Grannfejd: Man i Lund dömd för att ha visat rumpan för grannen

Ett mordhot och en naken rumpa har lett till att en husägare dömts för ofredande och olaga hot, en dom som nu överklagas.

En grannfejd i Lund har urartat fullkomligt med allt från sexuella trakasserier till mordhot. De två grannparen har bott grannar sedan 1980-talet skriver Sydsvenskan, men för några år sedan ledde en kram grannarna emellan till en konflikt. Ena grannen ska ha kramat den andra grannen, och detta har uppfattats som en snuskig invit. Den andra grannens sambo satte då upp en skylt, "Snuskig Skit Gubbe".

Ur detta kom en lång rad konsekvenser. Allt från kameraövervakning från den ena parten till att den andra parten, vid ett flertal tillfällen, visat upp sin nakna rumpa i fönstret mot tidigare nämnd kamera. 

Lunds kommun, domstolen, länsstyrelsen, polisen och integritetsskyddsmyndigheten är alla inblandade i konflikten på olika nivåer. Det har även förekommit mordhot.

Mordhoten och rumpvisningarna har gjort att ena mannen dömts i tingsrätten. Något som han nu överklagat till hovrätten.

När Sydsvenskan frågar honom varför han visat rumpan får de svaret från hans sambo, att det är en protest mot att de blir utsatta för övervakning och att samhället inte bryr sig om vad de säger eller tycker. Vidare säger han själv att han inte skäms.

– Jag skäms inte för att jag visade röven för dem. Jag skiter i dem ett stort stycke. De ska vara på sin sida, vi är på vår. Men det var dem som började.