Fick källaren översvämmad för 6:e gången

Trots åtskilliga översvämningar valde paret Boström att renovera källaren, nu har den återigen svämmat över och de är trötta på att behöva vänta på att Trollhättan Energi ska åtgärda VA-problemet.

Övervsvämningar kan bli en dyr historia för husägare, speciellt för husägare som förvarar dyrbara föremål i källaren.  Några som kan skriva under på det är familjen Boström i Trollhättan. De fick i dagarna sin källare översvämmad för sjätte gången sedan de flyttade in, och måste nu bygga om både det nyrenoverade gästrummet och det nya gymmet. Familjen uppskattar att värdet på skadorna uppgår till 100 000 kronor.

– Det har bara flutit bort nu, fukten kryper upp på väggarna. Tapeterna lossnar. Man börjar bli luttrad nu, säger Anna Boström till Expressen.

De hade börjat göra iordning källaren trots tidigare översvämningar, eftersom deras förhoppningar om att Trollhättan Energi ska åtgärda VA-systemet inom en snar framtid inte längre är särskilt höga. Enligt familjen, och grannarna på samma gata, är VA-systemet underdimensionerat. Företaget är medvetna om problemet och säger att de arbetar på det, men att det kan ta tid innan arbetet når just deras gata, troligen inte före 2018.

Att inte renovera källaren på grund av översvämningsrisken finns dock inte på kartan, familjen vill inte behöva vänta flera år på att kunna använda utrymmet. Tills vidare har de garderat sig med vattendammsugare, trasor och hinkar så att de är redo för nästa skyfall.