Byggahus.se

Redax blogg

Husdrömmar igen - äntligen!

Hurra! Äntligen har Husdrömmar börjat igen.
I första avsnittet som var förra veckan besökte man gamla deltagare och det missade jag, men igår satt jag bänkad framför tvn kl 20.00. Det här är ju ett av mina favoritprogram.

gamner_familj.jpg
Familjen Gamner.

Avsnittet handlade om familjen Gamner som flyttar från Kungsbacka till Borstahusen i Skåne. Där har de hittat ett hus från sent 1800-tal som ligger precis vid havet, med utsikt över både Danmark och Ven. De har släkt i Borstahusen och har kikat på det här huset i 10 år och när det blir till salu så slår de till.

gamner_lage.jpg
Toppenläge vid Öresund.

Fakta om huset
Byggår: 1885
Storlek: 152 kvm fördelat på 7 rum och kök
Byggstart: april 2015
Beräknas klart: 22 juni 2015
Inköpspris: 5 350 000 kr
Budget för renovering: 650 000 kr

gamner_hus.jpg
Renoveringsobjektet.

Familjen Gamner består av Marie, Erik och barnen Isabell och Viktor. Erik jobbar som fastighetschef och är alltså i branschen. Säkert är det därför de genomför den här renoveringen så beslutsamt och proffsigt. Det handlar ju mycket om att ha is i magen och fatta rätt beslut när man ställs inför att renovera ett sådant ruckel på så kort tid – de hade två månader på sig.

För det är ett ruckel de har köpt, men ett ruckel med stor potential och på helt rätt läge. Jag hade ju velat veta om de gjorde en besiktning när de köpte det och vad den visade. Det verkar som att de blir ganska överraskade över att bärande bjälkar i taket är avsågade, att bjälkar som bär upp balkongen är ruttna och måste ersättas, taket var dåligt och mycket annat. Kanske har Erik tyckt att han kan hus så bra att han har gjort besiktningen själv och så missade han hälften.

gamner_kok.jpg
Köket har 15 år på nacken men är OK.

Det blir i alla fall dubbelt så dyrt som de hade tänkt sig att få huset inflyttningsbart. De verkade vara vid stadd kassa och att det inte gjorde något. Jag tror inte heller att de har gjort en dålig affär, tvärt om. Hus byggda sent 1800-tal precis vid havet i Öresundsregionen växer inte på träd.

Det var fin reklam för Skåne, det här avsnittet av Husdrömmar. Det är också mycket sevärt för den som funderar på att köpa ett gammalt hus och renovera.

Husdrömmar sänds måndagar kl 20.00 på SVT1. Här hittar du gårdagens avsnitt om familjen Gamner.

Nästa avsnitt ska handla om ett par som bygger hus och saknar en miljon mitt i bygget. Det ska jag se!
Marlen Eskilsson

Marlen Eskilsson

Bor i ett hus från 1926. Har renoverat och byggt till sedan vi flyttade in 2001.

9 kommentarer

!
Verifiering:
Genom att klicka på Skicka godkänner du våra användarvillkor. Läs mer om hur vi samlar in, använder och delar dina data i vår datapolicy och hur vi använder cookies i vår cookiepolicy.
Utkast sparat Utkast raderat
  • Stefan N
  • Marlen Eskilsson
  • Marlen Eskilsson
  • B
  • Marlen Eskilsson
  • R
  • L
  • Hemmakatten
  • S