Byggahus.se

Siemens diskmaskin felkod E15

 1. R
  Medlem Nivå 13
  Har en Siemens som är ca 4 år gammal. Den visar nu felkod E15 precis i slutet av varje program när den konstant pumpar ut allt vatten trots att allt vatten är utpumpat så fortsätter den bara. Om jag tippar maskinen bakåt försvinner felkoden och jag kan köra ett program på nytt tills slutet sv programmet då koden kommer igen.
  Jag sökte på youtube och de verkar kunna vara två fel. Antingen att maskinen läcker vatten eller att nån slags flottör som sitter i en vattentank på sidan har kleggat igen.
  Tips på var man kan köpa delar och hur jag går vidare?
   
  Redigerat 5 okt 2017 16:36
 2. R
  Medlem Nivå 13
  Öppnade undertill och mycket riktigt är där gulfärgat vatten. Nån som vet var läckage ofta är på dessa maskiner?
   
 3. A
  Medlem · Nivå 14
  Gulfärgat tyder väl på att den har kleggat igen, dra ut maskinen och se hur det ser ut, har du googlat felkoden, det finns mängder med trådar så det borde gå att lösa problemet.
   
 4. L
  Bannad · Nivå 20
  Det är en läcka eller överspolning , du har vatten under den , är nog en flotör av frigiolit där
  den lyfter med vattnet , då stannar inte pumpen utan går hela tiden , ta bort plåten vjd golvet och torka ur ini maskinen
  OBS dra ur stickproppen
   
 5. A
  Medlem · Nivå 14
 6. Nyfniken
  Medlem · Nivå 17
  Jag hade samma problem på en maskin (men vet inte vilken felkod det var). På min maskin hade en mandel fastnat i avloppsslangen så maskinen kunde inte pumpa ut vattnet. Vid nästa program så fyllde den på med ännu mer vatten och svämmade till slut över på "våningen nedanför". När det blir vatten där nere så startar tömningspumpen.

  Tips: Ett bra sätt att torka upp vattnet är att lägga in ett par blöjor och vänta någon halvtimma. Snustorrt och blöjor stora som falukorvar.
   
 7. R
  Medlem Nivå 13
  Jag tror mig ha hittat felet och även löst det. La upp en film på youtube till er som får samma fel i framtiden.
   
 8. R
  Medlem Nivå 13
  Återkommer till min tråd då felet kom tillbaka. Är det någon som vet var läckan uppstår på dessa maskiner när denna felkod sätts?
   
 9. D
  Medlem Nivå 4
  I mitt fall var det som beskrivits i den andra länkade tråden, packningen mellan botten och det gråa huset. Under disk, framförallt variospeed (mer vatten och värme?), kunde man se att det droppade ordentligt vid inringad del i bilden nedan.

  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  801F8BA4-96FB-46DD-B6F5-E3236D0D1ABC.jpeg
   
 10. H
  Medlem Nivå 5
  Hade samma problem på min för ett år sedan. Pratade med en servicekille på Siemens han sa att det var ett vanligt fel på dessa maskiner. Han tipsade om att dra åt skruvarna inne i maskinen dom som håller sumpen. (Se bild torx skruv) det brukar räcka så slipper man att byta packningen. Jag gjorde detta och min har funkat se dess.
   
  • Laddar…
 11. U
  Medlem Nivå 3
  Hej

  Jag har nyligen haft samma felkod E15. Jag uppäckte att en ventil långt bak i det stora plasttråget på vänster sida hade fastnat. Om jag förstått rätt är det en överströmningsventil för att föhindra tryck i avloppsslangen vid tömning, som geggat igen. Jag plockade loss hela plastbiten och försökte få in rengöringsmedel modell starkt till ventilen. Jag fick ut en massa gegga och ventilen började fungera igen. Nu har maskinen gått 14 dagar utan fel.
   
 12. R
  Medlem Nivå 13
  Okej, är det bara de två torxskruvarna på bilden eller är det fler?
  Urban, kan du precisera mer detaljerat var du hittade ventilen? Vad du lossade för att komma åt?
   
  Redigerat 26 okt 2017 12:29
 13. U
  Medlem Nivå 3
  Hej

  Ett kort lånat får youtube Precis ovanför killens finger finns en backventil som hos mig var igensatt. Jag sköljde via kanalen under med rengöringsmedel tills något hände.
  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  upload_2017-10-26_12-34-20.png

  Bilden kommer från
  Om du vill träna din utrikiska :)
   
 14. H
  Medlem Nivå 5
  Ja det är 4 skruv även dom 2 som skymtar bakom. Dra inte för hårt bara då det är gängat i plast.
   
 15. N
  Medlem · Nivå 6
  BSH har tagit fram ett servicekit för detta fel med läckande packning vid sumpen. Super vanligt fel. Kitet består av en extra packning i silikon samt nya grövre skruvar och lite monteringsdetaljer. Enkelt att montera är det också, men som tidigare nämnt. Kan fungera att även efter dra skruvarna.