Mest älskade, hatade, roliga och förvånande inläggen 2019

Mest älskade, hatade, roliga och förvånande inläggen 2019

I slutet av 2018 utvecklade vi vår gillafunktion till att bli mer nyanserad. Under 2019 har vi kunnat både älska och bli arga av någons inlägg, skratta åt det, bli ledsna eller förvånade. Här har du inläggen som har väckt flest känslor under 2019.

De 8 inlägg som fått flest “älska” under 2019

1. Stefan N i tråden "Alla som gillar katter - räck upp en hand!"

Enzo och Tarzan

“Helt otroligt att Tarzan accepterar att Enzo kommer och sover med honom, ingen annan tillåts va så nära."

Till inlägget

2. Systernett i tråden "Alla som gillar katter - räck upp en hand!"

Skrållan med kattungarna

“Mamma Skrållan vaktar över sina fem bebisar som fyller en vecka idag. Tre killar och två tjejer.”

Till inlägget

3. Stefan N i tråden "Alla som gillar katter - räck upp en hand!"

Katten Qaspian

“Qaspian fyller två år nu.”

Till inlägget

4. Snigla i tråden "Alla som gillar katter - räck upp en hand!"

Kattsängar

 "Haha, det är ju en idé också... (inte min idé dock)"

Till inlägget

5. Keiller i tråden "Alla som gillar katter - räck upp en hand!"

Katter på stolar

 "Näe, vi ska ligga här. Du får väl gå och äta framför teven eller nåt" 

Till inlägget

6. Elpaco i tråden "Alla som gillar katter - räck upp en hand!"

Bob med gosedjur

“Minstingen tyckte att Bob skulle få ett färgmatchat gossedjur ..”

Till inlägget

7. Pysslarn i tråden "Från garage till “multiverkstad” en riktigt seg byggtråd"

“Fulsnickrandet når nya höjder!
Känns som att jag hittat ett outtömligt tema...
En månad sedan förra posten, som i sig inte var särskilt intressant, här kommer en ny som dessvärre inte kommer att vara så värst spännande den heller. Mest en skräppost kan man säga.
Har haft i stort sett noll tid i verkstaden sedan några veckor.
Artonde november upptäckte vi att vår äldste mops Moltas hade besvär med höger öga, ögat rann och han kisade med det. När jag kollade det såg jag att pupillen var mycket mindre än den i vänster öga, ett tydligt tecken på smärta.
Iväg till veterinär och ett konstaterande att han mycket riktigt hade en skada jämförbart med ett nålstick som gick rätt djupt. Ok, medicinering med antiinflammatoriskt, smärtlindrande och några olika ögondroppar skulle få honom på banan igen. Återbesök om fyra dagar, tack det blir 1985 kr!
Efter två dagar ser hans öga helt för jävligt ut på morgonen och vi åker akut till vet igen som skyndsamt remitterar honom till ögonexpert på Hallands djursjukhus. (Här vill jag tillägga att vi har en fantastisk veterinär som har tillägnat sig, av eget intresse, en väldigt hög kompetens när det gäller ögonskador och -sjukdomar!)" … (långt inlägg, läs mer:)

Till inlägget

8. Andreas34 i tråden "Jordkällare/vinkällare"

Bygger vinkällare

“Hej
Tänkte bara visa hur jag har gjort min vinkällare, om någon har synpunkter till förbättring eller idéer, så kommentera gärna.”

Till inlägget

De 8 inlägg som gjorde oss mest arga under 2019

1. Petererlandsson1194 i tråden "Kommunen vill plantera träd i vår kvällssol"

“Påtala synpunkterna för kommunen och om de inte lyssnar så skulle iaf jag ha barkat av träden en mörk och kulen natt... sen växer det inget mer... Visst är det fel att ta lagen i egna händer men om det finns alternativ så känns det bara som dumheter att kommunen ska förstöra för en enskild fastighetsägare.”

Till inlägget

2. Birgitta64 i tråden "Lån/Val av ny bindningstid"

“Hej! Skriver för att jag känner mig ledsen och lurad av min bank /Landshypotek. Har en mindre lantbruksfastighet och hade två bundna lån på 1 år. Fick ett nytt erbjudande på bundet / rörligt lån. Då jag haft en hög amortering ville jag nu minska den, ringer upp banken diskuterar ett bundet lån på 2 år, som jag är intresserad av under förutsättning att amorteringen halveras. Räntan skulle bli 1.5%. Lånen är på 922000kr+645000kr, Banken begår in ny skogsbruksplan samt ny värdering. Jag beställer ny skogsbruksplan samma dag och banken ska göra värderingen. Detta samtal var i mitten av september. Bankmannen säger att jag ska skriva på och begära 2 års bindning samt skicka in så ordnar han med sänkning av amortering. Från första oktober ska det nya avtalet egentligen gälla, hinns ju inte med, så jag får den 10 oktober i min postlåda ett nytt låneavtal där det år 2 års bindningstid samt samma amortering som tidigare. Detta gäller då från 1 oktober. Ringer upp banken och påpekar att detta var ju inte vad vi kom överens om. Då svarar han att den minskade amorteringen kommer från och med nästa kvartal, det kan han ändra under avtalsperiodens gång. Eftersom du skickat ut ett avtal som inte stämmer med vår överenskommelse vill jag ha rörlig ränta fram tills vi har kommit överens blir mitt svar. Då blir han arg, säger: litar du inte på oss i banken? Nej, inte fullt ut blir mitt svar. Han säger då: Du är ju dum i huvudet, vi på Landshypotek vill inte ha dig som kund mer. Du kan ju vända dig till någon annan bank, lös lånen bara. Och du ska veta att du får betala ränteersättningsskillnaden! Jag blir jätteledsen och lägger på. Kan jag få ett råd, vad gör jag nu?”

Till inlägget

3. Eva_j i tråden "Grannen planterar häck på min mark"

“Tack för tips och råd. Precis som du redan föreslagit har vi redan gjort. Vi har varit bortresta på kalas nu i 2 dagar och kommer hem idag och till vår stora förtvivlan har grannen planterat tuja häcken trots våra förmaningar och skyltar till eventuella grävare. Dvs grannen har struntat i våra förmaningar. Nu är halva häcken nere i marken och vi har fått stopp på planteringen men mycket skada är redan gjord. Tujorna är satta precis intill vår spaljé där samtliga plantors grenar sticker igenom vår spaljé. Vi är förtvivlade över hur detta kommer se ut när tujan rotat sig och börjar växa på riktigt. Grävaren var en släkting till dem som driver en grävfirma. Denne har inte brytt sig om våra skyltar som satts upp utan säger bara att han tror på de han gräver hos."
Fortsättning lär följa....

Till inlägget

4. BiFuel i tråden "Förpackningsstorlek, vem låter sig luras?"

Förpackning

“Förpackningens storlek och utformning motsvarade inte riktigt innehållet. Jag blev mer förbannad än 5-åringen.”

Till inlägget

5. Thomasse i tråden "Budgivare 2 försökte dumpa huset på oss efter tillträde"

 “Vi höll på att köpa en nyproduktion, där slutbesiktningsprotokollet visade endast ett fel och det noterades som en mindre brist,”

Till inlägget

6.   Johan byggare i tråden "Varning för Biltemas trallskruv"

Trallskruv

“Jag vill bara dela en varning för Biltemas trallskruv, se bilder nedan. Jag la 20kvm trall våren 2018, de första 15 med skruvar av okänt märke och ca 5 kvm med Biltemas skruvar.
Det okända märket är det inga problem med men nu noterar jag att ca 90% av Biltemas skruvar har helt enkelt gått av. 
Sämre skit får man leta efter och jag hoppas det inte är många av er som har köpt och använt samma skräp!”

Till inlägget

7. Takläggare i tråden "Byggbolag börjar använda konkurs för att undkomma extrakostnader"

“Jag är inom byggbranschen, jag hör allt oftare många kolleger som börjar använda konkurs för att exempelvis undvika extra kostnader, i samband med den så kallade 2 årsbesiktningen vid hus byggnation, olika garantier osv.. om kostnaderna överstiger 50000 kr så väljer dom konkurs i stället och på så sätt slipper garantier och besiktningsanmärkningar.”

Till inlägget

8. Skral i tråden "Elektriker fäste spikkabelklamrar genom tätskikt utan att täta"

Spikkabelklamrar

“Elektrikern var nyss här och satte in ett eluttag i mitt duschrum. Kabeln fäste han med spikklamrar på väggen genom tätskiktet utan att täta med silikon.”

Till tråden

De 8 inlägg flest har skrattat åt 2019

1. Nötegårdsgubben i tråden "Rinkaby Rör 180 kr, Ahlsells listpris 523 kr?"

“Det är på helt kommersiella grunder där avsikten är att lura dig att vara trogen kund genom stora rabatter. Det finns inga som helst skäl att misstänka att Ahlsells gör det för att underlätta för hantverkarna att blåsa sina kunder – och på så vis bli trogna kunder hos Ahlsells. Noll skäl att tro det. Inga. Cirkulera, det finns inget att se här.”

Till inlägget

2. Korvgubbe i tråden "Granne klagat på stämningsbelysning inne i växthus vintertid"

“Ni får väl helt enkelt kompromissa. Sätt upp blinkande lampor istället, då är det ju ömsom tänt ömsom släckt!”

Till tråden

3. Andreas34 i tråden "Jordkällare/vinkällare"

Vinkällare

“Tack, frugan var inte hemma och stoppade mig denna gång. Hon säger att det alltid brukar balla ur när jag ska göra något.”

Till inlägget

4. Ola C i tråden "Vad har du gjort med dina verktyg idag?"

Frustration

“Haft @Frustrator på besök!”

Till inlägget

5. Myckling i tråden "Jag gräsmatteälskare grannarna inte - katastrof!"

“Läste nyss i ett inlägg på ett forum för bilar. "Vår dj-a granne tvättar aldrig sin bil, den ser för taskig ut. Men hans gräsmatta klipper han som en dåre, gång på gång. Jag ser att han försöker få kontakt med oss men jag brukar hellre tända en cigg och vaxa bilen istället för att prata med gräsmattetalibanen."

Till inlägget

6. Maximarcus i tråden "Ta bort reklamskylt, företags skyldighet?"

Reklamskyltar

“Någon tröttnade på alla dessa mäklarskyltar här för något år sedan”

Till inlägget

7. Ola C i tråden "Aldrig mera Bauhahus!"

“Har en gammal Bauhausincident från många år tillbaka som jag fortfarande finner otroligt underhållande...
Skulle hjälpa en kompis bygga karmar o avställningsytor, materialet skulle vara typ bänskive-ek. Efter lite orienterande bland byggvaruhusen hamnade vi till slut på Bauhaus. Låg en stor trave skivor ovanpå varandra, tydlig prislapp ovanför traven "bänkskivor ek 899:-". Vi bläddrade lite i högen och tog en skiva en bit ner. Rullade bort den till sågen (som för övrigt som vanligt på Bauhaus Svågertorp Malmö var obemannad o ingen visste var sågaren var), väntade en timme på att nån skulle dyka upp o fick sen skivan sågad till småbitar med våra mått, typ 20cm strímlor av olika längd.

Rullar bort till kassan med alla våra sågade småbitar och en fin lapp hur många snitt vi skulle betala för. Kassörskan knappar lite o säger sen "det blir 2849:-". Nä minsann här måste blivit nåt fel o vi vägrade såklart betala. De sedvanliga 20min väntan innan någon chef ämnar dyka upp. Han donar o kollar lite o har sen svaret på hur priset kunde bli 3 ggr så högt "Ni har ju tagit en GOLDEN-skiva"....öööhh, jaha, vi tog en i traven skivor för 899:-, såg ut som alla de andra skivorna i högen och det står ju inget på dom, bara en streckkod. Gubben surnar till lite "SER NI VÄL ATT DET ÄR EN GOLDEN!! Den är ju mycket finare än de vanliga skivorna o är oljad med specialolja".

Jag replikerar att den låg i högen skivor för 899:- o ser ut som de andra halvskitta skivorna o att vi inte tänker betala 3ggr så mycket pga att de har oordning i sitt varuhus. Gubben släpper inte bitarna för "vårt" pris o vi vägrar betala hans pris o efter en kvarts dödläge går vi därifrån o kvar står han med sin top of the line GOLDEN skiva sågad i 10st småbitar.

Blev inget byggt den dagen, kompisens mamma undrar nyfiket varför o vi berättar. Hmmm. Hon får en idé. Dagen efter åker hon till Bauhaus, spatserar lite halvvilset bort till sågen o frågar om de har några spillbitar ek hon kan bygga blombänkar av, med sig har hon en lapp med ungefärliga mått på det hon ska bygga.

Och se på fan. Som av en händelse hittar sågkillen en trave spillbitar som råkar matcha hennes mått väldigt väl. –Va ska du ha för dom frågar kompisens mamma?
"Tja, ska vi säga 300:-?"
–OK jag tar dom. Tack för hjälpen.

HAHAHAHAHA. Om chefen bara vetat hur jävla ägd han blev med sin förbannade GOLDEN-skiva.”

Till inlägget

8. Thullen i tråden "Värsta elkopplingen"

Anders Bagge

“Inget direkt elfel, men den här reklamen kör Schneider Electric på instagram nu, där de jagar efter en elfirma som vill va med i ett jippo där de ska bygga Anders Bagges hus till ett smart hem. Lite självsäkert sitter han i ett "hobbyrum" som om det vore hans eget och säger:

"Välkommen in i mitt kaos, eller det här e inget kaos för jag vet var precis varenda pryl är..."
Men han har då aldrig hållt en lödpenna i sitt liv tidigare det är då säkert…”

Till inlägget

De 8 mest förvånande inläggen 2019

1. Andreas34 i Vinkällare/jordkällare

Vinkällare

Hej
Tänkte bara visa hur jag har gjort min vinkällare, om någon har synpunkter till förbättring eller idéer, så kommentera gärna. 

Till inlägget

2. Pappa1986 i tråden Vad har ni gjort med era hus idag

Fotspår

“aha! Om det någon som vill önskar sig en mops så säljs han... eller nej ni får betalt för att ta hand om åbäket! Han har lyckats med bedriften att öppna 1 burk med mörkbrun golvlack. Han har rullat runt och gått runt på hela nedervåningen! Bilder är från 2 rum och det ena är det nylackade golvet från köket!
Skrubba skrubba bort din .........”

Till inlägget

3. Caanol i tråden "Värsta elkopplingen"

Elkoppling

“Jo det kanske blir så vad jag har hört på omvägar. Vi var inne på att firman ska göra en ny egenkontroll. Det rör sig om ett bostadsområde på mer än 1000 lägenheter så det är ganska mycket prestige inblandat. En bild till och dessa har vi hittat fler av. Även där protokoll inlämnat med ok på alla punkter.

Till inlägget

4. Scouten i tråden "Byggbloopers"

“När vi byggde till stugan använde vi Sundolitt KUB, cellplastblock man staplar och fyller med betong. Klockrent system.
Troligen ännu bättre om man inte missar att förstärka väggen man ansluter mot, som vid tillfället bara bestod av vindpapp, isolering, gips och våtrumsmatta.
När vi fyllt väggarna upp till 10cm från toppen, släppte hela väggen och 1,5 kvm betong sköljde in i badrummet.
Det var bara jag och min drygt 70-åriga svärfar där, vi fick skotta ut betongen på gräsmattan och skruva upp en formplyfa över hålet, förstärkt med massor av reglar tvärs igenom badrummet. Sen var det bara att fortsätta gjutningen.
Det var jobbigt då, det var jobbigt att städa ur avloppet, det var jobbigt att hugga upp högen med betong och det var jobbigt att få den spräckta väggen att återfå sin rätta form.
Det är fortfarande jobbigt när jag tänker på det.”

Till inlägget

5. Latitud79 i tråden "Aldrig mera Bauhaus"

“Fast K-Rauta är värre. Köpte en cementblandare, som stod några meter upp på en hylla. Döm om min förvåning när de tog extra betalt för att med truck ta ner cementblandaren samt att de debiterade för den EU-pall, som den stod surrad vid.
Behövde tyvärr cementblandaren. Aldrig mer K-Rauta.”

Till inlägget

6. Thullen i tråden "Värsta elkopplingen"

Elkoppling

“Från en hemnet, villa i Norrköping :)”

Till inlägget

7. Smelly i tråden "Från exekutiv auktion till lantlig idyll"

“Goddag kära läsare. Nu har det dragit iväg en hel del sedan min senaste uppdatering och jag har givetvis kommit framåt med ganska stora steg sedan sist. 
Den kanske viktigaste uppdateringen är förstås taket som nu är klart och lagt och sketsnyggt. Det blev efter många kval och val ett enkupigt vittinge tegeltak både på fram och baksidan och med det sagt så kommer här berättelsen om en hyfsat intensiv helg: 

Jag hade ju som ni kanske minns fått låna en jättebra byggnadsställning av målerifirman som gjorde råspont och pappen och den skulle jag få låna till det blev varmare och de behövde den igen. så med bra koll på väderleksprognosen och ungefärlig tidsåtgångsplanering började jag få på läkten, fick ta hjälp att lägga läkt på framsidan av en snickare och på baksidan gjorde jag det själv med en glad kollega. Pannorna var beställda och jag räknade kallt med att ha ställningen ungefär i tre veckor till och att påsken därför skulle bli perfekt att göra färdigt taket på. Hade dessutom pratat med honom om hur viktigt det var med god framförhållning för mig. 
På onsdagen fick jag dock ett SMS där det stod "på måndag hämtar vi ställningen" 
På torsdag kvällen kom pannorna.
Sedan följde den kanske mest intensiva helgen jag någonsin upplevt ur ett renoveringsperspektiv. Det var ju inte bara taket som skulle läggas utan huset skulle även målas en strykning till. 

Hur som helst så lyckades jag få behålla ställningen en dag till och på tisdag morgonen när de började riva ställningen på södersidan så målade jag klart vindskivorna på norrsidan, och då var teglet lagt, skorstenen plåtklädd, ränndalerna skurna, huset målat och takplåtarna på plats... Sömnbrist och dålig kosthållning, valkar på hela kroppen kramp i vaderna och en väldig självförtoende boost var resultatet. 

Jag känner kanske att det behöver utvecklas lite. Jag hade ju tidigare haft kontakt med en snickare i byn som skulle hjälpa mig när det var dags för de svårare momenten. Han ställde upp och jag tror han såg det som en spännande utmaning att se om vi skulle lyckas. så på fredagen var han med och mätte vindskivor som behövde flyttas och göras om. jag la tegel från klockan 06 på morgonen och målade lite när jag behövde byta arbetsuppgifter. Lyckligtvis hade snickaren en kompis som också hade tid att hjälpa till så på lördagen dök det upp ytterligare en stark och vansinnigt arbetsvillig man och hjälpte till med att lägga tegel medan jag ägnade mycket tid åt att kapa och borra de pannor som skulle sitta vid nocken. 

Lyckligtvis hade denna kompisen ytterligare kompisar som dök upp på söndagen med målarpenslar och glatt humör och under söndagen målades hela huset och stora delar av takteglet kom på plats. På lördagen hade jag lyckats få löfte av plåtslagarna att de kunde komma på måndagen och som tur var hade jag lyckats övertala till mig ytterligare en dag med ställningen så på måndagen dök plåtslagarna upp och klädde in skorstenen och fixade lite med vindskiveplåtar medan vi gjorde färdigt tegel, vindskivor och lite meck med hängrännor som behövde flyttas ut och upp för att vattnet skulle ha en chans att hamna i dem. 

Måndagen avslutades omkring klockan 10 när min käre snickare bockade till sista vindskiveplåten uppe vid nock iförd pannlampa och med livet som insats. sedan bar jag ner och städade av ställningen i någon timma till. “
Jag återkommer snart med bilder och fler uppdateringar, ber om ursäkt att det dröjt.”

Till inlägget

8. Atomlab i tråden "Dagens verktygsinköp"

Hylsnyckelsats

“Inget köp. Men grannen hade kastat denna I grovsoporna. Lite väl drastiskt för att 4.5 och 5 mm saknas.”

Till inlägget