Ny tjänst för att se värde på hus

Skärmdump av tjänsten Qribly.

Skärmdump av tjänsten Qribly.

Som Linkedin fast för bostäder, så beskriver skaparna nya tjänsten Qribly där du kan se vad alla hus är värda. I alla fall i Eskilstuna.

Boende i Eskilstuna har fått en digital mötesplats - för sina hus. Qribly, som den nya gratistjänsten heter, är som ett Linkedin fast för hus. Du kan se ett upskattat värde för alla hus och även lägga in ett önskat drömvärde på ditt eget hus: Ett pris du skulle sälja det för - "an offer you can't refuse". 

Du skapar en användare på sajten, fastställer vilket hus som är ditt och kan sedan lägga till uppgifter, bilder med mera i husets digitala CV. Från start finns dock officiella uppgifter med som är tillgängliga via olika myndigheter.

– Vi gör data tillgängligt på ett enkelt sätt, data som normalt bara banker och mäklare har daglig tillgång till, och vi försöker kombinera så många datakällor som möjligt. Vi vill även göra det möjligt för bostadsägare att bygga på och underhålla sin digitala bostad, säger Olle Bodelius, en av grundarna.

Målet med tjänsten är att öka antalet försäljningar. Men det är inte bara hus som är till salu som finns med på sajten, du som husägare kan även registrera ett drömpris som du skulle kunna tänka dig sälja huset för trots att det just nu inte ligger till försäljning.

Eskilstuna är som sagt först ut. Men i takt med att Qribly utvecklas ska fler städer läggas till.