G
glinton: Här är mitt projekt. http://www.byggahus.se/forum/byggmaterial-byggteknik/210238-fixa-upp-kallaren.html
12 svar · 83,2k läst
·
Flöjten5
Flöjten5: Exakt sådär såg det ut när en snubbe blandade för vått när han gjöt i en lokal åt mig. Lossnade bara man tittade på det. Allt bindemedel bara flöt upp på ytan.
6 svar · 140 läst
·
S
Srixon: Sätt dit en tröskel list och kapa dörren i nederkant. https://www.byggmax.se/tr%C3%B6skellist?store=1315&gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwj9-zBhDyARIsAERjds3gHFUhpXxE7UulJ9dv8uOTIAQfQ35-Ks67bvTuMyyUzNt8XQBZ1GQaAuRQEALw_wcB
1 svar · 150 läst
·
Farstatjej90
Farstatjej90: [citat] Jag tvättade trädäcket, sen lutade jag. Luten och lasyren bildar som ett kletigt skum som skvätter överallt. Du behöver skrubba bort det. Man får typ ha rymddräkt och höga gummistövlar. Det är fruktansvärt.
5 svar · 206 läst
·
P
Pligg85: [citat] Helt rätt. Man väljer ett sånt golv pga dessa avvikelser och rustika intryck. Flera golv man lagt så säkerställer man att dessa hamnar i synfältet och inte försvinner där man ställer möbler mm. Att lägga en sådan bit åt sidan är ju vansinne. Då finns det billig laminat på Bauhaus så hittar man några perfekta plankor som återkommer om och om igen på samma golv.
6 svar · 160 läst
·
P
Pernilla Stenström: [citat] Hej Alfons, jag står i exakt samma situation. Vill ta bort nyvaxad hårdvax. Hur gjorde du det? Funkade det med något annat än att slipa av det? Hälsningar Pernilla
4 svar · 581 läst
Tomture61
Tomture61: Den förra ägaren brydde sig inte om att ta bort gamla golvet + var extremt slarvig med passningen . Idealet är att ta bort alla golvlister + kapa lister runt dörrar + lätta på trösklar . Gamla tröskel kan tas bort och ersättas med en tröskelplatta + passbit undertill . Dörr måste då kortas längst ned . För att figursåga en ny tröskelplatta till befintlig dörrpost så
5 svar · 153 läst
·
E
ElinTorn: [citat] Vad bra! Det fäster även på lack alltså? Kommer färgen täcka så att man inte ser skillnad på det obehandlade och det lackade golvet?
4 svar · 104 läst
·
F
fribygg: Javisst
14 svar · 236 läst
·
F
14 svar · 236 läst
·
J
Joss87: Hej, Jag är nyfiken på vad du gjorde i slutänden? Vi är lite i samma sits nu och väger alternativen mot varandra.
1 svar · 699 läst
Probi
Probi: Bra tips! Ska prova det på limresterna. Ligger som en rätt tjock kaka när jag väl fått bort själva mattan. Återkommer när jag provat.
3 svar · 178 läst
Paul-Staffanstorp
Paul-Staffanstorp: Man brukar ju säga att det behövs 12mm flytspackel på träbjälklag för att uppnå korrekt böjstyvhet för att klinker inte ska knäckas så det eller gips, så hade jag valt att limma dit gips istället. ;)
1 svar · 102 läst
M
Maalkl: Mina erfarenheter är att laminatgolv, iallafall billigare sorter, är mycket känsligare för fukt än parkett. Laminat kan resa sig om man torkar med fuktig trasa. Vinylgolv är bäst och tål ju ligga i vatten. Vill man ha bättre motstånd mot fukt med laminat behöver man försegla skarvarna. Finns typ click-guard att köpa.
7 svar · 641 läst
·
X
xxargs: Håller med om att många har så jädra bråttom att få till en viss utseende och dessutom förväntar sig att det behålls senare över tiden... Trägolv som är oljad, lutat, såpad etc. utan någon plastlack över är något som hela tiden förändrar sig över tiden - får sina skavanker av livet, gulnar och blir ojämn slitage med olika 'kulörer' där man går mycket och ytor som inte
13 svar · 8,6k läst
·
R
Rickard.lj: Okej 👌 ja de lär du behöva , 17 kg i m2 cm , så du lär behöva iaf 50 till kanske ,
18 svar · 594 läst
·
Probi
Probi: Skapade ny tråd istället.
7 svar · 1,9k läst
·
L
largab: 45*145 räcker gott, limma och några skruv. Spik behövs inte. Limmet håller mycket bättre än allt annat. Gör rätt från början då det ej går demontera…
2 svar · 406 läst
·
ricebridge
ricebridge: Med vinylgolv måste det bli väldigt, väldigt jämnt, eljest går det åt skogen kan jag säga. Och förstagångsflytspacklaren får ligga i för att få till det.
4 svar · 292 läst
A
AG A: [citat] Mycket snyggt!
14 svar · 545 läst
·
B
Beemer1981: Hej, Jag bor i ett hus från 1983 och i sutterängdelen så har vi ett garage med ett golv målat med vad vi tror är epoxifärg (grönt med flingor). Som många golv från den här tiden så finns det en golvbrunn men fallet är fel vilket tidigare ägare försökt åtgärda på diverse vis, med diverse material och med tveksamt resultat (har både färg och spackel som släpper från
0 svar · 101 läst
·
BirgitS
BirgitS: https://designbycement.com/information-och-guider/#hur skriver att alla träkonstruktioner på golv behöver förstärkas med flytspackel. Ditt förslag innebär att mycket av uppvärmningen kommer att gå till att värma upp krypgrunden, som dessutom kyls ner hela tiden. Går det att isolera "taket" i krypgrunden?
1 svar · 134 läst
F
Fjonken: [citat] Det klarar draghållfastheten som limmet krävet, torktiden är samma som vilket flyt som helst men vanligt flyt klarar inte av dragkraften i limmet.
4 svar · 186 läst
L
Leafy: [citat] Jag la ett renoveringsspångolv först ovanpå det spårade golvspånet följt av vinylgolvet utan något ytterligare mellanskikt. Har funkat hur bra som helst hittills.
6 svar · 2,5k läst
J
Jodåsåatt..: [citat] Tack! Förlåt för sent svar. 70kvm vardagsrum/kök och 28kvm tvättstuga/extrarum - 110.000kr inkl rot.
24 svar · 14,5k läst
·
J
Jakob_: [citat] Tanken var ifall det var betong så hade jag sagt gjut in golvvärmen, men nu är det lite annorlunda. Vi har precis lagt spårade golvspånskivor i hela huset och lagt golvvärme, men då kommer inte riktigt din alu-plåt till nytta. Man vill ju att plåten ligger i direktkontakt med slingorna, för att få en bättre kontakt och värnespridning. Se exempel nedan där plåten går under
3 svar · 131 läst
·
S
Sotiris: Det var alla kostnader totalt.
6 svar · 5,5k läst
·
F
fribygg: Ta upp det, isolera bjälklaget och lägg om golvet.
1 svar · 175 läst
·
N
newbee: Det kan gå, men om mattan börjar släppa eller något annat inte oförutsett händer får du göra om allt. Jag hade tagit bort mattan och flytspacklat golvet med någon form av golvvärme. Klinkgolv utan golvvärme blir kallt. Om du tänker chansa så är det viktigt att du primar mattan. Använd fix och primer från något bättre varumärke.
1 svar · 138 läst
·
Jaco Bosco
Jaco Bosco: [citat] Jag vet, jag har sett de där men jag hittar inte riktigt den stil jag har tänkt mig. Jag vill den där homogena lite tråkiga med lite eller inget mönster. Grått eller rött. Sedan är det också till en tvättstuga och jag vet inte om jag litar på självhäftande plattor.
5 svar · 293 läst
·
robbannnnn
robbannnnn: Har köpt ett 14mm parkettgolv som vi kommer lägga rätt på 🤩
4 svar · 288 läst
·
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.