Byggahus.se
 1. Marjon76
  26d

  Lägga golv på oisolerad betongplatta

  Marjon76: Tack! Ja då ska jag fundera vidare om det blir laminat eller matta!
  6 svar · 322 läst
 2. K
  26d

  Hur stora ojämnheter innan isolering ovanpå platta?

  KJD: Tänker isolera ovanpå en avjämnad platt och funderat på hur stora ojämnheter man kan acceptera? Har i nuläget 5-10mm mellan högst och lägst. 3-5mm/m i nivåskillnad. Blir ju en flytspackling ovanpå isoleringen sen, som får ta upp ojämnheter, men vill veta inte isoleringen knäcks.
  0 svar · 145 läst
 3. L
  26d

  Spånskiva under Parkett på Platon

  lillespillevinken: [citat] Jag har samma monteringsanvisning och det är lite otydligheter och inkonsekventa beskrivningar som förvirrar mig. Under Spånskiva står det: Lägg flytande med 2 eller 3mm stegdämp mellan distansmatta och spånskiva. Under Parkett står det: För bästa resultat bör en tunn spånskiva (10-12mm) läggas under parketten. Parketten läggs flytande med 2 eller 3mm stegdämp mellan
  6 svar · 242 läst
 4. R
  27d

  Ljudisolerande dubbelgolv

  RoffeKnu: (BRF) Jag tänker att jag ska ljuddämpa mitt vardagsrum och sovrum.. Dessa sitter ihop, så har tänkt ta de samtidigt. Det finns en dörr mellan dessa (sov och vardags) där man kommer att bli tvungen att höja tröskel/ dörrkarm. Vad kan detta kosta? Jag tänker 8-10cm höjning med stenull under. kr/kvm Extra kostnad för att för att lägga klick-laminat? kr/kvm
  0 svar · 148 läst
 5. S
  27d

  Kostnad vattenburen golvvärme?

  Sorlabäck: [citat] Ja, rör och gjutning. Isolering under är klart.
  2 svar · 243 läst
 6. Karlia
  27d

  Fläckar på trägolv

  Karlia: Hm, vi försökte i dotterns lägenhet utan att lyckas. Tyvärr fick vi inte tag på vare sig firma som kunde slipa eller maskin för att göra det själva. Med det sagt, prova försiktigt och se om det gör någon skillnad.
  1 svar · 186 läst
  ·
 7. Lysekilsfärjan
  27d

  Jag har redan lutat och lagt ett lager hårdvaxolja neutral. Blev mkt gult

  Lysekilsfärjan: [citat] Hej. jag är i och för sig ganska nöjd med gulheten i mitt golv men jag är ändå lite sugen på att lägga till ett tunt lager olja på golvet (har hittills lagt ett lager neutral olja). min tanke är att få det en ton ljusare med vit olja. Hur har det gått för dig? La du på ett till lager?
  3 svar · 492 läst
 8. I
  27d

  Bjelin Veglis vs Levan

  IzabellaS: Någon som har antingen golvet ”Bjelin Veglia” eller ”Bjelin Levan” som vill visa hur det ser ut? Jag står och väljer mellan dessa två men hittar inga bra bilder på hur golven kan se ut i ett rum så har svårt att visualisera.
  0 svar · 109 läst
 9. Poll85
  27d

  Regla upp ventilerat golv och vägg i källare.

  Poll85: Ska regla upp ett ventilerat golv i min källare av typ Nivell eller liknande system. Det är en gjuten platta mot marken. Jag ska även regla upp en vägg vid ytterväggen som en installationsvägg för elektronisk utrustning. Kommer att använda stålreglar och ha en luftspalt mot ytterväggen. Ska man först regla upp golvet och lägga på spånskivor och sen regla upp väggen ovanpå golvet,
  0 svar · 121 läst
 10. J
  28d

  Byta stavar i kähr 3-stavsparkett

  jonko: Det gånger jag varit med min golvslipare på jobb som det där har han kört med överhanfsfräs och fräst bort det mesta för att sen ta det sista (i kanterna) stämjärn, det har då handlat om någon enstaka bit och så omfattande reparationer som i ditt fall men det är nog den vägen jag personligen hade gått på.
  1 svar · 303 läst
  ·
 11. MarcusRask
  28d

  Flytande laminat i kök och hall, går det utan att spricka?

  MarcusRask: Sätter med distanser mot väggen samt att du har 13mm in till reglarna eftersom gipset hänger i luften så att säga. Gott om spelrum. Ställde mest frågan för att se om det var något jag kanske inte visste man skulle tänka på eller liknande. :)
  6 svar · 270 läst
  ·
 12. R
  28d

  Nyslipad furugolv blev vågigt

  Roskogis: Tänker ändå att jag kommenterar denna tråd nu några år senare. Jag hyvlar alltid ned alla kvistar efter typ halva slipningen, då får jag inga problem med dem under slutfinnishen. Annars kan man ta kantslipen och slipa till dem lite extra men det tar sämre... Annars uppfattar jag det nog som att de alltid gör vågor eller stör på ett eller annat sätt. Gamla undergolv/grangolv är
  28 svar · 4,2k läst
  ·
 13. L
  28d

  skrav i golv släppt lite

  lassebrun: Böj försiktigt upp fliken med en kniv eller liknande. Ner med superlim. Sätt en tejp över skarven. Ställ en vikt över skarven så den pressas ner riktigt ordentligt. Tejpen är för att inte limma fast vikten. ta bort tejpen och skrapa bort eventuella limtester som syns.
  1 svar · 144 läst
  ·
 14. V
  28d

  Hur blir resultatet - oisoleradplatta, liten isolering, golvvärme, klinkers?

  Villavilse: [citat] Hej! Hur har det gått? Vi ska nu göra samma sak...
  2 svar · 633 läst
  ·
 15. N
  29d

  Distans till vägg ekparkett

  noone70: Jag valde att göra så här. Kör med 2-3 mm distans men jag har kapat bort ca 15mm av gipsskivorna nere vid golvet med multimastern. På så sätt kan golvet(om det sväller mer än beräknat mycket mer utrymme att svälla, nu har jag ca 10-12mm marginal för krympning och 15mm för svällning.
  6 svar · 324 läst
 16. 1977bjorn
  29d

  Ta bort pvc-matta på trägolvet

  1977bjorn: Skall ni ta ta bort hela golvet? Skall det stå kyl/frys där så att det inte syns hade jag behållt det, givet att det är helt. Nya kylar med energiklass aaaaaaa++++++ läcker kondensvatten så det är bra att ha tätt under :) annars kan man ta bort det med kniv, eller multiverktyg. För stora ytor kan man hyra en mattborttagare. Ser ut som multiverktyg fast gräsklipparstorlek.
  1 svar · 145 läst
  ·
 17. G
  29d

  Måste man prima i närtid till plattsättning?

  gluecifer: [citat] Jodå, det är ett rum för året runt, både vattenburen golvvärme och luft/luft vp :)
  5 svar · 289 läst
 18. Z
  29d

  La på primer innan handspackel bränt klart..

  ZooN_86: Hej! Håller på att renovera vår tvättstuga där det var bakfall på vissa ställen. Jag la primer på det slipade betonggolvet och handspacklade bort bakfallen med upp till 1,5cm kombirapid från casco, inget fel där, det blev bra. På förpackningen stod det att man kunde bygga upp till 2cm och att det var beläggningsbart efter 2h. Kanon tänkte jag och drog på en ny runda primer efter ca
  0 svar · 201 läst
 19. S
  13 maj

  Tarkett Tyskland

  Samir_88: Jättesnällt att du tog dig tiden och kollade åt mig! Tack ha en fin dag.
  8 svar · 1,5k läst
 20. Krille-72
  13 maj

  Prisvärd parkettgolv

  Krille-72: [citat] Om du kan så gå upp lite i pris. Här är ett bra golv. Ganska mycket liv och en del kvist som det ör i billigare golv. Lita aldrig på bilder du ser på nätet. PARKETTGOLV KÄHRS EK NICE 3-STAV MATTLACK 2,91M² Just det här golvet har vi jobbat med i säkert 15 år. Bytt namn några gånger under årens lopp. Ett mycket bra budget golv. Håller ihop bra även om underlaget inte är
  4 svar · 478 läst
 21. R
  13 maj

  isolera balkonggolv

  RoffeKnu: Jag är en rookie, men jag förstår inte varför ni tycker Boffe har fel. Resonerar ni likadant vad gäller isolering av andra utrymmen också? "Kör fler element / högre effekt bara"?
  14 svar · 6,6k läst
 22. Rickard.ag
  12 maj

  Nivåskillnad mellan klinker och massivt golv på berongplatta?

  Rickard.ag: [citat] Om det är 25mm som behövs för att nå upp till rätt nivå så ja.
  5 svar · 309 läst
 23. Schönka
  12 maj

  Renovering tegelgolv - 1951

  Schönka: Hej! Just köpt ett hus från 1951 med ett häftigt tegelgolv jag hoppas kunna ge lite nytt liv, Jag och säljarna tror att det är vaxat eller lackat på något vis. På en del ställen kommer man behöva "fylla på" med fog, i övrigt tänker jag att man skulle kunna slipa ner det och lacka/vaxa om det? Någon som har någon erfarenhet vet vad man kan/bör göra?
  0 svar · 177 läst
  ·
 24. W
  12 maj

  Problem med Pergo golv, reklamation

  webkocken: [citat] Wow, detta är ju stort! Detta skulle jag vilja ha all information om som bara går, för vi har precis som ni fått erbjudande om nytt golv, men inte att lägga om det hela. Arbetet skulle vi få stå för själva vilket ju är den stora kostnaden.
  10 svar · 1,3k läst
  ·
 25. T
  12 maj

  Grop efter att ha lagt laminatgolv

  Trunk: Beror lite på gropens omfattning. Är den bara några mm djup hade jag fyllt på med lumppapp eller vad det heter. Är den väldigt djup så är det nog någon form av flytspackling som gäller. Ingen anledning (som jag ser det) att göra om resten av golvet ifall det ligger plant och fint.
  1 svar · 247 läst
 26. F
  11 maj

  Hur får blir man av med betongdammet efter golvslip?!

  fkon: Hej på er, tack för svar! Jag har också tänkt att jag måste haft på för mkt vatten eftersom det verkar bli torrt efter maskinen på HTC:s klipp. Samtidigt ser man i klippet hur han står och sprutar med en vattenslang! Jag duschade med en finare dimma och försökte bara fukta ytan. Hursomhelst. För mycket vatten blev det nog i alla fall Ville inte köra högtryck pga stänk och slask.
  4 svar · 398 läst
 27. T
  11 maj

  Riva ut uppreglat undergolv och gjuta för golvvärme?

  teamcamber: Hej! Har letat och letat och inte hittat riktigt rätt svar. Huset i fråga är en suterräng kåk från 1968, platta på mark oisolerad. Hela nedervåningen/entré plan är byggt av 25cm hålsten och en bärande hjärtvägg i mitten av huset. Hela bostadsvåningen (övervåning), är byggd med uppreglade 2"x4" reglar som vilar på ett betongbjälklag som är 14cm tjockt. Ytterväggar har en
  0 svar · 160 läst
 28. M
  11 maj

  Flytspackla oisolerad platta till pumphus

  Missionshuset Roslagen: [citat] Nej, det känns ju inte så. :) Men man blir ju nyfiken på vad Ardex K301 innehåller som gör att det kostar 900 kr per säck. Bladguld?
  2 svar · 205 läst
  ·
 29. G
  11 maj

  Täta fogar mellan golvplankor

  GTET: Tack för utförligt svar! jag tänkte försöka undvika att slipa, finns det någon produkt som liknar den mixen du gjorde?
  2 svar · 314 läst
  ·
 30. Jimpan42
  11 maj

  Flytspackla hall? Knacka bort klinker

  Jimpan42: [citat] bra poäng! Jag vill inte att det bygger upp mera då det redan är en rejäl höjd från klinker till trägolvet. Blir att fundera på
  6 svar · 344 läst
  ·
Laddar...
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.