Ämne
Svar
Läst
Senast ↓
 1. S

  Lecasten

  Jag har inte så mycket erfarenhet av att bygga boxar o.dyl. Har dock sett hur hästarna sparkar inne i boxen, verkar inte lecan i sig själv lite klen för detta. Menar att det räcker med ett litet slag med något hårt så lossnar lite leca. Med tanke då på dessa sparkar, dessutom med skodda hovar så tror jag inte det håller så länge. Kommer inte att se snyggt ut efter en tid i alla
  Strisak · dec '02 · 1 svar · 3,5k läst
 2. Sweli

  Mura skorsten

  Hittade denna länk till dig General Failure som tänker bygga en jordkällare. http://home.swipnet.se/~w-38480/svenke/
  Sweli · dec '02 · 6 svar · 4,9k läst
 3. I

  Masonitbalkar

  De har någon slags ram av vanligt plank, jag antar att man spikar där, har dock inte kollat så noga,,.. :-/ mvh iw
  IngvarW · dec '02 · 4 svar · 5,3k läst
 4. G

  Träfasad, järnvitrol eller lärkträ?

  [citat] Det gäller väl bara om du målar med en färg som täpper igen brädorna. Med järnvitriol så täpper man ju inte igen brädan.
  General_Failure · dec '02 · 7 svar · 7,7k läst
 5. Sweli

  Olika sätt att bygga sten/lättbetong stomme

  Betongvägg färdigt putsat (du kan välja struktur på putsen). 5cm betong, 20cm cellplastisolering, 22mm glespanel, 13mm gips = totalt 28,5 Kostnad inkl moms 1040/m2 betalar vi.
  Sweli · dec '02 · 1 svar · 3,6k läst
 6. Z

  PEX-slang

  Appropå PEX-slang, är det någon som har ett cirka pris på värmeplåtar till 20 mm PEX för att lägga i glespanel. Var man kan få tag på dessa. Och förresten.....finns det någon special plåt som man använder för att vända slingan. Tacksam för all info.
  Zapp · dec '02 · 10 svar · 8,3k läst
 7. C

  Ljudisolerad vägg

  Ha ha Sweli betalar timme för att fika med snickarna och själv får hon timme för att sitta på forumet (och vi andra med) vad är skillnaden??
  cattis · dec '02 · 15 svar · 3,1k läst
 8. C

  2a sortering??

  Å det är enda haken menar du?? Kanon jag ska nämligen lacka min...
  cattis · dec '02 · 3 svar · 3,0k läst
 9. T

  Nischvägg - hur gör man?

  Hur kommer det sig att ni väljer dem och vilket säljkontor har ni varit i kontakt med?
  tomastiger · dec '02 · 15 svar · 4,5k läst
 10. M

  Marmoroc

  Någon som har använt det? Vet vad kostnaden blir jämfört med träpanel? Ser ju ut som om man kan få en tegelfasad utan att kunna mura
  Midas · dec '02 · 0 svar · 3,0k läst
 11. S

  Isolering i betongplatta

  Hej Tomas! Vilken tjocklek valde du på isoleringen under din platta? Kör du med golvvärme? Har för mig att jag läst att man ska ha mellan 300-500mm. Stämmer detta? Lägger man då helt sonikt fler lager om man kör på 100mm block? Mvh Stefan
  Stefan · dec '02 · 1 svar · 2,8k läst
 12. S

  Puts eller träfasad - kostnader

  Information till den som eventuellt funderar på ett putsat hus. Utgångspunkten är ett normalstort hus med en byggyta på ca 100 m2 eller yttermått 8 x 12 m. Total längd på ytterväggar 40 löpmeter. Priserna kan givetvis variera något mellan olika hustillverkare, men här är ett exempel baserat på ovanstående mått. Kostnad för ytterväggar: Trävägg med lockpanel: 87000:-
  Sambon · nov '02 · 0 svar · 3,6k läst
 13. C

  Click golv 59:- eller 169:-

  [citat] Badrum, toalett, grovkök, farstu. Även i toaletten uppe kommer vi ha klinker. Och en liten plätt framför kaminen.
  C · nov '02 · 22 svar · 7,6k läst
 14. E

  Att pruta!!

  Förresten Stefan Forslund,du är en mycket märklig kille först mailar du o ringer till mig tiotal gånger o vill att jag ska hjälpa dig med en maskinentreprenör,när jag då gör det svarar du inte i telefon trots att denna entreprenör har ringt dig ett antal gånger?! :o :-/ Vad är du ute efter ??
  Ekke · nov '02 · 20 svar · 3,4k läst
 15. Sweli

  Byggmaterial från Tyskland????

  Håller med Ekke och Karl. Bygmax är otroligt billigt för att vara Sverige. Vid närmare priskontroll är Tumstock inte så bra som jag trodde. Bäst ändå, om man ska köpa mycket, är fortfarande Tyskland. Jag tänker mera på lite mera exklusivare saker som här är extremt dyra. Där kan man hitta samma för hälften av priset.
  Sweli · nov '02 · 15 svar · 12,5k läst
 16. D

  Masonite-Beams

  Bl.a. Hjältevadshus använder sådana så de kan väl inte vara helfel. Konstruktinen med balk-masonit-balk innebär mindre risk för köldbryggor och en lägre vikt jämfört med solida träbalkar. Nackdelar finns säkert som med allt annat. Man kan ju tänka sig att man behöver en grövre dimension för samma belastning bl.a.
  Daniel_T · nov '02 · 0 svar · 4,3k läst
 17. E

  Varm Luft...

  Dina vent-kanaler kommer sotaren att rengöra Micke.
  Ekke · nov '02 · 7 svar · 3,4k läst
 18. B

  Platta på mark

  Det där har avhandlats tämligen grundligt i "Värme, vatten, ventilation" - "Golvvärme farligt för klinkers?". Kontentan är att det absolut viktigaste är att ångspärren är tät.
  BoD · nov '02 · 3 svar · 3,8k läst
 19. KarlXII

  Yttervägg

  U-värdet är 0.27 enligt ekofiber... Se http://www.ekofiber.se/Ritningar/Forsak/Vaggar/v1.gif Det räcker mer än väl för Mälardalen. I normalfallet. Isolerar man mer blir det naturligtvis mindre värmebehov och förbrukning, å andra sidan blir det dyrare att bygga huset.
  KarlXII · nov '02 · 1 svar · 3,8k läst
 20. B

  Leca block

  En leca vägg skall sågas upp och där sak jag installera en dörr av trä ;D [citat]
  bamse · nov '02 · 3 svar · 3,5k läst
 21. Sweli

  H+H Celcon

  H+H Celcon viste vi inte att det existerade när vi räknade. Ytong var det dyraste efter samtal med Ytong företaget och andra hustillverkare som byggde med Ytong. "Sambon" som svarade är min ;D
  Sweli · nov '02 · 14 svar · 5,3k läst
 22. S

  Stenhus

  Hej Astia! Se även tidigare inlägg. Finns en del diskussioner kring just betong/lättbetong och leca. Mvh Stefan ;)
  Stefan · nov '02 · 2 svar · 2,9k läst
 23. Sweli

  Tysklandsinköp

  jag tror att det var jag som la till den länken. Importerar från Tyskland. Dom har lagret där och skickar varorna hem till dig direkt från lagret. Om jag förstog det rätt, blir ingen frakt men dom tar 99 kr för hanteringen. Låter ganska bra om man inte vill ta sig en liten "shopping semester" till Tyskland. Vi ska göra det snart.
  Sweli · nov '02 · 2 svar · 2,5k läst
 24. Sweli

  PUTS FASAD -METODER Snälla tipsa!

  Hittade följande medtod/system för puts, kanske något för dig. Kullahus Putsspackel länken ditt http://www.kullahus.se/ Vi kommer att ha betonghus redan putsad och letade efter färg till huset, träffade denna sida från byggahus länkarna. Verkar enkelt att arbeta med. Lycka till!
  Sweli · nov '02 · 1 svar · 3,3k läst
 25. B

  Det går att bygga med nollbudget !!!

  KO, äntligen får man leva i en bostad med trampat jordgolv! Utvecklingen går frammåt...
  BoByggarn · nov '02 · 0 svar · 2,8k läst
 26. Sven

  RAA:s Materialguide

  Riksantikvarieämbetet håller på att bygga upp en materialguide. Kanske något för Er som köpt ett bättre begagnat objekt som Ni skall rusta upp. Eller kanske helt enkelt för den som vill öka sina kunskaper. http://www.raa.se/materialguiden/material.asp
  Sven · okt '02 · 0 svar · 2,7k läst
 27. Sven

  timmerhus ...

  Priset är bl.a. beroende på timringstekning. Maskinell eller manuell, handbilad sida/sidor, handgjorda långdrag och knutar m.m. Ett väsentligt beslut att ta är om timmerstommen skall vara synlig invändigt och/eller utvändigt. Personligen ser jag inget behov att isolera en ny timmerstomme. Det viktigaste är konvektionsskyddet d.v.s. att stommen är vindtät (ej vattentät). Jag har för
  Sven · okt '02 · 1 svar · 4,7k läst
 28. Sven

  Färgtyp på husfasad?

  "slamfärg dras med pigmentproblem" Väljer du Uulas slamfärg som säljs via Centrum för byggnadsvård i gysinge så är det endast den vita färgen som får "problem". Den ser efter en tid lite smutsig ut om den målas på äldre fasader.
  Sven · okt '02 · 1 svar · 4,0k läst
 29. G

  Råd om oinredd övervåning

  Hur stor är huset? Är övervåningen redan isolerad? 177' kr låter dyrt. Kolla tidigare inlägg. Jag vet att detta har diskuterats tidigare.
  General_Failure · okt '02 · 0 svar · 3,2k läst
 30. G

  Köpa färg på Coop Forum ??

  [citat] Nej, jag är en glad amatör. Och tro inte på allt jag säger. Det har hänt att jag har haft fel :)
  General_Failure · okt '02 · 7 svar · 10,2k läst
Laddar...