Fängelse för mordbranden i Harry Scheins hus

Det blir fyra års fängelse för mannen som stod åtalad för att ha anlagt branden på Harry Scheins hus, detta stod klart idag då tingsrätten i Attunda meddelade sin dom.

Mannen, som fram tills nu stått åtalad för att ha anlagt branden som totalförstörde framlidne Harry Scheins unika 19-miljonershus i Danderyd, har idag fått sin dom. Han döms av Attunda tingsrätt till fyra års fängelse för mordbrand, samt döms att betala skadestånd på cirka 42 000 kronor för bedrägeri och häleriförseelse.

Mannen hade tillsammans med sin sambo lagt handpenning på huset men eftersom köpet ännu inte var helt genomfört stod fortfarande en kvinna vid namn Eva Fischer som juridisk ägare. Den dömda mannen har haft som försvar att han inte är skyldig, och att om han skulle ha bränt ner huset så var det ändå hans, vilket således inte stämmer.

Tingsrätten bygger i stora drag sin dom på det faktum att mannen befann sig i området då branden startade, att han köpt brännbar vätska av samma sort som användes vid branden och att tomtvärdet var högt men huset i dåligt skick och att detta ihop med det faktum att mannen inte kunde disponera tomt och hus på det sätt som han tänkt sig gjort att han helt sonika bränt ner huset.