Byggahus.se

Konflikten om kvarnen flyttar "Jul med Ernst"

 1. Redaktionen
  På konsumentens sida · 2 693 inlägg

  Redaktionen

  På konsumentens sida
 2. T
  Medlem · 1 234 inlägg
  Inte oväntat, dom satt ju med skägget i brevlådan! Dock många på BH som trodde annat.
   
 3. Dan_Johansson
  Allvetare · Västra götaland · 5 427 inlägg

  Dan_Johansson

  Allvetare
  Står ju inget mer än att Länsstyrelsen upphävde bygglovet?

  Det är väl säkert så att TV4 ville börja spela in när det var osäkert, men nu har väl kommunen redan gjort om och gjort rätt vä?
   
 4. T
  Medlem · 1 234 inlägg
  Kommunen bugade sig för Den store Ernst med TV4 i ryggen, kommunen följde minsta lilla vink och kringgick reglerna som gäller för vanligt folk! Men ICKE!
   
 5. Anna_H
  Husägare · Värmland · 11 127 inlägg

  Anna_H

  Husägare
  Fast nu var det ju bara två personer som var emot. alla de närmaste grannarna som faktiskt är berörda tycker ju att det är jättebra alltihopa.
   
 6. Villa vista
  Allvetare · Stockholm · 1 751 inlägg

  Villa vista

  Allvetare
  spelar ju inte så stor roll hur många som är för eller emot, kommunen måste ju följa PBL oavsett. Vissa anser till och med att det kan förväntas då kommunen har ansvaret att handlägga bygglov.
   
 7. H
  Anonym

  Hasse2

  Anonym
  Två som har andel som bor nästan en mil bort, det är dom två som har varit emot renovering av kvarnen, trots att den var fall färdig och inte renoverade på trettio år, upptäcker det här och överklagar för att dom inte blivit tillfrågad. SÅ bygglovet måste omprövas och alla bygglovs ansökningar skickas ut igen. då får inte kommunen in några klagomål från alla berörda eftersom det inte finns något nytt att klaga på då redan länsstyrelsen godkänt ritningar som granskats noga, och bygglovet blir godkänt. De övriga sex tyckte det var en fin idé med renovering och godkände. SÅ av 16 tillfrågade sa två Nej i första vändan sen gick dom till tidningen och berättade att det var problem med bygglovet. tidningarna fick veta ena sidan av myntet. Dock har dom här två personerna klagat så mycket och Ljugit ihop massor om saker som inte är sant gällande Sommar med Ernst och kommunen de hatar typ allt men alla andra har tyckt det varit en bra idé. Hur dom lyckades ja dom har jobbat länge som post utdelare åt tidningen som dom sålde påhittade saker till och tidningen som skrivit mest skit och som övriga tidningar i sverige hämtat information ifrån. Det mesta som står i tidningarna är helt påhittade gällande det här kan jag säga från säkra källor. De var jagade av två tre personer som sålde ut sig till tidningen. Inte ett skit stämmer de är inte för grannar
   
 8. H
  Anonym

  Hasse2

  Anonym
  Det var väldigt krångligt att skriva massa reklam och första delen jag skrev som skulle stå längst upp kom inte med men här kommer det
  "
  Alla grannar med hus runtomkring hade godkänt bygglovet och var positiva.
  Problemet som uppkom var att kommunens system inte signalerat att en skog som låg intill var en samfällighet med åtta ägare."
   
 9. T
  Medlem · 1 234 inlägg

  Precis. Man förväntar sig att kommunen följer PBL, men det gäller tydligen inte när TV4 kommer på besök!
   
 10. T
  Medlem · 1 234 inlägg

  Tydligen tyckte inte länsstyrelsen som dom andra som var för detta! Synd att kommunen inte gick korrekt tillväga från början.
   
 11. H
  Anonym

  Hasse2

  Anonym
  Jo allt följdes enligt lagen. Bara att två av sexton berörda mark ägare som skulle fått yttra sig fick inte handlingarna då överklaga dom byggloveti efterhand men bygglovet var redan godkänt då dom två inte kunde ha några synpunkter utifrån att bygglovet gjorts rätt. Se min kommentar längre upp dock blev den lite rörigt pga krångel med Mobil etc.
   
 12. Villa vista
  Allvetare · Stockholm · 1 751 inlägg

  Villa vista

  Allvetare
  Problemet var väl inte att lovet var fel i sak utan att lovet var fel handlagt och därför återremitterades till bygglovsenheten?
   
  • Laddar…
 13. E
  Medlem · 74 inlägg

  Enplanaren

  Medlem
  Nu gissar du bara. Jag gissar att TV4 presenterade en idé för kommunen som var bra även för kommunen. Dels för att kvarnen skulle bli fixad och dels för värdet av publiciteten. Sen när kommunen i enlighet med PBL skickade ut info till grannarna så missade man helt enkelt att skicka till en samfällighet med 8 delägare.
   
 14. H
  Anonym

  Hasse2

  Anonym
  Nej Länsstyrelsen hade redan godkänt bygglovet. Jag vet inte vart den uppgiften kommer ifrån att dom inte gjorde det. Det var det första som blev klart innan bygget drog igång. Problemet var endast missförstånd med att tillfråga åtta av de sexton berörda närliggande mark och Fastighets ägarna. Två av dessa protesterade att dom inte fått bygglov men övriga godkände. De som protesterade hade inget nytt att komma med så dom fick inte igenom sina protester. De gick däremot till tidningen och berättade sen vet jag att ovanstående är sant och resten är påhittat av tidningarna.
  Ja det var otur att det blev fel i systemet men alla utom dom har tyckt att det varit kul att kvarnen blivit renoverade och det räknades ut att inom fem år hade det varit omöjligt att kunna laga den och nu fanns möjligheter att få den renoverad och det blev en räddning.
   
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.