Byggahus.se

Hur vinner vi ”vårt” hus?!

 1. Ellue
  Medlem · 11 inlägg

  Ellue

  Medlem
  OjojOJ, vilket gensvar tråden fick! Jag har inte varit inloggad på en vecka, slutade läsa efter typ 5-6 svar för tänkte inte att nån mer skulle svara ...

  Vi valde att inte lägga bud på huset jag skrev om, varken förhandsbud eller vanligt bud.
  Vi kände att det var för mycket att göra renoveringsmässigt för oss, då vår budget inte är jättestor. Vi vill gärna renovera, men det var väldigt mycket som behövde göras kom det fram!
  Så det var nog inte drömhuset trots allt. :)

  Hoppas ni inte är för besvikna över ett en så odramatisk utgång, trodde inte folk skulle bli så engagerade! Men tack!
   
 2. harry73
  bra på allt · Skåne · 12 510 inlägg

  harry73

  bra på allt
  Tack, alltid bra med återkoppling
   
 3. S
  Medlem · 1 617 inlägg
  En lärdom till ANDRA än TS kan ju vara att man lätt TYCKS SE ett visst objekt som sitt "DRÖMHUS" men när man väl sansar sig och tittar på det ur alla aspekter så upptäcker man att det trots allt ändå har vissa brister.

  ALLA hus innebär mer eller mindre KOMPROMISSER på något sätt. Oavsett om det är tekniska, geografiska, ekonomiska, skick/arbetsintensiva, ytmässiga osv. Så det är bra att kolla på flera hus och gå på flera husvisningar. Då börjar man ofta få en bild av vad man själv prioriterar och hur olika egenskaper ska värderas. Då kanske man utifrån de erfarenheterna kan gallra fram det som till slut blir ens DRÖMHUS utifrån alla givna ramar.

  Har senaste 22 åren haft 6 olika hus/sommarstuga. Där de alla på olika sätt känts som det bästa utifrån just våra prioriteringar. Just idag ska vi t ex besöka en granne för att diskutera om att få köpa till ytterligare 600kvm mark vid vår sommarstuga för att i framtiden kunna bygga vårt "drömhus med olika kompromisser" på just den en platsen. Är beredd att betala 4-5x mer än vad mäklare säger att vår fastighet ökar i värde med den extra markplätten. Men för OSS gör det hela skillnaden att i så fall kunna förverkliga våra drömplaner på just den platsen.
   
  • Laddar…
 4. Ellue
  Medlem · 11 inlägg

  Ellue

  Medlem
  Håller med! Lätt att bli förälskad i ett ställe och sedan agera lite vårdslöst med sina surt förvärvade slantar. Men som du säger, alla ställen har sina för och nackdelar. Vi letar vidare för fullt, men marknaden är hård om man vill bo någorlunda nära en större stad.
  Vi var och tittade på ett ställe för ett tag sedan. Totalt renoveringsbehov, vissa byggnader hade taket rasat in och huvudhuset var väldigt eftersatt. Allt på hela fastigheten behövde i stort sätt renoveras eller rivas och bytas ut.
  Gick för 4.100000 miljoner. Då tappar man suget litegrann och tänker att man aldrig kommer hitta något i ens egen prisklass.
   
 5. harry73
  bra på allt · Skåne · 12 510 inlägg

  harry73

  bra på allt
  Det är många som trodde att säljarna kan bestämma om det blir budgivning eller inte. Nu har i alla fall huset TS var intresserat av legat ute till försäljning ett bra tag och det har kommit in ett bud, och det var utgångspriset.
  Det kan såklart ha funnits viss förhandling innan man la utgångspriset, sedan kan det ju också vara så att spekulanterna i frågan inte längre är intresserade av huset och att budet inte längre gäller.

  Men det visar i alla fall tydligt att det inte alltid är självklart att säljarna kan få budgivning om de vill, och att man inte alltid behöver ha bråttom att komma med ett bra bud för att avstyra en budgivning. Det finns faktiskt rätt så många hus, även nära de större städerna, där man kan ta tid på sig innan man bestämmer sig, och där man kan (och kanske ska) komma med bud under utgångspriset.
   
 6. Staffans2000
  Banned by Bo · 8 940 inlägg

  Staffans2000

  Banned by Bo
  Nej nej! Vad säger du, människa?
  Att sköta sin ekonomi är en skam som genast väcker säljarens mest destruktiva drifter och har du blivit Persona, non grata, är det kört. Surpuppan säljer då hellre till någon annan, eftersom du blottat hans uppblåsta ego.

  Staffan
   
  • Laddar…
 7. Ellue
  Medlem · 11 inlägg

  Ellue

  Medlem
  Kan tillägga för diskussionens skull att vi faktiskt kontaktade mäklaren och genom denne säljarna och berättade vår situation, och de var villiga att sälja till oss för lite under utgångspriset + ta bort annonsen. De visade sig vara väldigt trevliga och hjärtliga människor som var måna om att huset såldes till någon som verkligen ville ha det. Sedan var det vi som innan det drog oss ur och tyvärr fick inse att huset hade alldeles för mycket renoveringsbehov för vår budget.

  Så summa summarum, det kan ju löna sig att på ett trevligt sätt försöka få kontakt innan visning. I alla fall när det är ett hus som visat sig lite svårsålt.
   
 8. K
  Medlem · 645 inlägg

  kortis

  Medlem
  Bra jobbat
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.