Badrum

Ämne
Svar
Läst
Senast ↓
 1. Biljettblock

  Bilder på badrum....!

  [citat] vad är det för artikel/produktnamn du har på väggen?
  Biljettblock · 1 sep · 156 svar · 243,4k läst
  ·
 2. useless

  De kritiska momenten vid badrumsbygget

  Det är en tio år gammal artikel och regler /praxis ändras hela tiden. T ex är det andra regler för rollade tätskikt idag.
  useless · 6 jun · 2 svar · 40,4k läst
  ·
 3. blackarrow

  Reglerna för att bygga badrum

  Tror inte det står för "hårtork" utan just för "rakapparat" eftersom en rakapparat inte drar så mycket ström och dessa skyddstrafo kan vara små. En skyddtrafo på 860W på ELFA kostar 4500+moms och väger 12kg. Den klarar ändå inte en hårtork på 1000-2000W. Ska man använda hårtork får man ha jordfelsbrytare i stället.
  blackarrow · maj '17 · 6 svar · 53,9k läst
  ·
 4. Marlen Eskilsson

  Två metoder för att flytspackla badrum

  Ny artikel idag: Flytspackla badrum
  Marlen Eskilsson · jan '13 · 0 svar · 29,7k läst
  ·
 5. LinusW

  Handfat fäst i enkel gipsskiva

  [citat] Jag skrev i mitt första inlägg att det var våtrumsgips, den kanske inte är armerad med glasfiber men har glasfiber väv istället för papp samt impregnerad gips i kärnan. Tror det är ganska vanligt i badrum nu för tiden att inte använda vanlig gips med papp... Här är en länk till skivan vi har: https://www.knauf.se/produkt/knauf-humidboard-2-0 [citat] Det har vi redan
  LinusW · 18h · 16 svar · 1,0k läst
  ·
 6. B

  Vilken övergångsnippel till blandare?

  [citat] Du har nog jätterätt. Kom hem med mina två planadaptrar idag o upptäckte är olika dimensioner på gamla o nya blandarens anslutning PLUS att "muttrarna" man skruvar på för att fästa/fixera från respektive anslutning till "övergängskopplingen" är jätteolika,,,, "Muttern" från min "vattenledning" består av drygt sex "gängningsspår" medans blandarens "gängningsspår" är
  bassetasse · 20h · 7 svar · 304 läst
  ·
 7. B

  Inbyggd hylla i badrum

  Hej! Jag och min sambo bygger nytt hus och nu håller vi på att dividera fram och tillbaka med inbyggda hyllor i duschen för ex schampoflaskor. Vi har i dagsläget valt en slät våtrumsväv på alla väggar ink i de inbyggda hyllorna. Till min fråga, är det risk för fuktskador? Är det ett bättre alternativ att kakla in hyllorna i duschen? Tacksam för era svar.
  Bygger nytt · 24h · 0 svar · 83 läst
 8. Anna_H

  Insynsskyddade fönster men vill kunna se ut

  Frostad/mönstrad plastfolie nedtill är det som funkar. Alternativt draperi/skärm eller liknande som man tar undan efter behov. En tanke är att ha duschväggen frostad nertill, då kommer frostningen såpass nära att du ser ut genom större delen av fönstret. Sedan får man väl ha handduk om sig när man går ut ur duschen om det är insyn.
  Anna_H · 1d · 22 svar · 627 läst
 9. B

  Vad anser ni om denna offert?

  [citat] Ja jag ser det nu, helt galet..... vad oseriöst det känns nu, kommer inte att acceptera denna offert, han som var hem och kollade på badrummet var inte särskilt trevlig heller.
  blivandehusägare · 1d · 9 svar · 433 läst
  ·
 10. B

  Arbetsordning vid badrumsrenovering, flera hantverkare

  Hej och välkommen till forumet! När vi renoverade vårt badrum och la ut allt arbete på en firma så kom elektrikern och rörmokaren först för att göra rummet strömlöst resp. ta bort toalett, handfat, element etc. Sedan var det killen som var plattsättare som härjade med att riva väggar och golv. När det var klart och därmed väggar och golv öppna var det dags för rörmokaren att
  BirgitS · 2d · 1 svar · 160 läst
 11. T

  Badrum intill murstocken. Kan jag ta bila bort hela golvet?

  Svår bild att se något på. Jag antar att murstocken är till höger? Går stenen under murstocken som ett stöd, eller ligger den bredvid? Var stenen bara för jobbig att ta bort när man byggde huset? I vilket fall som helst så lär den gå att ersätta genom att gjuta ett stöd när stenen är borta. Dock behöver du tänka på att trycktesta skorstenen efteråt, och i värsta fall behöva
  Thiger · 2d · 1 svar · 163 läst
  ·
 12. B

  Tips på besiktningsman?

  Hej! Jag skulle behöva tips på besiktningsman av badrum i Göteborgsområdet. Har kollat på bkr och sbr:s listor men skulle också vilja höra om det är någon som har personliga erfarenheter. På telefon har jag varit i kontakt med Patrik Wennersten på Probatio besiktning och han ger ett väldigt seriöst och pålitligt intryck. Någon som har tips?
  Bostadsrätt · 2d · 0 svar · 76 läst
 13. K

  Stora plattor, litet badrum. Hur göra fall??

  [citat] Jag var inte efter nån recension. Men tack. Kan hålla med men till vänster om duschen finns ett fönster med inkaklad smyg som fick styra.
  kv05lama · 2d · 11 svar · 3,9k läst
  ·
 14. Johannes Carlsson

  Stora (60x60) golvplattor i litet badrum - fult? Vilken brunn?

  Tycker antingen så kör man mosaik vid golvbrunnen så det går bra att få fall eller så finns det färdiga plattor med färdigt fall. Typ som botten på en duschkarbin fast utan kant. Min svägerska har sån men vet inte om det finns på svenska byggvaruhus. Kan nog se märkligt ut med så få skarvar som två på längden
  Johannes Carlsson · 3d · 2 svar · 267 läst
 15. V

  Innertaket i duschen - behövs det åtgärdas?

  Okej tack för alla svar! Det installerades en pax-fläkt i dusch-utrymmet för några år sedan, förmodligen är det från innan. Blir förmodligen att måla om med våtrumsfärg :)
  Viper92122 · 3d · 8 svar · 587 läst
  ·
 16. E

  Gästtoa Renovering och frågor

  Ja det sitter lite löst på en del ställen efter att de slipade bort asbestlimmet. Det ska nog inte vara några större problem att "knacka" lite på det.
  Em_A · 3d · 7 svar · 447 läst
  ·
 17. M

  Anslutning avlopp från kommod

  Röret från golvet ska sluta lite över golvnivå, sedan ska röret från handfatet stickas ner någon halvdecimeter i detta med korrekt tätmuff men även om din anslutning inte ser helt rätt ut så ......att det läcker tror jag inte har med detta att göra. Misstänker att du har ett begynnande stopp i avloppet någonstans vilket gör att vattnet inte rinner undan utan stiger nere i
  Martenw · 3d · 1 svar · 120 läst
  ·
 18. Thyro89

  Hur måla på tätskiktsfolie i WC

  Då får jag nog svara våtrumsspackel på din fråga, spackla -> slipa -> spackla -> slipa tills det resultat du vill ha uppnås
  Thyro89 · 4d · 6 svar · 277 läst
 19. anders07

  Uppvik av tätskikt från golv till vägg

  På bilden ser det ut som väggfolien går ut på golvet men det är väl oftare så att golvfolien ska vikas upp på väggen och sen väggfolien över golvfolien. Kan dock variera mellan tillverkare så kontrollera anvisningarna för den tätskiktstillverkare de valt!
  anders07 · 4d · 4 svar · 339 läst
  ·
 20. Peter2400

  Vilken färg för att måla våtrumsgolv?

  Prova att måla, det kostar inte mycket vare sig pengar eller tid. Men var beredd på att det kanske inte blir bra, men då vet du och kan byta mattan. Toalettstolen hade jag lyft bort vid målning.
  Peter2400 · 4d · 9 svar · 289 läst
  ·
 21. B

  List till våtrumsmatta

  Jag ska lägga in ny matta på gästtoaletten. Ska ha uppvik på vägg med 10cm och där mattan slutar tänkte jag ha en list. Hittade en video på youtube där en väldigt smidig list är med. Vet någon vad denna list heter och vart man köper den? [MEDIA=youtube]AIcs0NfnNxs[/MEDIA]
  bobman · 4d · 0 svar · 68 läst
 22. T

  Tätskikt inbyggnadskran (Vola) felgjort?

  Det finns säkert folk här som kan se mycket bättre än jag - jag hade bett plattsättaren resp vvs-aren förklara att/hur montaget stämmer med anvisningen.
  Tosse · 4d · 3 svar · 195 läst
  ·
 23. D

  Ang badrum

  [citat] Nej! Har avkalknings filter dessutom.
  Dennys house · 4d · 5 svar · 281 läst
 24. Carlvillbygga

  Anslutningsslang mellan duschblandare och takdusch

  Jag försöker hitta en lösning för att montera en anslutningsslang mellan min duschblandare och takdusch. Anledningen är dels att jag har monterat blandaren på ett blandarfäste som gör att blandaren står ut från väggen längre än vad väggfästet räcker ut och att jag vill ha längre avstånd mellan blandare och takdusch. Slangen behöver vara ungefär 70 cm och förkromad. Se bilder
  Carlvillbygga · 4d · 0 svar · 105 läst
  ·
 25. T

  Kommit in vatten under toaletten

  [bild]
  topmount · 5d · 19 svar · 704 läst
  ·
 26. B

  Mitt (ganska) nya badrum är felbyggt

  [citat] BKR är en certifiering för plattläggare och avser våtrum, det du nu har problem är ju rördragningen i ett angränsande rum som inte är utfört på ett för dagens läge yrkesmässigt sätt. finns två sätt att lösa detta som jag ser det att riva upp väggen i rummet där luckan sitter och sätta in ett skåp som är tätt i botten med avrinning till våtrummet då blir det
  b50gud · 5d · 11 svar · 3,1k läst
  ·
 27. T

  Arga snickaren sätter skydd för fönster i badrum med dusch!

  Såg för ett tagsedan ett avsnitt av Arga snickaren med Anders Öfvergård. Där man monterade en glasskiva som skydd framför ett fönster i ett duschutrymme, som lött gick att plocka bort när man inte duschar. Kan inte komma ihåg i vilken säsong eller avsnitt det var. Någon som kommer ihåg detta och vilken säsong och avsnitt det var?
  thonic · 5d · 0 svar · 570 läst
 28. H

  Är det fukt?

  Det går att mäta fukt inne i väggen, utan att skära upp eller öppna. OM det är fukt som orsakar det här, så bör det finnas fukt relativt ytligt under färgen/tapeten. Antingen om du kan få ut ditt försäkringsbolag för att undersöka, eller så kan du göra en första kontroll själv. Biltema säljer en relativt billig fuktmätare:
  hempularen · 5d · 7 svar · 693 läst
  ·
 29. G

  Vattenblandare.

  Tack för hjälpen! Det blev ju faktiskt himla enkelt då det bara var att skruva på med ny uppsättning klämringar. Det är väl en på tusen att man skall ha sånt här flyt..
  Giffen · 6d · 3 svar · 1,1k läst
  ·
 30. anders07

  Söker ett litet badkar med dusch

  Vi har ett Camargue Malta med dörr från Bauhaus som är ett sittbadkar... Det är bara 130x80cm och ca. 90 cm djupt.
  anders07 · 6d · 5 svar · 359 läst
  ·
 31. H

  Vägen till ett Badrum och tvättstuga.

  Ikväll skyfflade frugan och jag upp spånen i de sista facken. Nu återstår lite rivning av rör och sedan börjar uppbyggnadsfasen. [bild] Nästan spånfritt [bild] Riva lite rör. Blir bara luftstammen och radiatorrören kvar sedan. [bild]
  Hennke85 · 6d · 4 svar · 486 läst
  ·
 32. fia_mstd

  Takdusch - använder ni den?

  [citat] Bland det bästa med vårt hus är att jag har en egen dusch som bara jag använder. Numera står handduschen där jag lämnat den i en vinkel där jag kommer åt att fullt påklädd vrida på vattnet och sedan klä av mig. Gissa om jag är nöjd! [citat] Om jag nu hade begåvats med en hjärna som tänker efter först hade jag naturligtvis gjort det. Tyvärr väljer min hjärna att
  fia_mstd · 7d · 120 svar · 14,5k läst
  ·
 33. S

  Bransch godkänt sätt att sätta upp träpanel i badrum?

  Jag håller precis på med ett nytt badrum som skall bli hälften kakel och hälften pärlspont. Jag sätter Kiilto folie på väggarna där det skall vara kakel. Där jag ska ha panel sätter jag först ett målat tätskikt (klass VT, med gul väv). Sen kommer jag skruva upp läkt i typ 3 ribbor som jag sen skruvar pärlsponten i. Läkten skruvas såklart på ett korrekt sätt. På så vis är
  swirve · 7d · 22 svar · 9,2k läst
  ·
 34. F

  Excentrisk wc stos, hjälper det verkligen?

  hmm.. tvek på att de är accepterat av försäkringsgivarna :P
  Furis88 · 8d · 6 svar · 214 läst
  ·
Laddar...