Attefallshus

Kraftigt ökat intresse för attefallshus

Våren för troligen med sig lite av en byggboom för attefallshus, i alla fall om tillverkarna får rätt.

Intresset för attefallshus har varit relativt svalt sedan införandet, men nu ökar det enligt Dagens Industri. Tidningen har ringt runt till olika tillverkare för att stämma av intresset, och samtliga ser en ökning.

- Intresset har exploderat under våren, och det är ett jättehögt tryck på förfrågningarna just nu. Det enda jag gör om dagarna är att skriva offerter på våra attefallshus, säger Martina Svärd på hustillverkaren Kenjo i Limmared.

Intresset uppges ha ökat under hela våren, och sedan gjort ett kraftigare ryck omkring påsk. 

Vanligen handlar det om att huset ska ha något av följande tre områden: relax/spa, gästhus eller extrahus för barn och barnbarn.

En möjlig anledning till ökningen kan vara att det vid attefallshuset införande fanns mycket som fortfarande var oklart kring regler och kostnader. Därefter kom hösten och då är det inte lika många som sätter igång stora utomhusprojekt. Nu är det en bättre tidpunkt och reglerna har klarnat.

Störst intresse uppges finnas kring storstadsområdena med Stockholm i spetsen. I Stockholm är det också många kunder som uppges planera hyra ut huset till exempelvis studenter.