Byggahus.se

Jag gräsmatteälskare grannarna inte - katastrof!

 1. H
  Verktygstokig · Nivå 9
  Gud va gott att bo på landet.
  Slipper man ha en granne som spionerar och håller koll på hur ofta jag är på altanen eller va ofta jag tvättar bilen.
  Grannen ska sköta sitt på sin sida tomtgränsen
   
  • Laddar…
 2. Anna_H
  Husägare · Nivå 19
  Thujahäck är svaret.
   
  • Laddar…
 3. Staffan2000
  Medlem · Nivå 14
  Hejsan Mikolina!
  Du var då mig en rolig prick!
  Du påstår dig vara förespråkare för den goda smaken! Vad det nu är? Själv tycker jag att en steril gräsplätt utan liv är vanvårdad. Du tycker den är välvårdad. Då är det bara för oss båda att gilla läget. Själv tillhör jag de (inte dem) som hellre njuter av en prunkande grönska och ett rikt djurliv, än en kal gräsöken. Själv köpte jag ett hus med en gräsmatta i din smak. För att få lite liv i den klipptes den inte alls den första sommaren samtidigt som ett ihärdigt utspridande av maskrosfrön pågick. Redan år två, blev den förvandlad till en humledröm!!! Numera klipper jag den första gången efter midsommar. Därefter, ett par gånger till.
  På din beskrivning skulle jag föredra dina grannar som grannar, framför er. Eftersom de sköter sitt, och låter er sköta ert!

  Det vita skräpet Staffan
   
  • Laddar…
 4. T
  Medlem · Nivå 9
  Nu är det dags att du visar hur det ser ut med bilder :)
   
 5. Staffan2000
  Medlem · Nivå 14
  Verkligen!
  Upp till bevis! Ös på med inspirerande bilder.
   
  • Laddar…
 6. Emma242
  Allvetare · Nivå 4
  Jag låter gräset växa och kastar ut lite frön med jämna mellanrum, njuter av svävflugor, bin, fjärilar och småfåglar. Vill inte alls ha en liten resursslösande monokultur. Förstår inte alls de grannar som öser ut gödsel, snaggar gräset 7 dagar i veckan och nazistklipper kanterna. Det är något psykosaktigt över beteendet. Ogräs har jag inget, däremot en stor botanisk, och faunistisk, diversitet.
   
 7. E
  Medlem · Nivå 20
  Kan vara snyggt om man sparar en liten hörna eller kulle på en annars välklippt gräsmatta. Där kan då ängsblommor mm frodas och funka som fristad eller matplats för hummlor, bin och fjärilar.
   
  • Laddar…
 8. lambo
  Medlem Nivå 14
  Herregud alla prioriterar olika, själv putsar jag hellre på min sportbil än att rensa ogräs. Tycker TS verkar lite creepy som håller koll på hur mkt grannens altan nyttjas mm... Sen att kalla och klassa sina grannar för white-thrash etc är ju långt ifrån OK, skärpning för fan...! Nää bry dig om ditt och låt dina grannar va i fred (y)
   
 9. M
  Medlem · Nivå 9
  Läste nyss i ett inlägg på ett forum för bilar. "Vår dj-a granne tvättar aldrig sin bil, den ser för taskig ut. Men hans gräsmatta klipper han som en dåre, gång på gång. Jag ser att han försöker få kontakt med oss men jag brukar hellre tända en cigg och vaxa bilen istället för att prata med gräsmattetalibanen."
   
  • Laddar…
 10. yonna
  Medlem · Nivå 15
  Jag bor i ett gammalt fiskeläge där merparten av fastigheterna numera är fritidsbostäder, bebodda ca 8 veckor/året. Det är ju lätt att räkna ut hur trädgårdarna sköts. Jag är dessutom passionerad trädgårdsägare!

  Att luka ogräs är faktiskt en av de mest avkopplande sysselsättningar som finns. Höga, smala häckar gör min oas insynsskyddad och ljuvlig. Grannarnas trädgårdar stör mig inte ett dugg. Det vore lättare för TS om hen istället utgår från den egna täppan.
   
 11. Lill72
  Medlem Nivå 9
 12. A
  Medlem · Nivå 8
  Finns ingen hjälp att få om inte grannarna själv vill göra något åt sin gräsmatta. Så länge dom inte bryter mot lagar så får dom bete sig hur som helst och gräsmattan får var en maskrosåker om dom så önskar.

  Att man väljer att bo i villa behöver inte innebära att det finns intresse för trädgårdsskötsel...

  Bäst att lägga ner energi på något annat än dina grannar.
   
 13. A
  Medlem · Nivå 8
  Jo, men grannen har rätt att påverka din trädgård. Löv, frön, kvistar mm som blåser över på din tomt är helt OK. Det är även OK att ha ett fult hus, staket, vanvårdad gräsmatta mm som påverkar dig och du kan som granne inte påverka det alls.

  Du har ingen moralisk rätt att påverka hur dom ska sköta sin trädgård och hus (även om det är irriterande).
   
 14. T
  Medlem Nivå 10
  Det är deras gräsmatta. De behöver inte prata med dig. De får ta hem hur många kompisar och släktingar de vill för att pyssla i trädgården.

  Personligen, om jag bodde granne med dem båda, så skulle jag betrakta OP som den jobbiga grannen.
   
 15. Anna_H
  Husägare · Nivå 19
  För några år sedan var det några "gubbar" på vår gata som gick i pension och plötsligt fick en massa tid över. De började med att pedantiskt fixa sina fasader och trädgårdar, lägga om uppfarter, kantskära gångar och räta upp sina lyktstolpar och brevlådor. Men efter 2-3 år var det klart, trots motorgräsklippare med ständig skötsel och årlig oljning av trädäck och målning av staket och fönsterfoder.

  Då började dessa herrar gå inspektionsrundor i området och störa sig på att inte alla andra ar lika ordningsamma som dem, det kunde ju faktiskt sänka värdet på deras hus den dag de blir så gamla att de måste sälja. Så på årsmötet det året föreslog de, på fullt allvar, att vi skulle ge ut trivselregler med instruktioner om att ägna minst 30 minuter om dagen till trädgårdsarbete, för områdets trevnad.

  Förslaget avskrevs givetvis, med motiveringen att 30 minuter om dagen för en normal barnfamilj med heltidsjobb och fritidsaktiviteter som hälsar på släkt då och då skulle innebära att ägna hela dagarna varannan helg åt trädgården. Vi i styrelsen föreslog att de istället skulle skriva lappar och lägga i alla brevlådor där de erbjöd sina tjänster mot en låg ersättning.

  Året därpå blev det tyst, för då gick fruarna i pension så då påbörjades renoveringarna inomhus.

  Och nu är det tvärtyst, för en av änkorna sålde sitt hus för rekordpriset 2,6 miljoner trots att det är bredvid gatans övergivna hus. Bifogar bild, några år gammal, numera står det även tiotalet unna 3-metersbjörkar i rabatten framför det gröna huset och garaget.
  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  upload_2019-4-30_13-33-45.png