Oseriösa hantverkare tillbaka i Sverige

Oseriösa hantverkare tillbaka i Sverige

Foto: Colourbox

De så kallade irländska asfaltsläggarna har redan synts till i Göteborg, och skulle fortsätta mot Stockholm.

Ingen vår är komplett utan de falska asfaltsläggarna på plats och i år har de tydligen redan börjat dyka upp. Kanske är det därmed inte bara våren som luras med solskenet och smält snö, utan faktiskt det första vårtecknet vi ser.

Polisen och allmänheten rapporterar att bedragarna setts uppställda på Ikea Bäckebols parkering i Göteborg. Planen är att de ska fortsätta vidare mot Stockholm.

– Vi fick ett samtal från en väktare om att ett stort antal irländska asfaltsläggare slagit läger utanför IKEA. Vi åkte dit och gjorde en så kallad kontroll av fordon. Patrullen talade också med dem. De förklarade då att de skulle åka vidare mot Stockholm onsdag morgon, säger Peter Adlerson, presstalesperson polisen region Väst till Expressen.

Det verkar de sedan ha gjort då de inte är kvar på platsen.

Kommer de hem till dig och knackar på ska du absolut inte tacka ja till några arbeten. De erbjuder inte bara asfaltering utan alla möjliga hantverksarbeten. Utöver att arbetena inte blir slutförda har det tidigare rapporterats om hot, skadegörelse och ekonomiska bedrägerier där de far fram. Dessutom skräpar de ner runtomkring sig.

Varna dina vänner och bekanta, framför allt äldre då dessa utgör en extra utsatt grupp.

– Den som blir kontaktad av dem i sina hem och erbjuden tjänster ska säga nej, nej, nej! Var väldigt bestämd, säger Peter Adlersson.