Pressmeddelanden

Listan på alla hustillverkare 2020 gör branschen mer transparent

Listan på alla hustillverkare som gör branschen mer transparent.

Listan på alla hustillverkare som gör branschen mer transparent. Foto: Marlén Eskilsson

Nyligen släppte Byggahus.se återigen den mest genomarbetade och kompletta listan av hustillverkare i Sverige.

Sedan år 2001 har Byggahus.se varit den självklara mötesplatsen för på nätet för den som vill bygga nytt eller renovera. Sajten skapades av Marlén Eskilsson i syfte att göra det lättare för konsumenten att hitta information om att bygga nytt hus.

- Vi hittade ingen information och tänkte att det är säkert likadant för andra som bygger hus. Sedan byggde vi visserligen inget hus, men hade många vänner som gjorde det och räddningen blev att inledningsvis kunna följa deras byggen, säger Marlén Eskilsson, grundare av Byggahus.se.

Nu tar Byggahus.se nästa steg för att göra hustillverkarbranschen mer transparent och för att man enkelt ska kunna jämföra hustillverkare med varandra.

- Som konsument kan det vara svårt att veta vad som ingår i ett pris och det finns många exempel på hustillverkare som inte skött sig. Byggahus.se har jämfört landets hustillverkare sedan 2010, då vi etablerade det här sättet att jämföra alla delar i en hustillverkares erbjudande. Nu med den nya hustillverkarlistan blir det ännu enklare att se hur alla hustillverkare bygger sina hus och t.ex. om man kan byta köksleverantör eller göra om planlösningen. Vår förhoppning är att man med vår lista enklare kan göra mer research före ett köpbeslut, säger Marlén.

Listan av hustillverkare som bland annat listar alla hustillverkare utifrån hur många hus som varje hustillverkare byggde föregående år, kvadratmeterpris på billigaste husmodellen samt mest sålda husmodellen är baserad på uppgifter från hustillverkarna själva.

- Vi uppmanar alla som funderar på att bygga nytt hus att läsa på ordentligt om sin husleverantör och vad som ingår i erbjudandet. Det finstilta som finns i ett kontrakt kan vara svårt att få med i en lista, säger Marlén.

Byggahus.se planerar att göra fler ändringar i hustillverkarlistan löpande för att göra det ännu enklare för den som vill bygga nytt hus att jämföra information om hustillverkare och hela tiden bidra till en mer transparent marknad för köp av nya hus.

- Om en hustillverkare vill ändra någon felaktig information i listan så går det bra att ta kontakt direkt med oss på Byggahus.se.

Om Byggahus.se

Sajten ägs och drivs av Marlén och Per Eskilsson sedan 2001. Det är Sveriges största sajt för den som vill bygga nytt eller renovera och Byggahus.se och har 2,3 miljoner unika besökare per månad enligt Google Analytics. Sajten har 300 000 medlemmar och det är gratis att bli medlem.

Kontaktuppgifter

Per Eskilsson
per@byggahus.se
0702-59 74 24