Juridik, Ekonomi

Miljardär engagerar sig för paret i det gula huset

Miljardär engagerar sig för paret i det gula huset

Kända miljardären hjälper husägarna med skrivelsen till länsstyrelsen och vid behov även donation.

Om två veckor kommer avgörandet från länsstyrelsen gällande det gula huset i Skänninge som är målat som en solnedgång. Turerna har varit många, men paret står fast vid att de tänker avvakta överklagandet och inte vika sig för kommunens påtryckningar före dess. Bakom dem sluter nu miljardären Roger Akelius upp.

Miljardären ska, efter att ha läst en artikel om paret, ha tagit kontakt med dem och hjälpt dem att sätta ihop en 24 sidor lång skrivelse till länsstyrelsen. Han anser att huset är fantastiskt målat, och att kommunens argument för varför huset måste målas om mest bygger på en massa tyckande och total dumhet - att det saknar all logik.

– Vissa av mina grejer är tyckande. Men det är mycket fakta också. Det som kommunen anger som kulturhistoriskt värdefull miljö har en besinmack som granne, och ännu närmare har man helt nyligen byggt en återvinningsstation med sopcontainrar. Husen intill Uhnos är helt vanliga svenska tråkiga småhus, säger Roger Akelius till Nt.se.

Om länsstyrelsens beslut går emot husägarna är Roger Akelius villig att fortsätta kämpa och driva ärendet vidare. På frågan huruvida han i så fall kan tänka sig att betala parets månatliga vitesbelopp blir svaret:

- Nej , jag betalar inga dumheter som vitesbelopp, men jag kan donera en halv miljon för att slå sönder maktens dumheter.