Mäklare misstänks ha köpt sex i lägenhet

En lägenhet som låg ute till försäljning i Stockholm användes också som plats för att köpa sex.

En lägenhet som låg ute till försäljning i Stockholm användes också som plats för att köpa sex. Bild: Skärmdump ur Aftonbladet 200 Sekunder.

Mäklare fick i uppdrag att sälja lägenhet, men är nu under utredning för att ha köpt sex i den.

I samband med att polisen gick igenom chatthistoriken i en prostituerads telefon uppdagades det att en mäklare använt en bostad som låg ute till försäljning som plats för att köpa sex.

Enligt Aftonbladet, som i serien 200 Sekunder just nu granskar sexbrott, handlar det om en "stjärnmäklare" vid Länsförsäkringar Fastighetsförmedling i Stockholm. Bostaden ska både ha haft regelrätta visningar, och vid minst ett tillfälle misstänks den ha använts för sexköp.

Mäklaren utreds nu av polisen. Bland bevisen ingår chatthistoriken, det faktum att den prostituerade själv pekat ut mäklaren på bild samt att man funnit kondomer och andra privata tillhörigheter i den berörda lägenheten.

Han säger dock själv att han inte gjort det man anklagar honom för, utan skyller på sina kollegor. Enligt honom kan någon annan på kontoret ha använt hans telefon.

Ärendet har slutredovisats till åklagare och polisen säger att de känner att de har tillräckligt på mäklaren för en fällande dom. Mäklaren har enligt uppgift avslutat sin anställning hos mäklarfirman.