Prinsessa och livvakt döms för misshandel av hantverkare

Kronprins Mohammed bin Salman, systern och hantverkaren som blev misshandlad.

Kronprins Mohammed bin Salman, systern och hantverkaren som blev misshandlad.

Saudisk prinsessa beordrade livvakt att klå upp och förödmjuka hantverkaren som renoverade hennes badrum.

En saudisk prinsessa och hennes livvakt har nyligen dömts i Frankrike för att ha misshandlat en hantverkare. Hantverkaren fick bland annat sin telefon förstörd och blev sparkad i ansiktet.

Händelsen utspelade sig efter att hantverkaren Eid jobbat i prinsessan Hassa bint Salman Al Sauds exklusiva lägenhet i Paris. Han blev sugen på att fotografera möblerna i badrummet ”för referens”. Men prinsessan fick syn på hantverkarens tilltag och misstänkte genast att han försökt fotografera henne för att sedan sälja vidare bilderna. Hantverkaren själv säger att hon syntes i spegelbilden när han skulle fotografera badrummet och att det inte var hans mening att hon skulle komma med.

Prinsessan ska sedan ha bett sin livvakt att misshandla hantverkaren, hålla ett vapen mot hans tinning och slutligen tvinga honom att kyssa hennes fötter. Hon ska samtidigt ha sagt att han skulle lära sig hur man tilltalar en prinsessa och hur man talar till en kunglig familj. Samt att alla som han är likadana jävlar - oklart då om hon syftade på hantverkare som grupp eller något annat.

Domstolen i Frankrike ansåg det bevisat att hantverkarens version stämmer. Prinsessan döms därför till 10 månader fängelse och ska betala 106 000 kronor till hantverkaren, hennes livvakt får villkorlig dom och ska betala 53 000 kronor. Prinsessan lämnade landet efter händelsen - som utspelade sig 2016 - och har därefter inte gått att få tag på. Både hon och livvakten döms därför i sin utevaro.

Källa: CNN