Byggahus.se
C
Chnorin: Hej! Jag beklagar om jag borde starta egen tråd, men gör ett försök här: Vi renoverar ett rum i källaren (i ett hus som är relativt nydränerat) och har rivit ner panel och tapet. Då ser väggen ut enligt bilden, en liknande plankstomme. Bakom denna är källarväggen i leca (med stor sannorlikhet). Vi är inte helt på det klara med hur väggen bör konstrueras, om det vi ska putsa lecan
149 svar · 239,3k läst
·
A
AnnaAnka: [citat] Även jag är intresserad av framförallt badrumsmöbler och lite annat. Set ut som priserna är likvärdiga.
408 svar · 315,2k läst
·
Bjor
Bjor: Eller varför inte Mackelering (Cob), Kubb eller ett flätat hus av sly och lerklining. Det finns många bra byggnadsteknik med lera.Har själv använt mig av sly och lerklining till ett innertak. Och ska göra en utbyggnad av Mackelering eller Kubb. Så det finns bra och relativt billiga byggmetoder istället för dom vanliga byggmetoderna.
1 svar · 51,1k läst
·
N
neo11: 👍Lite spackel då bara.
4 svar · 202 läst
·
D
Danne824: [citat] Om du fäster bärlinor på grunden/fasaden med balkskor se till att de fungerar som ett gångjärn. Balkskorna ska enbart ta en bärande last i detta fallet, om framdelen av altan sjunker pga snölast och bärlinan infästning är stum mot grunden/fasaden kan du få en brytning som trycker in grunden/fasaden i nedre delen av balkskon. Jag tycker du ska också ta med i funderingarna om du
10 svar · 358 läst
·
ricebridge
ricebridge: [citat] Normalt använder man kanske inte skruv, men i det här fallet är det ju inte normalt, eller hur? Här finns det ju bara hälften så tunn fasad att fästa i mot normalt, och dessutom måste den betvingas på plats. Då kan det vara motiverat med skruv lite här och där. Spårskruv vet jag dock inte var du fått det från. Torx eller kryss är vad jag använder. Spårskruv är ett
12 svar · 359 läst
C
Cryptorchid81: [citat] Kommer inte ihåg bredden just nu men mindre än 70cm vill jag säga i alla fall. Tusen tack för demonstrationen, den verkar kunna vara ett alternativ om vi ”tvingas” köpa nåt annat.
8 svar · 203 läst
·
N
NoClues: [citat] Hej! Det här var ett tag sedan! 🙂 Jo, taket blev bra, men beslutade mig för att köra på 2"4 reglar istället. Det blev enklare och man riskerar inte att de vrider sig var argumenten för två reglar. Lycka till med ditt bygge!
12 svar · 6,5k läst
wildeside
wildeside: Inte om du gör det själv😉
8 svar · 241 läst
·
J
Jonas1888: [citat] Tack! Är vattningen nödvändig eller skulle det fungera utan vattning tror du?
2 svar · 134 läst
T
Tornhuset: Tack för svar! Tyvärr behöver jag helgängade. Förslagen från Amazon var iallafall med rimlig leveranstid
4 svar · 177 läst
·
G
Gunnar Gran: [citat] Ryck ur spikarna och sen pilla ur dosan. Är där inga spik så börja vålda lite. Den sitter inte med några utskjutande delar. Brukar funka med tång och typ skruvmejsel att bända med och få lite grepp. Den sitter endast i röret som här ser ut att komma nedifrån, men den skarven är bara pressad och lossar enkelt.
1 svar · 239 läst
·
P
Pappa1986: [citat] Simpla saker jag borde kollat tidigare men kolla detta på fredag då jag är iväg imon. Tack så länge
2 svar · 127 läst
·
mickejamback
mickejamback: Hej, har rivit bort en gammal platsbyggd garderob. Nu finns det en nivåskillnad vid innertaket där den gamla garderoben har stått. Hur skulle du lösa det? Alla tips uppskattas.
0 svar · 90 läst
·
N
neo11: Plattan har ju bara spruckit lite, högtryckstvätta, stålborsta lite, rostskyddsfärg på armering. Eventuellt byta plattor på balkongen, och renovera metallräcket. Men att bila bort känns helt onödigt. Kanske att klä med trä kan ge en ny look, men mer underhåll sen.
1 svar · 166 läst
·
Anders Bylund
Anders Bylund: [citat] Ja fanns mycket att läsa där men inte så lätt för gemene man att räkna ut vad man ska använda för dimensionering.
14 svar · 481 läst
·
K
kniv: Det speciella skälet är att tillverkaren vill tjäna mera pengar
2 svar · 94 läst
M
martinradbo: [citat] He he, beror väl lite på omständigheterna....
11 svar · 289 läst
·
T
tomaskarlsson1020: Tittar på massa tegelhus byggda under miljonprogrammet 1950-1970 hur vanligt är det med lättbetong innanför teglet på dessa hus ?
0 svar · 76 läst
D
Derbyboy: Jag har inte kommit så långt men det finns x antal trådar som diskuterar just den saken. Pröva att använda sökfunktionen högst upp. Sök på markis och läs ingressen på trådarna. Jag kommer nog att välja en billig från hornbach. Lycka till
3 svar · 106 läst
·
filimon-danopoulos
filimon-danopoulos: Håller på att planera bygget av en trappavsats/liten altan med måtten 1500mm x 3000mm, höjd 800mm. Jag vill att konstruktionen i så stor mån som möjligt är öppen undertill. Så att man får en lite flytande känsla av den. Det kommer att stå på sex stolpar i två rader av tre. Från början skulle det ligga en 3000mm bärlina per rad och sen 1500mm bjälkar med CC 600mm och 28mm trall.
0 svar · 72 läst
O
OnkelMike: [citat] Ja sorry, gammal vana
3 svar · 220 läst
Norrtull
Norrtull: Vi har en sättning i huset vi bor i (lgh) med byggår 1902, det satte sig 30cm 1903. Sedan dess har huset stått stilla. Jag skulle vara mer orolig om huset fortfarande sjönk.
5 svar · 295 läst
·
N
naikon: Beror på lite hur mycket du vill anstränga sig. Gängse metoden här hade väl varit att spackla skruvarna och glipan i gipset och sen tapetserat. Men det går lika bra att måla direkt på gipset, det hade jag nog gjort eftersom det bara är en garderob. Ska du hänga något riktigt tungt så hade jag kollat vad det är för vägg, t.ex om det finns någon träskiva bakom eller dubbelgips. Är
1 svar · 108 läst
·
tensiden
tensiden: Renoveringstapet.
1 svar · 101 läst
H
Haz6909: Hej jag ska göra en utbyggnad på 20 m2 med 6 stycken plintar under, i dessa tänkte jag gjuta in HERO STOLPSKO JUSTERBAR TYP FLEX . Utbygganden består av ett bjälklag 45*145 med isolering och golvspån 1 vägg med skjutdörrs partier 4,35 totalbredd, 1 vägg med 3 st 2 lufts fönster bredd 1200* höjd 1300 1 vägg som är reglad 60 cc med isolering dubbelgips & panel. ( Brandklassad) Ingen
0 svar · 85 läst
·
B
Bygget123: Hej, Jag ska göra en genomföring i min garagevägg för vatten. Det är ett modernt garage med gips, OSB, isolering, ångspärr fasad. Hur gör jag denna genomföring säkrast och enklast för att inte paja ångspärren?
0 svar · 77 läst
K
KlasseT: [citat] Jo precis. Nu är det endast de sista 45cm av väggen som är under mark så förhållandevis liten del. Dessutom är väggen som jag nämnde delvis yttervägg till vänster i bild och delvis mot grannens krypgrund till höger i bild. Därav nivåskillnad mitt på som gör att det inte helt sonika är att putsa utan man hade i sådana fall behövt bygga ut halva väggen på något
3 svar · 152 läst
·
D
DennisLeksell: Ok! Du vet inte vad den exakta modellen heter?
2 svar · 210 läst
·
P
Planet2: [citat] Yes, låter det sitta då & hoppas på det bästa :) [citat] yes, låter det sitta & slutar fundera kring det då. Tack båda för svaren :)
3 svar · 158 läst
·
Tomture61
Tomture61: Pling , nu vet jag hur 🙂 På väggen närmast husfasaden monteras 2 st stående 45 x 70 reglar . Så totalt 4 st , monteras med mellanrum för översta regel och snedsträvan .
2 svar · 228 läst
·
J
jahallåja: Det är ju käcka böjar på järnen som går ner, så det blir nog svårt att lirka upp tyvärr... Orka-borka.... Hur kan det bli sämre? Inte mycket bättre, kan jag förstå? Menar du att det spricker helt, eller något sånt?
2 svar · 225 läst
·
Appendix
Appendix: [citat] Generellt är väl det precis så. Även de mest värdelösa bolag är ju bra när de lyckas. Man märker ju hur bra ett företag egentligen är när det uppstår problem.
52 svar · 19,5k läst
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.