16 av våra populära projekt på Byggahus.se 2020

Vi har helt fantastiska projekttrådar i forumet, där vi får inspireras och ta del av varandras husbyggen, renoveringar, poolbyggen, bastur med mera. Här är ett litet urval med 16 av de mest lästa projekten som påbörjades under året som gått.

Renovering: Från bönehus till bostad

Renovering

Hiréns har ett spännande projekt. De har köpt ett Bönehus, ett kapell som är uppfört 1921 på stock. De är 29 och 28 år, ännu barnlösa, med noll erfarenhet av renovering. ”Antingen slutar det i Ålands kanske mäktigaste bostad, eller så slutar det i skilsmässa.”

Läs mer: Renovering: Från bönehus till bostad

Projekt taklyft!

Taklyft

Medlemmen MTech påbörjade sitt taklyft i början av året och idag är han nästan klar med sitt projekt. Han har till stora delar byggt på en våning på sitt hus själv och hans projekt är omåttligt populärt. 

Läs mer: Projekt taklyft!

Vårat bygge!

Nybygge

MPinje startade projekttråden för sitt husbygge i april månad. Då var plattan redan klar. De bygger själva men har en kille som jobbar heltid tillsammans med dem. ”Att bygga och renovera tillsammans är det ultimata förhållandetestet.”

Läs mer: Vårat bygge!

Ett piratskepp

Ett piratskepp

Hinnersbocken har velat bygga ett piratskepp sedan han var liten. Sedan i maj månad har vi fått följa när han äntligen får bygga ett piratskepp. Nu gör det som en lekstuga åt sina barn.

Läs mer: Ett piratskepp

The tiny mansion

Herrgårds-hall

Pappa1986 och hans familj tog över en gammal torparstuga byggd tidigt 1900-tal nu i somras, med utbyggd toalett och hall för 15 år sedan. Allt ska göras om. Tanken är att det ska efterlikna en liten herrgård med deras personliga touch. Visst är de på god väg?

Läs mer: The tiny mansion

Visa ditt hemmagym

Hemmagym

Chrisofsweden startade en projekttråd i oktober som väckte stort intresse med en gång. Han har gymmat hemma sedan i mars och stormtrivs med det. Han visar sitt hemmagym och flera har hängt på.

Läs mer: Visa ditt hemmagym

Drömvillan i söderort

Villa söderort

Andjul och sambon var trötta på grannarna i bostadsrätten och bestämde sig för att köpa villa. ”Blott 23 år unga flyttade vi från en etta på 36kvm till en villa på 180.” Nu renoverar de med hängslen och livrem, här ska det inte fuskas!

Läs mer: Drömvillan i söderort

Tidsresa från 1960 till 2020 med begränsad budget och eget arbete

Renovering

Medlemmen fredrikchail och hans sambo tog över föräldrarnas hus som de nu renoverar själva. De är glada amatörer och tar hjälp av föräldrar. Här får vi se när rummen växer fram, från byggarbetsplats till färdigt och fullt inrett.

Läs mer: Tidsresa från 1960 till 2020 med begränsad budget och eget arbete

Badrumsrenovering i ett Hultfredshus -65

Badrum

Bruzz har bott i sitt hus 1,5 år och har renoverat. Det som återstår är badrummet och turligt nog berättar han när han renoverar badrummet själv i en egen projekttråd. 

Läs mer: https://www.byggahus.se/forum/threads/badrumsrenovering-i-ett-hultfredshus-65.381862/

Fritidshus från 1934, renoveringar, vansinnesprojekt

Fritidshus 1934

VolvoBm218 kallar sin renovering av fritidshuset för ett vansinnesprojekt, för den är totalt sönderrutten. Huset ligger på en stooor skogstomt och här händer spännande saker bland de vilda djuren. 

Läs mer: Fritidshus från 1934, renoveringar, vansinnesprojekt

Nytt  badrum och allrum efter takbyte

Renovering

Ericssonjorgen har ett en och enhalvplanshus från 1969 där de bytte tak och takfönster förra sommaren. De passar nu på att göra om rummen som berördes av takfönsterbytet.

Läs mer: Nytt  badrum och allrum efter takbyte

Vi bygger en mobil bastu

Mobil bastu

Seelen får inte bygga fler hus på tomten. Vad gör man då när man vill ha en bastu? bygger den på hjul så klart!

Läs mer: Vi bygger en mobil bastu

Vår renoveringsresa med ytonghus från -64

Ytonghus

I januari fick JA”Snabbe” nycklarna till sitt nyta hus, ett Ytonghus på 80 kvm med 80 kvm källare. I tråden rapportera de löpande vad som händer på resan till ett fräschare hus.

Läs mer: Vår renoveringsresa med ytonghus från -64

Hundra år gammal lada på Öland ska bli fritidshus

Lada på Öland

Jacobwesterlund köpte en tomt på Öland i somras och på den stod en stor gammal lada. En arkitekt har fått rita på en ombyggnad av den 180kvm ladan i ett plan. Där tänker de skapa 160kvm isolerad BOA.

Läs mer: Hundra år gammal lada på Öland ska bli fritidshus

Kjell ordnar i tvättstugan, källarprojekt

Tvättstuga

Vad innebär det att renovera källaren om du behöver bila i golvet för att byta avloppsrör i golvet och lägga golvvärme innan du bygger lyxigt badrum och annat? Detta får du svar på en tydliga steg för steg när Kjell berättar hur han har gjort.

Läs mer: Kjell ordnar i tvättstugan, källarprojekt

Koka stuga på en spik

Bygga fritidshus

Jarlingar bygger en bastustuga till jaktkojan. Virket har han hämtat från Indalsälvens botten (?!) och har fått torka ett år. I maj kunde bygget börja. 

Läs mer: Koka stuga på en spik