Byggahus.se
D
Dr Ort: Varför visar totalprodutionen Total Yield i min solcellsanläggnings med Huawei växelriktare plötsligt ca 80 kWh lägre värde från en dag till nästa?
0 svar · 539 läst
Farstatjej90
Farstatjej90: [citat] Du vill alltså att jag ska köpa en bok och läsa 53 sidor för att avgöra om du har rätt eller inte? Har du ens läst det här själv? Och i så fall, på vilken sida står det som du vill hänvisa till?
199 svar · 28,6k läst
·
O
ollefisk: Skumma säljare som la ett pris direkt när de var och hälsade på och ville ha kontrakt direkt. Och tjatade sedan, klassiska "vi ger ett erbjudande just nu och det gäller till dag xx". Och dyrare än offerter från andra företag. Så inget Freebo för oss så jag vet inget nåt om solpanelerna osv.
5 svar · 5,8k läst
B
buffyin: [citat] Jag har en solis 10kw utan fläkt, men tror alla har någon Coil whine när de kör på hög effekt (mest på sommaren). Låter mest nära den inom någon meter avstånd. Alla barn här det men ej äldre vuxna (sämre hörsel). Låg effekt hörs det inte som @olsjo nämner på sin.
13 svar · 1,5k läst
·
C
Classe73: [citat] inge tär så viktigt att man inte kan ranta lite om Liverpool fast i år går ni ju som tåget igen... perfekt tråd för övrigt att följa... Glory glory Man United!
40 svar · 19,5k läst
K
knightjocke: [citat] Huawei har valt en krångligare lösning mot tex Fronius som har en anslutning direkt i växelriktaren. De har en egen box/central som strömmen går igenom. Och när den går in i backupläge bryter den alla faser och skickar en av dem vidare till backuputtaget.
18 svar · 2,6k läst
maphoto
maphoto: [citat] Perfekt, tack för bra svar.
4 svar · 614 läst
M
mortimer: [citat] Se bara till att inte blanda de på panelfälten, såvida du inte sätter optimerare på alla paneler.
2 svar · 941 läst
·
L
Likan: Detta låter intressant, vill du dela med dig av länkar och annat du tänkt, turbo?
2 svar · 592 läst
Tomture61
Tomture61: Det är ingen liten investering med solceller på villan . 150.000:- till 250.000:-
5 svar · 1,0k läst
H
herge: [citat] Kan svara åt mig själv. Inte mycket dessvärre! Krävs kraftigt kablage så det blir att dra allt nytt :(
1 svar · 831 läst
B
BSOD: Under 50v, max 200VA (vilket är samma som 200W om det är rent resistens last) räknas som en svagströmsanläggning , som inte kräver elektriker. Men både det befintliga och nya batteriet är över gränsen, så du får inte göra anslutningen själv. Med tanke på de rätt stora effekter som vissa batterier har skulle jag heller inte råda någon att själv fixa med det. Det är väl mer
3 svar · 813 läst
Excel
Excel: Om det är 1 dm snö och lagret närmast solpanelen överstiger 0 grader så glider rubbet av nästan omgående. Det var så jag tänkte.
24 svar · 2,6k läst
D
daVinci: En liten undran till de som vet mer. Jag ser att en del växelriktare endast supportar en batteripack. Och då blir det ett bekymmer om man vill lägga till mer batteri i framtiden. Finns någon burk man kan koppla mellan flera batteripack och en växelriktare som supportar bara en batteripack? Dvs som emulerar en batteripack.
141 svar · 27,6k läst
·
H
Hybro: Nyss börjat pillra med Litiumbatterier. Vet egentligen bara att detta som en kompis byggde åt mig av lösa celler heter LiPo, som står Litium-Polymer. Det finns säkert fler än fem olika. Som dessutom behöver olika tekniker för att laddas. Har således en laddare som kan programmeras och balancera de olika cellerna mot varandra. Har även en s k BMS inkopplad. En slags
10 svar · 1,2k läst
B
Bragul: SE3: 0,59 kr för elen 0,08 kr för nätnytta 0,60 kr i skattereduktion Summa 1,27 kr
15 svar · 7,6k läst
thegud
thegud: [citat] Det kan ju oxå vara så att skuggan bara faller på halva den ena solpanelen oavsett hur stort molnet är eller hur högt/lågt det ligger. O där tycker jag vi sätter punkt för den diskussionen för vi kan inte veta hur moln kommer att täcka hela/delvis av varken sol eller solpanel.
27 svar · 2,3k läst
G
Guzzen1: [QUOTE="Dilato, post: 5530701, member: 140217"] Eon ändrar inte avgiften själva, det måste du själv begära. När jag köpte mitt nuvarande hus fick jag
90 svar · 39,6k läst
·
B
buffyin: [citat] De första två frågorna kan du bara svara på. Är resonemanget att tjäna pengar är det bara räkna på det och prata med några leverantörer. Du gjorde väll det med solcellerna?
2 svar · 764 läst
M
mortimer: Många (alla?) leverantörer gjorde motsvarande när Politikerna/Skatteverket ändrade subventionen från 15% till 20% för solcellsinstallationer vad prsskifte4 2022/2023 t.om draken Sveasolar. Det är ingen rocket science detta med att ställa ut kreditfaktura när något blivit fel, förekommer relativt ofta i mina dagliga arbetsuppgifter och då är jag inte ens någon form av ekonom.
3 svar · 750 läst
M
mortimer: [citat] Då stämde troligen min magkänsla.
2 svar · 676 läst
thegud
thegud: Hej och tack för ditt inlägg. Då tråden är vääääldigt gammal så kan jag idag meddela att jag har uppgraderat med 20 st. Litiumbatterier på 150 Ah 12.8V. Jag har även köpt 50st monokristallin 24V paneler. Jag kör idag som då allt offgrid. Det funkar alldeles utmärkt. Har inga räkningar på el längre. Solen lyser tillräckligt här nere i söder. 😁✌️
50 svar · 5,8k läst
B
BobCat: Vi har betongpannor och installatören har föreslagt Nordmount som monteringssystem och då skulle de monteras i bärläkten. Nordmount verkar ha kommit ut med sitt system under året och jag hittar inte så mycket information om dem. https://www.nordmount.se/produkter/nm-hyper-meta Eller ska vi i stället välja K2 Systems som monteras i råsponten? (Vi bor i Skåne snözon 1,5)
0 svar · 739 läst
S
Sakura123: Hej alla, jag vill nyligen köpa några IBC solcellsmoduler för testning. Men eftersom det för närvarande inte finns många leverantörer av IBC-moduler på marknaden känner jag för närvarande till bland annat IBC SOLAR, Longi Solar, Maysun Solar och futurasun. Förutom dessa märken, finns det några andra märken du rekommenderar? Eller om någon har använt IBC-produkter, skulle jag
0 svar · 748 läst
C
crazytok: Vad har ni att säga om Sungrow kontra Huaweis Växelriktare? Funderar på att ta en som är aningen större än solpanelerna jag installerar på 20kw ist för 15kw. Huawei är hybrid och funkar med batterier om man vill använda det framöver (vilket jag dock inte tror att jag vill, men man vet aldrig…) Sungrow är inte hybrid, men också något billigare. Erfarenheter av dessa?
79 svar · 15,7k läst
·
H
Herrmalin: Förlåt att det dröjde, men här kommer i alla fall en översiktsbild. Det elektriska blev också bra, tycker jag. Går knappt att se var DC-kablarna går ner från taket, exempelvis - men där sitter en liten gul varningsskylt. Nu är problemet bara att E.ON inte vill ta emot strömmen! De säger att nätet behöver förstärkas, men kan inte tala om hur lång tid det tar. Så tills vidare kan
29 svar · 8,2k läst
·
M
mortimer: Beror på vem man frågar. Men JAG skulle inte vilja ha den så i en installation hos mig. Hur skulle du själv velat den drogs istället ? Vart sitter växelriktaren ?
1 svar · 1,4k läst
·
H
Husgubbe: [citat] Är i samma sits, skall ha batteriet i ett isolerat garage som jag inte brukar ha uppvärmt. Men tänker bygga in batteriet och bara värma upp vid batteriet. Säljaren har sagt se till att ha plusgrader för att det skall funka bra, men garantin gäller till -20. Fick inbyggnadsmått 35 cm sidor och 60 över läste jag mig till. En annan som offererade sa att +5 minst är var som är
14 svar · 2,9k läst
U
Utsliten och utdömd: Ryggåstak i en gammal lada? Min killgissning är att det är ofarligt. Störst påfrestning är mitt mellan takstolarna, men detta är ju väldigt nära en takstol där spänningarna är betydligt lägre
1 svar · 925 läst
·
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.