Ekonomi

Det ökar värdet vid försäljning

Trots att majoriteten av de 500 tillfrågade mäklarna anser att läget på bostaden är det som påverkar priset mest visar Hemnets undersökning också att det finns en hel del du kan göra själv för att få upp priset.

Så såg det ut när vår medlem rtyui987:s planerade badrumsrenovering

Så såg det ut när vår medlem rtyui987:s planerade badrumsrenovering

Att renovera badrummet är det absolut bästa du kan göra inför en försäljning om du vill öka värdet på bostaden, detta enligt de 500 tillfrågade mäklare som Hemnet talat med. 26 procent av de tillfrågade mäklarna anser att en badrumsrenovering ökar värdet mest på huset, och hela 37 procent anser att det även är bästa tipset för bostadsrätter. På en tät andraplats på tipslistan för husägare kommer investering i en miljö- och kostnadseffektiv uppvärmning, 25 procent av mäklarna rekommenderar detta. Slutligen har du, på tredjeplats, 22 procent som rekommenderar en köksrenovering för husägaren och 16 procent som rekommenderar detsamma för bostadsrättsägaren. Och istället för uppvärmningsinvestering anser mäklarna att bostadsrättsägarna bör satsa på att måla om.

När det kommer till inredningen bör den vara fräsch och ljus enligt majoriteten av mäklarna. De flesta anser också att du lika gärna kan stajla den själv istället för att anlita en professionell.

Slutligen tipsar de om när på året du ska sälja. Du som har ett hus med altan eller en bostadsrätt med balkong bör sälja din bostad under våren eller sommaren. Medan du som har ett hus med kostnadseffektiv uppvärmning eller en bostadsrätt med öppen spis bör sälja på vintern.