fall och bekosta renoveringen. Vi får väl se, antingen löser det sig eller inte :)
  Cepheid · 4h · 66 svar · 25,4k läst · Försäkringar
  ·
 16. Bo.Siltberg

  Plejd istället för tryckfjädrande dimmer

  Låter inte som att det blir kompatibelt här. Om det fanns en återfjädrande strömbrytare så styrde den alltså ett drivdon via push-ingången. Den strömbrytaren kan inte ersättas av en plejd-dimmer DIM-01, men däremot av en plejd-controller CTR-01 om drivdonet har en 1-10V-ingång. Om ni inte tänkt nyttja den trådlösa funktionen utan enbart vill ha ett vred så är det en
  Bo.Siltberg · 2h · 5 svar · 109 läst · El
 17. J

  "Sälja först" i praktiken?

  Skulle aldrig våga sälja utan att ha ett nytt boende klart. Boendet är på tok för viktigt för att interimslösningar ska vara acceptabla. Vi köpte hus och sålde lägenhet i våras,och banken hade inga synpunkter på att köpa först och sälja sedan. Men gissar att det också beror på vad man ska sälja, dvs hur pass lättsålt det tidigare boendet är.
  jocke31 · 2d · 25 svar · 5,2k läst · Köpa & sälja hus
  ·
 18. H

  Altanprojekt - prästgård

  Ändarna är oftast väldigt mycket torrare än längre in på trallbrädan så tänk på det vid läggning.
  Holmspel · 3h · 118 svar · 18,4k läst · Altan & uteplats
  ·
 19. S

  Fördelning av kostnader vid gemensamt ägande

  Tråden har tagit en annan vändning med diskussioner om lämpligheten och risker med ägandet över tid. Jag återgår till utsprungsfrågan istället. Om jag var barn till C och hade spenderat lite tid i huset (tolkar det som mindre än A och B), hade fått 1/9 som gåva och nu förväntats bidra med mer än vad A och B gör hade jag blivit sur. Jag hade accepterat att C1/C2/C3 skulle betala
  sollentuna · 3d · 84 svar · 6,9k läst · Juridik
 20. Johannes Carlsson

  Takbox på autobahn

  [citat] Äsch, så allvarligt är det inte alls. Det är inte enorm påfrestning av luftmotståndet på en takbox. Det är betydligt större belastning på infästningen om du kör fullastat på en skumpig grusväg än 200 på autobahn. Jag tycker också att man bör hålla sig under 140 med takbox, både av säkerhetsskäl och för att förbrukningen blir tokig i hög fart med takbox
  Johannes Carlsson · 19h · 47 svar · 3,6k läst · Övrigt off topic
  ·
 21. D09

  Vad har ni gjort med era hus idag?

  Kom en liten bit längre med altanen men fick packa ihop när ovädret drog in. Super-Nisse stöttade :)
  D09 · 4m · 18,3k svar · 1889,6k läst · Övrigt husrelaterat
  ·
 22. B

  Behöver råd/bilder

  [citat] Japp, har googlat.... men tycker inte jag hittar några bra bilder, endast med riktig bandtäckt plåt, hittar inga bra bilder med tegeltak och röd vs svart Plannja plåt.
  Babar · 55m · 3 svar · 92 läst · Tak & vind
 23. Bulldog

  Har elektrikern gjort fel..?

  Tack för snabbt svar, Jocke!
  Bulldog · 5h · 2 svar · 163 läst · El
 24. P

  Dagens verktygsinköp!

  Blev lite batteriverktyg nu när jag köpt hus. [bild]
  Prodigys · 4m · 4,1k svar · 590,4k läst · Verktyg, maskiner & fordon
  ·
 25. J

  Avskaffa sommar/vintertiden Nu!

  När sommartiden infördes var det väl lite spännande – men jag förstod aldrig varför. Här uppe vid nordpolen har vi väl knappast problem med brist på dagsljus sommartid. Inte ens här i Stockholmstrakten blir det ju riktigt mörkt. Man ser solens rodnad vid horisonten och ett par timmar senare är den där igen. Vad finns det för övrigt för vits med att vi ska kunna vara uppe längre
  J-stedt · 4d · 96 svar · 3,9k läst · Övrigt off topic
  ·
 26. L

  Eldragning i hörnskåp

  [citat] Tjäna Bosse Nu ska vi se om jag kan lista ut gåta . Det är en inkommande tre fas kabel till kopplingadosan och fyra som går ut. En till mikro och de andra tre till olika uttag och belysning. Det går en tre fas till spis dosan som han tänker dra en av faserna till uttaget bredvid. Han hade från början skruvat dosorna bakifrån vilket gjorde mig irriterad. Bad honom skruva dem
  Lars48 · 1d · 17 svar · 807 läst · El
  ·
 27. KnockOnWood

  Boyta av garage

  "Vad man troligen får göra är att riva ut den gamla betongplattan, gräva ur, dränera, isolera och gjuta en ny platta." Varför krångla till det så? Det går ju lika bra att lägga t.ex. 100 mm cellplast ovanpå betongen, och sedan golvspån och laminatgolv. Behöver inte kosta så mycket.
  KnockOnWood · 5d · 4 svar · 7,9k läst · Frågor och svar om renovering
 28. F

  Vill förbättra ventilation&klimat. Tips på åtgärder?

  Tänkte mest att jag har ju fjärrvärme nu och vad jag förstått betalar man ofta en relativt hög årsavgift för att vara inkopplad på fjärrvärme vilket gör att det är svårt att ekonomiskt tjäna på att installera än luftvärmepump? Attans, jag som hoppades värmepump även kunde agera som deluxe-friskluftsfläkt! ;)
  forell88 · 53m · 2 svar · 24 läst · Ventilation
  ·
 29. dof

  Köpa hus i Sverige som utlandsboende?

  Om möjligt genomför köpet via en bank. Har en bekant från Holland som köpte hus här för några år sedan. Det enda du i princip behöver är legitimation och svenskt "personnr" Vår bank fixade allt det praktiska på några minuter.
  dof · 4h · 2 svar · 132 läst · Köpa & sälja hus
  ·
 30. P

  Värsta elkopplingen?

  [citat] Helt OK enligt tradera, jag testade att skicka annonsen på granskning, hände inget, testade även att ta en där någon sålde gamla semko kontakter och den försvann ganska snabbt. Jag ser ju de lite som ett sätt att luras, ta en gammal 4 ledar kabel med semko kontakter och montera dit nya kontakter och försöka sälja på tradera. Säljaren verkade inte ha några större kunskaper,
  Pumba · 2h · 6,2k svar · 1867,8k läst · El
  ·