Byggahus.se

Kravbrev mot fildelare

 1. T
  Medlem · Nivå 19
  Just så. Dock tror jag inte de skulle försöka sig på den första varianten, den faller ju liksom direkt av sig själv som du är inne på.

  Käranden kan antingen stämma på samma belopp som utpressningsbrevet, och därtill lägga fler stämningar, eller så kan de lägga en första stämning med fler krav än det som finns i utpressningsbrevet, och om detta ifrågasätts, förklara det hela med att utpressningsbrevet var ett försök till förlikning där de var villiga att sänka sina krav för att slippa tvist. Det är ju inte precis ovanligt.
   
 2. osiris
  Byggnadsvårdare · Nivå 11
 3. plaggis
  Elektroniktokig Nivå 7
  Varför är förfallodatum och pengarna oss tillhanda olika datum?

  Ser även att det är olika ocr-nummer...

  Kul faktura, synd bara att den är felaktig... =)
   
  Redigerat 21 sep 2016 21:39
 4. T
  Medlem · Nivå 19
  För att det är någon som tagit sin egen Bahnhof-faktura och moddat den lite, kanske?

  Men det hade ju varit grym humor om Bahnhof verkligen skickade en dylik :)
   
  • Laddar…
 5. B
  Medlem · Nivå 20
 6. lars_stefan_axelsson
  Besserwisser Nivå 15
  Och här är ett annat pressmeddelande som är intressant (och som nämndes i en annan tråd). Bahnhof lämnar inte ut några uppgifter enligt IPRED eftersom de inte har dem.

  De måste spara uppgifter i ett halvår enligt LEK - Lagen om Elektronisk Kommunikation, men dessa får bara lämnas ut som en del av brottsundersökningar till berörda myndigheter (polisen). Och IPRED får bara användas i civilmål.

  Så eftersom de inte har uppgifterna, så kan de inte lämna ut dem.
   
  • Laddar…
 7. Norrhyttan
  Medlem Nivå 8
  Kreativt.
  Får mig att minnas en liten småföretagare som kom på en liknande affärsidé. Han pysslade med 2-taktstrimning (motorer alltså, mopeder, crossar, motorcyklar och dylikt) och hade satt ihop en Exel-fil som var smidig att använda för att beräkna olika modifieringar i en 2-taktsmotor. Den filen sålde han för några tior. Fair enough!
  Men sedan slog snåltarmen till och han skickade ilskna kravbrev till alla som köpt filen, där han anklagade dem för fildelning och hotade med stämning om man inte slantade av ett hyggligt belopp.
  Tror aldrig han fick några pengar. Eftersom 2-taktstrimmarkretsen är relativt liten hann en varning sprida sig snabbt, och det enda han fick var ett dåligt rykte.
  Då Excel-filen enbart byggde på allmänt kända matematiska formler var det heller inget han kunde skydda. Så i samma veva dök det upp en annan Excel-fil på samma tema, betydligt mer omfattande och dessutom gratis.

  Så kan det gå!
   
 8. T
  Medlem · Nivå 19
 9. thomas33
  Renoverare · Nivå 15
  Är det inte så att den som visas är "maskerad" så ingen använder den för att skicka till andra som något dåligt skämt?
   
 10. P
  Medlem · Nivå 10
  Det är väl stor risk att det slår tillbaka, blir man verkligen mer sugen av att köpa en vara från ett bolag man precis fått böter från?

  Med tanke på hur lite pengar det blir i slutändan till upphovsmannen så får det ju inte vara många filmer den tänkta köparen hoppar över att köpa för att det ska bli en förlust på det.
   
  • Laddar…
 11. B
  Medlem Nivå 6
  Redigerat 23 sep 2016 14:46
 12. timmelstad
  Medlem Nivå 9
 13. lars_stefan_axelsson
  Besserwisser Nivå 15
  Ja, ett tydligare "Vi ger oss!" får man nog inte ur en juristfirma. ;)
   
 14. P
  Medlem · Nivå 10
  Det kan ju tänka sig att detta redan från början bara var tänkt som ett sätt att "skrämma" folk, det har säkert skrämt upp många och till ett väldigt lågt pris dragit ner fildelningen.
   
 15. MathiasS
  Medlem · Nivå 25
  Det dom säger är att dom fått så satans mycket badwill kring detta att det inte är värt för företaget att vara engagerade......bra!