Byggahus.se
G
Git Johansson: [citat] Bara för att… så tog jag bort kåpan o tittade o på denna bilden saknas det men sitter rätt numer o jag tog laddade upp ett foto för tidigt! Tack ändå för respons.
250 svar · 338,0k läst
·
A
AlexAndersen: Detta är gammalt men fortfarande bra artikel. Tack Marlen
3 svar · 63,4k läst
·
blackarrow
blackarrow: Tror inte det står för "hårtork" utan just för "rakapparat" eftersom en rakapparat inte drar så mycket ström och dessa skyddstrafo kan vara små. En skyddtrafo på 860W på ELFA kostar 4500+moms och väger 12kg. Den klarar ändå inte en hårtork på 1000-2000W. Ska man använda hårtork får man ha jordfelsbrytare i stället.
6 svar · 76,1k läst
·
Marlen Eskilsson
Marlen Eskilsson: Ny artikel idag: Flytspackla badrum
0 svar · 48,3k läst
·
P
Peter787: [citat] Det förändrar inte faktumet att vem som helst kan skriva ett dokument kallat "Våtrumsintyg", och visa upp för eventuella köpare av objektet.
214 svar · 10,5k läst
·
Stefan N
Stefan N: När dom är så stora så välj plattor som är rektifierade.
1 svar · 58 läst
AXS
AXS: Svårt att veta hur stabilt det är. Men om det känns stumt utan svikt hade jag behållit fallet men tagit bort membranet. Typ en barkskrapa eller liknande borde ta bort det enkelt.
1 svar · 50 läst
·
Rickard.
Rickard.: [citat] Rör får inte dras i yttervägg med undantag om det dras i installationsskickt på insidan av ångspärren. Exempel [bild]
5 svar · 203 läst
·
C
chali405: Hur slutade detta? Fick du loss greppet?
6 svar · 845 läst
·
T
Thomas_Blekinge: Blandaren kanske är tekniskt slut och vill bytas för några hundralappar.
2 svar · 78 läst
·
X
xLnT: [citat] Även om jag hade gillat utseendet på den så verkar den inte ha rätt dimensioner. Jag är inte så förtjust i kombinationsstänger överlag, hade gärna sett ett krökt solitt rör, med lödda eller svetsade ändplattor. Vi är ute efter krom, så det matchar övriga delar i badrummen.
7 svar · 125 läst
·
Krilleman
Krilleman: [citat] Man isolerade alla rör förr i tiden. Drar du Rör I Rör så behöver du inte isolera dessa i vanliga innerväggar/golv på "varma sidan" som det kallas. Alltså närmast invändigt om det är yttervägg.
7 svar · 605 läst
·
L
Lars H G: [citat] I morgon skall jag hänga kommod (med ben i framkant) och där finns det ju en risk då det är närmare vatten. Annars ser jag duschdörrarna som byttes för fem år sedan till annan modell (av förra ägaren) som en större risk.
6 svar · 165 läst
F
frollsson: [citat] Hehe nej men det ska ju gå och kunna fixa för typ en 500 spänn så jag vill helst undvika att lägga en massa tusenlappar på en ny, den fungerar ju perfekt i övrigt.
4 svar · 123 läst
·
E
egge80: [citat] Ja den missade jag helt , då kan du släppa detta !
5 svar · 201 läst
·
O
olof63: Jag har också fått lära mig om garantier och hur de inte fungerar,. under detta projekts löptid tog jag in en offert från en annan byggare för att fixa till luckan samt ett tidigare okänt bakfall i golvet. De kunde delreparera och åtgärda detta, men ville inte lämna några garantier då de såg risker med detta vid en framtida skada. För att få de skulle de göra om hela utrymmet
93 svar · 8,2k läst
·
putte22
putte22: Någon som vet vilken modell det är på denna Ifö duschdörr? Behöver ny magnetlist verkar ju finnas massa olika lister. Och den ena sitter i aluminiumprofilen och inte som en vanlig påtryckslist. Ochi i dörrlisten så sitter magneten i typ 45 grader.. [bild] [bild] [bild] [bild] [bild]
0 svar · 57 läst
·
Claes Sörmland
Claes Sörmland: Samma här. Funkar bra med våtrumsfärg.
4 svar · 260 läst
·
N
NLSW: Hej, Ville bara återkoppla att jag fick hjälp av en granne som hade stängt av sitt vatten. Bifogar med bilder på ventilerna/kranarna (det är mässing färgade pilarna). Som Odi et Amo säger så är det två ventiler, separata rör, för stänga av varm och kallvattnet. Tack för all hjälp!
6 svar · 307 läst
·
Magrand
Magrand: Ser ut att vara en äldre blandare från Gustavsberg. Då passar denna nippel https://www.rskdatabasen.se/kategori/sanitet-blandare/blandarekranaranslutningar/tillbehorreservdelar/ovrigt/8187332-1 Bef. Nippel kan troligen lossas med insexnyckel. Pollygrip funkar oxå men skadar nippeln.
1 svar · 246 läst
·
Fairlane
Fairlane: ja, sticker den inte ut så förstör den inte något
36 svar · 957 läst
·
Farstatjej90
Farstatjej90: Det är inte särskilt dyrt att ordna nya rör/vattenlås Det kanske kostar några hundra och du kan montera lätt själv. Men börja med packning.
20 svar · 440 läst
·
T
tank77: Ta bort geggan och ta upp vattenlåset då det brukar stå inristat i plasten vilket fabrikat och namn vattenlåset har!
1 svar · 144 läst
·
S
Småfixren: Behöver bredda dörren t badrummet. Mot väggen monteras minst gips,tätskikt,kakel (ev plyfa). Befintlig karm var 87/88 mm djup. Bör jag skära upp betongen för 118 tröskel o karm? Se mätstock
0 svar · 114 läst
·
B
Beccie: Jag får nog ta reda på lite mer info från projektledaren!
13 svar · 220 läst
Jonatan79
Jonatan79: Är det inte saltutfällning vi ser, eller har fogen alltid sett ut så där? Normal fog är jämn och slät. Ligger badrummet i en källare?
1 svar · 144 läst
·
David Wallin
David Wallin: [citat] Skönt att du tog det rätt. Jag erkänner att jag nog formulerade mig lite riskabelt. 🙄😃
181 svar · 36,4k läst
·
R
Rickard.lj: [citat] Ja den ser ut som den skall göra, inget att oroa sig för
8 svar · 319 läst
·
4integration
4integration: [citat] Japp, så blir det. Denna modell: [bild]
10 svar · 369 läst
·
T
Timmermannen77: De är insatsen 46 580 som skall bytas, sen kommer den att hålla tätt.
1 svar · 85 läst
·
M
Massito: Mycket bra feedback! Låter rimligt att göra avsättningen vid ett av handfaten och ändrar sida på kallvattnet till WC då, tack så mycket!
2 svar · 161 läst
·
H
hempularen: Ja det borde fungera. Sedan var lukten kommer ifrån, är ju en annan fråga.
16 svar · 1,1k läst
·
F
firefly: Jag är i farten att byta toalettstol. Men blir inte riktigt klok på ifall det finns nya tätningar att köpa till den excentriska stos som verkar sitta där. Eller ska jag helt enkelt återanvända den gamla? Känns dumt ifall jag limmar fast den. Diametern är ca 137 mm.
0 svar · 168 läst
·
A
AndBygg: Jag hittade den skarvkoppling jag behövde på IKEA: https://www.ikea.com/se/sv/p/trillingen-skarvkoppling-90340712/ . Tyvärr hade inte IKEA slangen som reservdel men det visade sig fungera fint med den gamla slangen. Problem solved!
2 svar · 276 läst
·
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.