Ämne
Svar
Läst
Senast ↓
 1. B

  Välja byggmaterial till huset - sten, trä, cellplast, cellglas m m

  Eller varför inte Mackelering (Cob), Kubb eller ett flätat hus av sly och lerklining. Det finns många bra byggnadsteknik med lera.Har själv använt mig av sly och lerklining till ett innertak. Och ska göra en utbyggnad av Mackelering eller Kubb. Så det finns bra och relativt billiga byggmetoder istället för dom vanliga byggmetoderna.
  Bjor · dec '18 · 1 svar · 35,4k läst
  ·
 2. A

  Handla byggmaterial utomlands

  [QUOTE = "RoffeN, post: 3136815, member: 18668"] I've bought most of the Bauhof in Tallinn, and then they ship by Freight via DPD. [/ QUOTE] Dessutom, om du köper i Estland betalar du 20% estisk moms. Jag köper också byggvaror i Estland
  AlexAndersen · dec '18 · 406 svar · 264,4k läst
  ·
 3. T

  Hjälp ang gips på källarväggar!!!

  @Blwrgrl : jag har sökt här på byggahus-forumet men inte hittat något direkt vettigt angående dessa luxelement. Men de har tydligen en hemsida med många bra praktiska tips om hur man går till väga för att maximera användandet av produkten. Därför rekommenderade min plattsättare detta systemet eftersom det fanns mycket dokumentation om det att tillgå. Om du tittar på bild 4a på
  tobbbias · dec '16 · 146 svar · 184,9k läst
  ·
 4. K

  AKUT HJÄLP. Stolphållare på L-Stöd

  [citat] Haha. Inte så konstigt så här års.. Tack för snabbt svar! Själv funderar jag på en sån här variant (se bild) och hoppas det kan funka. Mina L stöd stöd sitter i etage så det blir antingen 1 eller 2 meter emellan stolparna. [bild]
  Karlbagarn · 20m · 10 svar · 2,7k läst
  ·
 5. M.Drömmaren

  Sandwich Element ? Plåthus...

  [citat] För en som verkligen inte är insatt så vore jag tacksam om du kunde försöka förklara lite mer fast som till en femåring ;) konventionell uteluftsventilerad? Och varför avstå då?
  M.Drömmaren · 25m · 2 svar · 62 läst
 6. S

  Dra koaxialkabel

  Hej Lex. Hur gjorde du kopplingen? Svärmor har fått in fiber och har boxen 50cm ifrån ett av dom befintligta tv uttagen i väggen.
  spirre · 2h · 8 svar · 2,6k läst
  ·
 7. A

  Rikta upp innan gips?

  Värt att nämna dock är att det inte är en kil alla gånger. Kikar man CC60 eller CC45 med riktskivan så är det ibland lite buktat på mitten, både konvex och konkavt... så att såga ut en kil från golv till tak blir svårt Kanske iof kan lägga skivorna och "regla" på längden
  Arne999 · 2h · 6 svar · 205 läst
  ·
 8. V

  Virke i små dimensioner?

  [citat] Beroende på krav på finish så är väl det enklaste att köpa 33mm tjocka brädor och såga 8mm bredder av det. Går med en cirkelsåg eller en bordssåg. Ännu bättre är om du också har en planhyvel. Men jag inser att inte alla har det.
  vectrex · 3h · 1 svar · 50 läst
 9. L

  Hur montera dörrkarmen?

  Ja höjden är svår att misslyckas med om man tar en laminat del under tröskel för att få karmen på rätt höjd. Det där med springor beror ju på hur noggrant jobbet görs, en liten sträng mjukfog nära tröskel skulle jag föredra.
  Lenza · 5h · 6 svar · 237 läst
  ·
 10. P

  Metoder för sanering av rörisolering med asbest (saneringsfirma)

  Så här se min koppling ut mellan nya delen med koppar och presskoppling och det gamla värmesystemet (1951, oljeeldning). [bild] Man får ju tänka på att alla radiatorer är järn och temperaturvredshus/termostathus är mässing så man har alltid haft en mix av metaller oberoende av rörtyp.
  Pucco · 8h · 13 svar · 378 läst
  ·
 11. M

  Mögel i ytterväggen

  Ska renovera en hall som står på betongpelare och vätter mot norr. Huset är byggt -56 och troligen är virket från den tidpunkten. Började riva och ser mörka områden på isoleringen (gul karjuntalja) ser även mörkt på ett område av träreglarna. Är det bara att krypa till korset och byta ut allt trä eller kan man tvätta det och behandla med mögelmedel och ändå bo kvar i huset?
  Mooler · 8h · 0 svar · 61 läst
  ·
 12. A

  Fixa stort hål i innervägg

  [citat] Du menar masonit (där tapet-lagerna sitter) på spånskiva (den tjocka träbiten) på gips (den tunnare vita)? Jag vet inte mycket om sånt här men det verkar stämma. Om det är "fel" för ett 50-tals hus vet jag inte men väggen har inte trillat ner ännu.
  Adkit · 8h · 8 svar · 115 läst
  ·
 13. kalle_lidköping

  Riva mellanvägg i källare

  [citat] Japp det är jag helt med på. Våran hjärtvägg är 22cm tjock. Murad med 20cm tjock hålsten. Men det jag undrar om mellanväggen kan vara uppstöttande på ngt vis för ytterväggen. Det är ju några cubik jordmassor som trycker på. Men det känns inte som om den kan vara det när den är så tunn.
  kalle_lidköping · 8h · 5 svar · 155 läst
  ·
 14. B

  Eps cement mellan masonitbalkar

  Hej. Har precis börjat renoverat badrummet på övervåningen och skulle vilja ha klinkers, men då jag har masonit balkar som är 250mm höga och som sitter på cc600 funderar jag på hur man skulle kunna förstärka upp det. Såg på GVK att man kunde använda lättfyllnadsmassa. Skulle det funka med EPS cement eller blir den totala vikten för mkt? Spännvidden är ca 3.5m, ungefär i mitten
  Bylow · 24h · 0 svar · 60 läst
 15. J

  upphöjd altan/trädäck höjd=2,5m

  För 4,5 meters spännvidd krävs limträ. Minsta tänkbara dimension är 42x315 mm. Då kan du i och för sig öka c/c avståndet mellan dessa till 700 mm om du använder trallvirke med dimensionen 34x145 mm. Man kan tänka sig andra varianter också. Du kan välja kraftigare limträbalkar med större c/c och sedan fälla in klenare virke mellan dessa med balkskor. Några bra hjälpmedel vid
  justusandersson · 1d · 10 svar · 494 läst
  ·
 16. Z

  Är detta rätt infästning för en stolpe?

  Ett sånt fundament med den infästningen är knappast tänkt att ta sidolaster så två hål gör varken till eller från.
  zsimpey · 1d · 8 svar · 247 läst
  ·
 17. E

  Kan man sockra betongen?

  [citat] Danskar lär under kriget ha saboterat tyska betongkonstruktioner genom att lägga i socker vid betongens tillblandning och därmed försämrat betongens hållfasthet. Några sockerbitar på kanske ett par hundra kg betong lär ha räckt. Humus, dvs jord och biologiskt material, försämrar också den färdiga betongens kvalitet. Socker i betongen är alltså inte att rekommendera.
  EinarL · 2d · 8 svar · 2,6k läst
 18. Brian Würtz

  Ta bort dörrkarm?

  [citat] Sweet då åker den bort Och jag är oxå klen men dem använder mig ändå
  Brian Würtz · 2d · 2 svar · 131 läst
  ·
 19. S

  Hur laga bärande stolpe i trappan?

  Frågan är vad som vilar på stolpen. Om det är en balk borde du kunna växla av denna med stämp en bit från stolpen på bägge sidor istället för att växla av själva stolpen. Bara en idé.
  sblixten · 2d · 30 svar · 4,1k läst
  ·
 20. G

  "Retractable casters" - lyftbara länkhjul/möbelhjul?

  Marinos modell var ju suveränt smart.... Tror det blir axminsters hjul denna gång men på nästa bänk måste man kanske pröva den modellen!
  gaffa · 3d · 6 svar · 285 läst
  ·
 21. J

  Dimentionering avbärning / storlek valv

  För att kunna avgöra storleken på den last som avväxlingen ska ta hand om måste man veta övervåningens planlösning.
  justusandersson · 3d · 1 svar · 95 läst
 22. P

  Ytterligaren en fråga om bärande vägg! Tacksam för hjälp

  Tack för alla svar. Det går inget vatten eller el, förutom till ett av mina egna vägguttag som då måste flyttas. Jag kommer nog meddela styrelsen i vilket fall, känns bäst så.
  Pasjostrom · 3d · 11 svar · 236 läst
  ·
 23. anders07

  Täta altan

  Du får dra bort allt gammalt och täta större sprickor i betongen först. Sen får du antingen lägga på ny matta (typ takfilt) eller något tätskikt, typ Kiilto A+X eller Protan G. På det behövs sen något "skydd", betongplattor i sand om du kör filt eller med tätskikt kan du lägga trätrall eller klinker.
  anders07 · 3d · 1 svar · 142 läst
  ·
 24. M

  Renovera trappan med ek

  [citat] Jag plockade ner hela trappan och sen va stegen spikade. Tog en domkraft och pressade isär vagnstyckena. Sen va det bara att fräsa så att dom nya passade.
  Mano8 · 3d · 6 svar · 336 läst
  ·
 25. F

  Ny Gyproc handbok 9

  Tänkte bara tipsa om att en ny utgåva av gyprocs handbok 9 finns att beställa nu: http://go.gyproc.se/handbok-bestallning.html?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=?utm_source=newsletter&
  Fredrik- · 3d · 0 svar · 86 läst
 26. L

  Vilket material för att laga lossnad puts/bruk?

  Missade att tipsa att det är bra om man borstar bort ev. damm och gammalt löst bruk sen doppar en borste i vatten och kastar fast det mot det området som skall putsas och väntar en stund, detta gör man för att inte området som skall putsas drar ur fukten när man lägger på putsbruket för då kan putsen/bruket dra ur fukten och det släpper efter ett tag //L
  Lymmeln · 3d · 4 svar · 2,7k läst
  ·
 27. M

  Imkanal

  Hej Ja precis ! En 90 böj bara. Vinden går att nästan stå i så där är det inga problem . Taket är sadel så där är heller inga problem .
  MackanM · 3d · 4 svar · 180 läst
 28. J

  Gnistor hålsåg kakel

  Föredrar faktiskt dom som man har vatten och långsamtgående trots lite kladd, dessutom alltid ihop med en jigg som håller borren på plats exakt där du vill ha hålet, som dosborr te.x, så har du inga mm att spela med att det blir fel, då är den långsamma att föredra. Sen blir hålet efter vattenborrning i regel snyggare, höghastighetsborrning utan vatten tenderar att fnasa kanterna
  Jörgen Ö · 3d · 16 svar · 376 läst
  ·
 29. J

  Limma träregel mot klinkersgolv?

  T-röd borde fungera bra.
  Johan456 · 3d · 3 svar · 139 läst
 30. M

  Mura Ytong på HEA BALK??

  pratade med XELLA. Glidskikt :)
  MackanM · 4d · 4 svar · 393 läst
 31. Bowser

  Vinkällare/-förråd

  Du kan ju förlägga en golvvärmeslinga i rummet men ha den avstängd. Det kanske inte kommer vara vinkällare för evigt och då blir det ju inge extrajobb med att få igång värme. Bara en tanke.
  Bowser · 4d · 2 svar · 197 läst
 32. P

  Dimensionera HEA

  [citat] Tack, då känner jag mig trygg!
  ParJorgen · 4d · 2 svar · 250 läst
 33. C

  Slätt innertak med gips.

  Började med dotterns rum. Köpte mig en takslip ifrån Jula vilket gjorde jobbet betydligt lättare. Väntar nu bara på att de beställda tapeterna ska dyka upp. Bild på när taket är färdigt.
  Clemens · 4d · 18 svar · 1,0k läst
  ·
Laddar...