Måste bygga upp huset på nytt

Måste bygga upp huset på nytt

Det nybyggda huset på jordgubbsfältet måste monteras ner och byggas upp på nytt.

Håkan Liedberg och Linda Olofsson köpte ett Borohus som direkt efter att det satts upp nu måste rivas och byggas upp på nytt. Anledningen är att byggföretaget som satte ihop huset, Ängelholms Gräv och Bygg, tidigare MA Ängelholms Bygg, gjorde för många fel vilket ledde till att konstruktionen bland annat hade sneda väggar och ett tak med enbart spont. Sponten regnade det på så att den vek upp sig och syllarna förstördes.

Inte ens grunden blev rätt, den var felmätt och fick göras om. Borohus ska ha förklarat för företaget hur grunden skulle modifieras men inte ens dessa instruktionerna följdes.

Besiktningsmannen som varit på plats och undersökt huset har kommit fram till att det måste monteras ner och byggas upp på nytt. Som tur är har familjen försäkring, men de måste ändå betala självrisken som ligger på 25 000 kronor. Det nya huset kommer som tidigast stå klart till sensommaren, istället för till våren som det var tänkt med det första huset. Det byggs nu upp av en annan byggfirma skriver hd.se.