Sprängskadat hus men får inte ersättning

Trafikkontoret skyllde på sättningar i huset trots besiktningar före och efter sprängningsarbete.

Trots att Lars-Gunnar Bohlin i Sisjön fick sitt hus besiktigat både före och efter sprängningar som kommunen genomfört i närområdet, fick han inte ersättning för de skador som uppstått på huset. Trafikkontoret menar på att man inte kan bevisa att de inte kommer sig av generella sättningar i huset.

– Gipsskivan i väggen har spruckit på flera ställen, jag kan inte längre öppna altandörren och vattnet i hängrännan rinner åt fel håll. Man kan ju undra varför man gör en besiktning om man ändå inte kan bevisa något, säger Lars-Gunnar till Goteborgdirekt.se.

Utöver dessa problem berättar han att han upptäckte att huset färgar av sig svart när man rör vid det - han tror att det beror på smuts som kom efter en sotbrand med kraftig rökutveckling i samma område. Det ska ha brunnit i sprängmattor.

– Jag upptäckte det när jag skulle tvätta fasaden på huset och trasan blev alldeles svart, något jag aldrig upplevt förut, säger han.

Nu meddelar Trafikkontoret att man öppnat ärendet gällande skadorna på huset på nytt för att vara tillmötesgående mot Lars-Gunnar.

– Skulle det vara så att skadorna har uppkommit på grund av vårat markarbete så har vi försäkringar via kommunens försäkringsbolag Göta Lejon som ersätter den berörde, säger Fredrik Wejrot, enhetschef på Trafikkontoret.