Färg, måla & tapetsera

Ämne
Svar
Läst
Senast ↓
 1. mexitegel

  Allt om sprutmålning!

  Jag har testat, dock bara på en enda lucka och det fanns tendenser till apelsinskal. Men det ska tilläggas att jag bara hade 0,5 liter färg av en sort som jag inte hade erfarenhet av innan så jag fick chansa på viskositet och inställningar och färgmängden tillät inga experiment eller tester. Hade jag haft mer färg borde det gått att få ett ok resultat.
  mexitegel · 25 aug · 476 svar · 238,5k läst
  ·
 2. J

  Sammanställning över täckande vita färger till tak som ej behöver kvistlackas

  Målade med herdins panel lasyr. Kvistlackade inte i gamla delen och tre år senare så inga genomslag . Det var i tak på råspont från 60 talet sååå kanske ingen risk för genomslag. Sen i taket på utbyggnaden på råspont från 2016 så kvistlackade jag med Beckers. Men det var ett misstag tillsammans med herdins. Det blev lite blankare finish där man hade kluttat lack. Läste sen typ
  Jonas Kenntoft · 5 feb · 73 svar · 115,4k läst
  ·
 3. E

  Måla om huset

  [citat] Vad har tavlor med denna tråd att göra? Jag gissar att det finns ett kommersiellt intresse eftersom din användare har postat länkar till denna sida tidigare. På samma sätt som nu har de lagts in utan någon som helst relevans till ämnet som diskuteras. Tavlorna var ju inte ens snygga... Edit: tog bort länken eftersom jag inte ville stödja detta spammande ännu mer
  eviljava · apr '14 · 2 svar · 33,8k läst
  ·
 4. N

  Om att välja kulör till huset

  Färg från TEKNOS, har ni erfarenhet av dem? Deras 00502Y För utomhus, är den bra? Skall måla vitt, vad rekomenderar ni som är/varit där.
  Nilli · jun '09 · 3 svar · 34,8k läst
  ·
 5. Marlen Eskilsson

  Nio frågor om färg

  Inredningsarkitekten har svarat på nio frågor om att välja kulör till inredningen: https://www.byggahus.se/kok/sa-valjer-du-farg-till-inredningen
  Marlen Eskilsson · mar '07 · 0 svar · 35,6k läst
  ·
 6. A

  Putsa lång vägg. Hur ska jag lägga upp arbetet?

  Ska lägga på ett tunt skikt (3-4mm) med weber gypsum i ett rum där långsidorna är ca 9m. Har putsat ena kortsidan (4m) men känner mig lite osäker på hur jag ska hinna med alla moment på långsidan. Jag kommer inte hinna med att putsa allt på en blandning med den förhållandevis korta öppentiden som gypsum har, dvs måste blanda nytt bruk åtminstone en gång. Hur lång tid har man på
  anhack · 12h · 0 svar · 45 läst
 7. EmmaSmåland

  Slipdamm efter bredspackling

  [citat] Jag torkar av väggarna med fuktig trasa nu och imorgon gör jag som du säger. Usch nej jag vet men har ingen möjlighet att hyra en industridammsugare heller. Bara att hoppas att min håller. Sopade ganska noga så det är inte jättemycket damm snabeldraken får äta upp. Likaså på golvet. Behövde inte slipa så jättemycket heller. Blev ganska snabbt en jävel på att bredspackla
  EmmaSmåland · 20h · 4 svar · 161 läst
 8. S

  Söker för gamla tapet

  [citat] Thanks! Ill have a look see if we can find it
  SamanthaT · 21h · 2 svar · 74 läst
 9. C

  Måla utvändigt i Stockholm i september?

  Tack!
  cammen · 1d · 2 svar · 97 läst
 10. P

  Tapetsera på våtrumsmatta?

  Pratade med färghandeln idag. Tvätta med hinner eller T-röd. På med häftgrund och sen tapetsera alternativt sätta gipsskiva på mattan. Valde att sätta upp gips på mattan :D
  Pappa1986 · 1d · 11 svar · 237 läst
 11. T

  Måla vägg källare

  Silikatfärg Kratsa försiktigt bort de lösa, försiktigt så du inte får med dig hela väggen. Laga med bruk, ta med en bit av de du tar bort till bygghandeln så får du rätt. Laga och låt torka, måla till sist med silikatfärg.
  topmount · 2d · 1 svar · 74 läst
 12. X

  Skarv mellan masonit och betong

  Spruckna tapeter vill vi absolut inte ha, men gips lockar inte så mycket det heller. Kanske bästa alternativet är att sätta upp en ny list igen.
  xely · 2d · 3 svar · 181 läst
  ·
 13. Johan Gunverth

  Rätt vit nyans i taket?

  Har själv S 0502-Y i alla tak. I och med att allt målat vitt och grått i huset är XX02-Y blir det helt naturligt. Ögat ser inget gult när allt har den kulörtonen. Det är också en ”fetare och mulligare” färg än obrutet.
  Johan Gunverth · 2d · 3 svar · 197 läst
 14. Tokslut

  Ytterdörr med snickerifärg...

  se hur den ser ut efter vintern?
  Tokslut · 2d · 2 svar · 131 läst
 15. T

  Torktid lim - måla över

  Sätt in en luftavfuktare om du har bråttom.
  topmount · 3d · 1 svar · 92 läst
 16. J

  Behövs Grundoljan när man måla takfoten?

  Jag körde endast täcklasyr. Fluggers oljefärg Dock suger de mycket färg. Grundolja lär göra att det går åt mindre färg men kanske inte blir så mycket billigare. Har en annan takfot som är mer exponerad för väder och där körde jag grundolja, grundfärg, två lager täckfärg. Var nog överdrivet.
  johd01 · 4d · 8 svar · 292 läst
 17. NetNut

  Skulle bara ta ner tapeten och måla om..

  Med tanke på hur underlaget ser ut och att materialen växlar så kan du få problem med sprickor om du bara bredspacklar då underlagen rör sig olika efter fuktighet och temperatur. Jag hade nog börjat om från grunden och tagit bort alla renoveringslager tills jag nått "originalväggen" och sedan kört vidare därifrån.
  NetNut · 4d · 1 svar · 361 läst
  ·
 18. Mia_1986

  Måla vägg, rullspackla eller renoveringstapet???

  Behöver hjälp och råd!! Har ett 37 kvm rum i källaren där jag tänkt att måla väggarna! Det har suttit strukturtapet som var sönder på många ställen. Nu har jag rivit ner översta lagret på struktur tapeten, men då sitter det nån annan räfflad j**la tapet under. När jag spacklar eller målar så blir papptapeten blöt och strukturen under kommer fram! ( se bild nedan) Vad blir
  Mia_1986 · 4d · 0 svar · 215 läst
  ·
 19. Claes Sörmland

  Blanda egen linoljefärg

  Var har du hittat receptet baserat på rå linolja? Annars beukar de vara baserade på kokt linolja alternativt rå linolja blandat med standolja.
  Claes Sörmland · 4d · 1 svar · 184 läst
 20. M

  Penslar i påse?

  OK, är det vattenburk som gäller för dessa då? Och varför funkar inte vattenlösligt i vattenburk? Eller det kanskie det gör...?
  -MH- · 5d · 19 svar · 5,5k läst
 21. G

  Förstärka spacklat runt hörn med våtrumslim

  [citat] Ja rundade hörn ger helt annan dimension på helhetsintrycket, vi "bytte upp" oss från hörnlister i furu, men en himla massa jobb vid skivbaserade väggar. Ytong vore drömmen ur den aspekten.
  GuranF · 5d · 12 svar · 292 läst
  ·
 22. A

  Ytbehandla ny slagport på lada

  Båtsmörja med svart linolja blev det. Blev inte ganska ljust ändå men..
  Arne999 · 6d · 4 svar · 239 läst
  ·
 23. R

  Måla under presenning

  Bara måla och sätta upp ett skydd så det inte rinner vatten på färgen , den kan bli randig håll koll på så inte skyddet kan blåsa mot färgen bara , synd på att behöva måla om ., lite dåligt torkväder nu , men är som tvätten på tork ute tar lte längre tid att torka och. bli kladdfri Sen tar det ytterligare några dagar innan färgen har genomhärdat
  rävlyan · 6d · 1 svar · 104 läst
 24. Å

  Hur förvandlar man mörkbetsade massiva ekluckor till ljusare köksluckor?

  Lasern kanske kan fungera. Tack testar på yta som inte syns.
  Åsssa · 7d · 5 svar · 194 läst
  ·
 25. Johannes Carlsson

  Måla osv i garage

  Osb ytan kommer vara kvar. Du får spackla eller gipsa om den ska bort. Sen en vanlig avtorkningsbar färg borde fungera bra
  Johannes Carlsson · 8d · 2 svar · 228 läst
 26. C

  Måla brunlaserad takfot vit

  [citat] Ok ska testa på ett litet område med spärrfärg och en med grundfärg. Trodde det skulle räcka med vanlig oljefärg eftersom det brukar vara bäst i såna här lägen.
  Cold Gin · 8d · 6 svar · 222 läst
  ·
 27. ricebridge

  Måla om trapphus tips önskas

  Gör det själv, det är roligast :D Vad det kostar beror helt på hur stora ytor som ska målas, och vilken sorts färg du tänker använda. Billig färg, t ex, brukar täcka dåligt, så att man får måla fler gånger, och sen beror det ju förstås på underlaget, vad som behövs. Vanligaste felet är utan tvekan att man spiller, stänker eller skvätter färg där den inte ska vara, samt att
  ricebridge · 8d · 2 svar · 147 läst
 28. J

  Måla köksbord och stolar

  Jag har ett gammlat köksbord som redan är målat en gång med någon form av "lackfärg". Jag tänkte slänga på https://panduro.com/sv-se/produkter/mala-rita/farg/mobelfarger-inomhus/furniture-paint-400ml-cream-270002?gclid=EAIaIQobChMIrv6MoIPA3QIVjpAYCh0T-QJIEAQYAiABEgK5TfD_BwE , i två lager. Hur tror ni det fungerar på ett matbord?
  johan erik svensson · 10d · 0 svar · 112 läst
 29. F

  Frågor kring hallmålning.

  Klart du kan spackla! Eller bara slipa av lätt och sen måla. Behöver inte vara svårare än så...
  Fadai · 11d · 16 svar · 1,1k läst
  ·
 30. J

  Spackla över latexfog, innerhörn gipsvägg?

  [citat] Ja, det blir bra. Bilden visar ett innerhörn gjort precis som ditt. Ingen försänkning i skivan, men fyllde upp groparna ut till hörnet. Själva hörnet går inte att spackla, det kommer spricka. Väl i hörnet kan man göra lite olika val, vissa förespråkar remsa, medans jag själv kör med mjukfog.
  JanneJanne123 · 11d · 6 svar · 267 läst
  ·
 31. catherineb

  Tapetsera på limfärg?

  [citat] Då tror jag tt jag vet hur vi ska göra :)
  catherineb · 11d · 1 svar · 112 läst
 32. O

  Måla om car in garageport

  Lämpligast att måla en car in port med är vanlig vattenbaserad plastfärg för utomhusbruk. Det var vad fabriken i Örebro sa på den tiden de tillverkade portar och jag sålde sådana. Jag provade det själv på en port i början på 90-talet och jag såg nyligen att den porten har färgen kvar och ser fräsch ut.
  Olaf3 · 11d · 2 svar · 204 läst
 33. garvin

  Ok sprickor i tak?

  Ser ut som det inte är nån väv där sprickan är.
  garvin · 12d · 4 svar · 448 läst
  ·
 34. S

  Mörkolja köksbord i ek?

  Har ett större ekbord som jag har tröttnat på och funderar på om man skulle kunna slipa ner det lite och kanske olja den med en mörkare olja än den vanliga? Nån som har testat detta.
  Shiraz · 12d · 0 svar · 123 läst
 35. T

  Färgstänk på akrylbdkar.

  Spelar inte så stor roll, stor chans att fukten kryper in och göra att stänket lossar lättare.
  topmount · 14d · 6 svar · 185 läst
  ·
Laddar...