personstar

Juridik

Ämne
Svar
Läst
Senast ↓
 1. Marlen Eskilsson

  Så blir totalentreprenaden säkrare

  Nu funkar det.
  Marlen Eskilsson · sep '12 · 2 svar · 29,8k läst
  ·
 2. H

  Undersökning vid köp av fastighet

  Tack för hjälpen :-)
  Hannaan · sep '11 · 3 svar · 28,7k läst
  ·
 3. Marlen Eskilsson

  Kontrollera informationen

  En del frågor eller problem som rör juridik kan få långtgående konsekvenser för de inblandade om de angrips på fel sätt. Tänk på att du ofta inte vet vem det är som har skrivit ett inlägg och att det är omöjligt för oss att bekräfta sanningshalten i varje inlägg. Ta därför inläggen och råden för vad de är och kontrollera själv innan du agerar utifrån något du läst här.
  Marlen Eskilsson · okt '07 · 0 svar · 26,3k läst
  ·
 4. D

  Återställa lånad mark?

  Det är väl bättre att lämna vägen, men åandra sidan inte återställa något annat heller.
  Daniel 109 · 5m · 8 svar · 434 läst
 5. Dan_Johansson

  Uterum uppfört av granne

  [citat] Attention span på en rad, är väl rimligt i dagens samhälle? (ja, jag läser nerifrån och upp:cool:)
  Dan_Johansson · 28m · 124 svar · 9,1k läst
 6. K

  Buller från hiss BBR Kap 7, vad kan kommunen kräva?

  Är situationen som du beskriver, klarar du troligen inte kravet på maximal nivå enl BBR kap 7 utan stök. Har du ngn planlösning att lägga upp?
  Karl P · 2h · 22 svar · 860 läst
  ·
 7. B

  Alkolås ? Har eller inte ?

  Att ha passagerare i bilen om man har alkolås utsätter troligtvis inte passagerarna för större fara än annars. Eller tja nu jämför jag på någon som inte behöver alkolås... Dock skulle jag bli orolig om samma människa sätter sig i en annan bil och kör. Har människan dessutom passagerare i bilen så är det riktigt illa. Det finns en anledning till att man tvingas till alkolås...
  Byggdjuret · 4h · 15 svar · 773 läst
 8. H

  Vad gäller vid hävning

  Njeej entreprenören har ett fortsatt ansvar. Men det kan bli väldigt svårt att bevisa, är det ex. ett fel, eller något som skulle göras färdigt senare osv. I praktiken tror jag det är nästan omöjligt att hålla en avpolletterad entreprenör ansvarig. Men det beror givetvis på. Upptäcker du ex. att takstolarna är ihopspikade med list-spik.
  hempularen · 4h · 1 svar · 175 läst
 9. K

  Får en byggentreprenad häva ett kontrakt pga egen felberäkning?

  Mycket bra sammanfattat Berra!
  katten1234 · 8h · 62 svar · 15,4k läst
  ·
 10. Mikael_L

  Bedragare på Blocket har skrivit sig på vår adress!

  [citat] Jag läste inga inlägg bakåt, så jag kanske helt missade något som förklarar allt. Ber om överseende med ev övertramp i så fall. :)
  Mikael_L · 21h · 223 svar · 27,9k läst
  ·
 11. C

  skyldighet att undersöka?

  [citat] It's in writing, yes, but the broker is obviously just conveying information from the seller. It would be very hard to hold the broker responsible for that. Also, there's not really any commitment in that statement. He's just saying that seller has an estimate on the production cost. Maybe the seller did that calculation himself and is an idiot - who knows?
  cpalm · 2d · 24 svar · 934 läst
  ·
 12. B

  Nybliven husägare vattenskada direkt

  [citat] Själv är jag allergisk mot att gå på säljaren för att försöka tvinga honom att betala. Jag får stora utslag på ögonen :) Jag gillar inte alls dessa råd. Tycker att det är ett otyg. Dock vet jag att många kommer skriva precis tvärtemot mig, alla dessa kommer naturligtvis ha fel;) *ironi*
  Byggdjuret · 2d · 32 svar · 7,3k läst
 13. H

  Koppla på sig på vatten

  Nu gäller tråden tappvatten, men hur är det med avloppet. Går det också via samfälligheten? Det är värt rätt mycket att slippa fixa med en egen avloppsanläggning. Det kan också vara så att samfälligheten inte får neka anslutning, kolla med lantmäteriet.
  hempularen · 3d · 10 svar · 432 läst
 14. L

  Hyra ut hus på lantbruksenhet

  [citat] Ja, vi är beroende av att få in hyra från föräldrarna på korrekt vis.
  lundsbo · 3d · 5 svar · 311 läst
 15. Anna_H

  Regler för badrum

  [citat] Båda är alltså badrum. för toalett behöver tätskiktet bara gå upp 5 centimeter och det behöver inte finnas golvavlopp tex. Men eftersom det är dusch också så är det badrum. Undantag kan göras genom att ställa in duschkabin så att vatten inte kommer på väggar och golv utan leds direkt till avloppet.
  Anna_H · 3d · 9 svar · 327 läst
 16. useless

  Problem med hyresgäst

  Man får visst ta emot brev om man har restriktioner. Om åklagaren misstänker att bevis kan förstöras eller att utredningen av brottet hindras om klienten har kontakt med omvärlden kan restriktioner vara nödvändiga. Det kan innebära att: Brev till och från den häktade granskas av åklagaren
  useless · 3d · 11 svar · 1,1k läst
 17. N

  Rätt att riva grannens vägg i brf?

  För din egna skull prata med styrelsen nu, då de kan kräva total återställning av köket till "rätt plats". Det är inte okej att byta plats på saker i din lägenhet utan att få ett godkännande från styrelse. Kopierar in citatet från förra tråden: [citat]
  Niklasloow · 4d · 8 svar · 590 läst
 18. H

  Rimlig ersättning för ej fungerande avlopp

  Det är ju då en försening. Du har rätt till ersättning för verifierade kostnader. pga förseningen, även om du saknar vite i kontraktet. Eftersom du inte får flytta in i huset (det bör inte gå att få godkänds slutbes. om avlopp saknas) så är det väl fråga om kostnader för dubbel bostättning osv.
  hempularen · 5d · 4 svar · 404 läst
 19. R

  Inlösen av mark pga dagvatten?

  [citat] När planen väl är på plats är det det. Men det är inte en så liten process att ta fram planen. Det är därför det viktiga är att agera innan planen är spikad. Det är vid själva planläggningen som det bestäms vilken användning marken ska ha. Efter det så görs det som behövs för att genomföra det som planerat. Kan då vara t.ex. att lösa in mark.
  Räknenisse · 5d · 21 svar · 1,4k läst
 20. R

  Markupplåtelse Ledningsrätt

  1. Kör upp precis till höger om där min och grannens gräns möter stamfastigheten sedan ca 3 år tillbaka. Nej det sker inte med något servitut. 2. 1953 3. Grannens gräns mot stamfastigheten är inte inritad i den undre bilden. Svart streckad linje är gränser. Stamfastigheten ligger till vänster i bilden. Min fastighet nedtill höger, grannens fastighet upptill höger.
  RapidSledge · 5d · 4 svar · 239 läst
  ·
 21. T

  Grannen har avlopp och dränering på vår tomt UTAN servitut

  Kontakta en fastighetsjurist för genomgång ett par timmar. Se upp med hävd... jag har problem med grann-grannar som har div rör på min mark sedan långt tillbaka. Inga servitut, dokument el liknande. Egenmäktigt förfarande från min sida har varit nära.
  Tord_Lj · 6d · 74 svar · 46,7k läst
 22. Yrrol

  Skillnad mellan markupplåtelse och ledningsrätt för markägaren?

  Toppen :)
  Yrrol · 6d · 21 svar · 621 läst
 23. T

  BRF - avbruten nyckel, vem står för kostnaden?

  Självklart att någon annan skall betala det jag förstört.
  Tornhill 2 · 6d · 79 svar · 13,1k läst
 24. S

  Mossa på taket i riskanalysen

  nu har jag inte läst hela tråden men alla fall är inte statiska. En del verkar tro att en besiktning är 100% och skyddar en i allt. Visst kan man få rätt i en sån här sak men det känns lite som att man köper advokathjälp för 5miljoner i ett mål där man kan få 10tusen i ersättning om man får rätt. Ibland och särskilt när det gäller hus får man liksom se det för vad det är.
  Stefan1972 · 7d · 37 svar · 2,7k läst
 25. Jahe

  Ny granne kräver att min mor flyttar häck och staket

  nya ägaren bör själv ta hand om häcken-staket flytt osv... om det stör honom han ska själv bekosta allförekommande kostnader / ... det är inte erat problem
  Jahe · 8d · 125 svar · 36,0k läst
  ·
 26. Matzeball

  När någon skrivit sig på din adress utan att bo där – gör så här

  Undrar om den där "stackarn" hade kunnat hitta ett sämre ställe att skriva sig på ens om han hade försökt? :crysmile: Hans tilltag har blivit både lärorikt och en följetong för ett stort antal intresserade människor :cool:
  Matzeball · 8d · 94 svar · 14,1k läst
 27. S

  När bör man skriva kontrakt med hantverkare ?

  Och hur jävla jobbigt är det att kråka på ett avtal som tydligt säger vad som ska göras? Jag kommer iaf. ta fram ett avtal på alla entreprenader som det ligger lite pengar i för mitt utbygge. Typ allt över 10k tycker jag gott man ska ha avtal på. Hantverkarformuläret tar ju typ 5 min att fylla i, då får de väl lägga på 40 kr extra för tiden det tar att fylla i avtalet...
  swirve · 8d · 4 svar · 256 läst
 28. H

  Har jag några rättigheter

  Fast bör man kanske blanda in monteringsanvisningar från rörtillverkaren. Jag är övertygad om att deras anvisningar föreskriver skydd mot inträngande lerpartiklar. Och blandar man in konsumenttjänstlagen så har ju entreprenören åtagit sig att utföra en dränering, inte bara att förlägga dräneringsrör. Därmed skall funktionen dränering utföras fackmannamässigt. Det kan inte
  hempularen · 8d · 2 svar · 342 läst
 29. H

  Bodelning

  Men jag förstår inte riktigt upplägget. Om hon inte har för avsikt att bo kvar, utan kan tänka sig att sälja för 2,5 milj. Trots att hon tar över till ett beräknat värde på 2,7 milj. Det låter som ett väldigt ofördelaktigt upplägg. Och om det är framtaget av den andre partens jurist, så är ju inget annat att förvänta, det vore tjänstefel av juristen att komma med ett upplägg
  hempularen · 8d · 16 svar · 863 läst
 30. N

  Göra om stor villa till hyreslägenheter

  [citat] Hej, det innebär att du behöver bygglov för att inreda en bostd i ett sedan tidigare komplementbostadshus, typ attefall.
  Niklas Lindén · 9d · 28 svar · 6,1k läst
 31. Ethel88

  Vad räknas som svartbygge?

  Tackar för svaren Det känns tryggare nu när jag vet vad som gäller :)
  Ethel88 · 9d · 6 svar · 450 läst
 32. D

  Garda larm - hur kan jag komma ur avtalet?

  [citat] Ja, det har varit uppkopplat mot larmcentral hela tiden. Åtminstone sedan dag 2 efter den temporära installationen, minns inte exakt... Jag ringde ju larmcentralen (Lövestad) på söndagen då larmet inte gått att larma på sedan fredag kväll. Det var då de sa att man kan inte nå Garda på helgerna men de skulle lämna ett meddelande att jag ringt. Då Garda sedan ringde på
  dicliff · 9d · 193 svar · 15,4k läst
 33. R

  Ersättning vid expropriation av samfällighet

  [citat] Då är sakägare dels den ekonomiska föreningen som ägare till den aktuella fastigheten, dels ägarna till de fastigheter som har servitut som berörs (ifall dessa också exproprieras) Ek.för. får ersättning för vad som tas ifrån dem. (ägandet till del av eller hela fastigheten) Servitutshavarna får ersättning för vad som tas ifrån dem (=båtplatsen) Om servituten kan
  Räknenisse · 9d · 9 svar · 563 läst
Laddar...