Historisk byskola med omfattande bunker ute till försäljning

Unik prepper-fastighet med bunker och spa till salu för 16 miljoner.

Ljungby byskola.

Ljungby byskola. Foto: Mäklarhuset

Råkar du vara en rik prepper är en spännande fastighet med tillhörande bunker och spaanläggning just nu till salu. För det ganska saftiga utgångspriset på drygt 16 miljoner kronor får du en byskola, en 449 kvadratmeter stor bunker med inbyggd bar, och en stor grillkåta med spaanläggning placerad ovanpå bunkern.

Paret som säljer alltihop är pensionärer. De köpte till bunkern från kommunen 2002. Den är byggd i två plan på 250 respektive 240 kvadratmeter, och var tänkt att fungera som sambandscentral i Ljungby kommun ifall det uppstod en kris. Totalt innehåller den 26 sovplatser, åtta duschar, en bar, kök och ett tvättrum.

Vardagsrummet i skolan

Vardagsrummet i skolan.

Mäklaren beskriver de intressenter som hört av sig som internationella spekulanter i form av preppers och entreprenörer.

– Dels är det preppers som är oroliga för vad som ska hända. Det är folk från både London och Danmark och Hamburg och Berlin som har frågor och funderingar. Och sen är den andra kategorin entreprenörer som kan tänka sig att flytta in med familjen, säger mäklaren till Expressen.

Eventlokal i bunkern.

Eventlokal i bunkern.

Ovanpå bunkern har ägarna byggt en gedigen grillkåta, ett spa, kök och bar.

Byskolan är en renoverad 1996. Inuti finns det bland annat kakelugn och spabad.

Läs också om Kenneth som har en underjordisk jättebunker på tomten.