Grannar får rätt: TV4-kvarnen skulle inte fått bygglov

Kånsta kvarn som den såg ut förr.

Kånsta kvarn som den såg ut förr. Foto: Wikipedia.

Bygglovet för Kånsta Kvarn, som byggdes om i Sommar med Ernst, dras tillbaka av länsstyrelsen.

Det har varit många turer kring kvarnen som Ernst Kirchsteiger och hans team renoverade i Sommar med Ernst. Grannarna har protesterat högljutt då de ville att kvarnen skulle renoveras till ursprungligt skick, medan kommunen och TV4 hade andra planer. 

Nu har länsstyrelsen slagit fast att bygglovet som utfärdades inte var korrekt. Det innebär att kvarnen i sitt nuvarande skick är ett svartbygge.

– Det har gjorts ett formellt fel från vår sida där alla grannar inte har hörts i rätt tid. Det handlar om samfälligheten som inte hörts och därmed har vi gjort ett formellt fel, säger Clas-Göran Classon, förvaltningschef i Hallsbergs kommun till SVT Nyheter.

De säger också att bygglovet nu kommer att göras om. Grannarna hoppas dock att det hela slutar i att kvarnen skruvas ned och återställs.