Byggahus.se
 1. Byggahus.se är oberoende på konsumentens sida Regler

Priser, Kalkyler, Fastighetsskatt m m.

 1. N
  dec '10

  Husavdraget (ROT-avdraget )

  327 svar · 128,8k läst
  ·
 2. Marlen Eskilsson
  okt '07

  Kontrollera informationen i delforum Priser, kalkyler, fastighetsskatt

  0 svar · 37,0k läst
  ·
 3. Boränteroboten
  1h

  Jämför din bolåneränta

  Boränteroboten: "3,54%, Handelsbanken, 783 000, 3 månader (rörlig) ..." En anonym person har fyllt i sin ränta. Jämför din ränta på www.byggahus.se/ekonomi/borantor/
  12,4k svar · 450,7k läst
  ·
 4. P
  17h

  Färdigställandeförsäkring

  P-KAR: [citat] Har tittat på denna tråd. Fast finns det fler försäkringsbolag som erbjuder samma försäkring? Sedan verkar det vara en ganska dålig försäkring, om jag förstår det något rätt. Vi betalar ju aldrig i förskott med vår leverantör. Det lär ju kanske täcka ett av alla lyft som behöver göras.
  7 svar · 751 läst
 5. B
  1d

  Stilleståndsersättning

  Betula_Pendula: [citat] Enligt praxis torde din snickare kunna fakturerar för den tid som han haft tidsspilla till följd av Stilleståndet. dvs den tiden han inte kunnat utföra arbete till följd stilleståndet och inte all tid. dvs han måste kunna visa på att han till följd av stilleståndet fått en ekonomisk förlust för att han ska kunna kräva skadestånd. Om han del av tiden kunnat utföra annat
  19 svar · 1,5k läst
  ·
 6. F
  2d

  Klarar ni elräkningen för december?

  fribygg: [citat] Skänkte till Ukraina förra året, där behövs penningarna.
  715 svar · 101,2k läst
  ·
 7. A
  2d

  Tillägg för plattsättning av natursten?

  AG A: [citat] Du tycker säkert inte att höjda bensinpriser rör dig heller, eftersom du alltid tankar för 500kr?
  46 svar · 7,8k läst
  ·
 8. S
  3d

  Banta garagebygge?

  Styrman_jansson: [citat] Självklart. Jag har inte glömt bort tråden ;) Gissningsvis åker balkarna upp i mars, sedan blir det färdigslamning av ytterväggar och isodrän och igenfyllning på ena sidan. Det är väl planen för i år iaf. Ev. blir det tak i höst!
  53 svar · 15,4k läst
  ·
 9. M
  3d

  Hur känns 15 000 kr/mån mer i er ekonomi?

  -MH-: [citat] Hugg upp i skogen och använd skottkärra!
  281 svar · 37,7k läst
  ·
 10. sysmali
  5d

  Belåna till 50% för investera på börsen

  sysmali: [citat] :D Om du är vågad, så kan du ju sälja hyreskontraktet mha "triangelbyte". Ta betalt i bitcoin som givetvis kommer stiga som en raket. Sen behöver du aldrig jobba mer.
  184 svar · 27,6k läst
  ·
 11. Jonas Lindman
  6d

  Klarar ni 7% ränta?

  Jonas Lindman: [citat] Men är vi inte överens om att huspriserna är galet höga. De flesta har ingen chans att amortera av till pensionen. Om man då även blir änka/ änkling har man ingen möjlighet att bo klar. Visst kommer den som köpte för 16 mille i kläm. Men när system ändras blir det tyvärr så för några.
  895 svar · 158,5k läst
  ·
 12. K
  7d

  Försäkring vs. rotavdrag

  Knatte Anka: [citat] (...under förutsättning att kunden valt rotavdrag såklart)
  14 svar · 1,0k läst
 13. L
  8d

  Var lönar det sig typiskt sett inte att bygga nytt?

  leifa.k: [citat] Förlåt att jag glömde hotellet. Det finns ju även en simhall? Finns väl även en "radiohandlare" som säljer elektroniska produkter? Har inte hunnit utforska allting ännu, ber om ursäkt.
  59 svar · 4,4k läst
 14. S
  9d

  Ränteavdrag och kapitalinkomster

  Sofia E: Ja det är helt rätt.
  1 svar · 331 läst
 15. S
  9d

  Hyra ut mindre hus, grubblerier...

  steve5432: [citat] Ja man kan ju testa som du skriver, blir det för bökigt är det nog bäst att släppa det. Det går att hitta liknande hus runt om kring, till och med med med sjöläge, dock brukar de sticka iväg i pris och budgivning. Detta är i mitt ägo redan nu, och är egentligen ett ställe jag mycket hellre hade velat bo i jämfört med hur vi bor nu. Det är jobbigt att krossa drömmar, men
  7 svar · 453 läst
 16. J
  11d

  Vad har ni SPARAT mest på sedan ni köpte hus?

  Jehu: [citat] Vi installerade bergvärme 2002 och på tjugo år har den sparat in runt 30000 kWh per år. Så 600000 kWh. Den enskilt bästa investeringen. Annan besparing kommer från att byta ut det mesta i el och VA själv, gjort kök och badrum själv, lagt om tak samt bytt fasad själv. Där har vi nog sparat 1 - 1 ½ miljon? Tagit in proffs vid behov.
  83 svar · 13,7k läst
  ·
 17. E
  12d

  Rimligt pris?

  epw: [citat] Det kräver stor erfarenhet och mycket tid och planering att räkna på ett sånt stort projekt. Ta in 3 offerter och jämför mellan dom är det enklaste för att få ett hum. Att försöka skaffa sig en egen uppfattning är komplicerat. Ta siffran du tror och lägg på mellan 30 och 50 procent så hamnar du nog i närheten av verkligen.
  4 svar · 465 läst
 18. U
  13d

  Hur beräkna rimlig fördyrning på uppskattad kostnad med löpande räkning?

  Ullanbator: [citat] Så i princip ger jag TE mer utrymme när jag går med på enskilda kostnadshöjningar för t.ex. EL? Håller med att jag inte kan kolla på varje enskilt moment men tycker ändå att det är lite saftigt att det kostnaderna som han uppskattat för sig själv överstiger 40% utan något tillkommit. Tror mest det handlar om dåligt grundarbete på offerten från hans sida medan de olika UE
  2 svar · 413 läst
 19. perra i skogen
  14d

  Bokföra inköp av material och förbättringar

  perra i skogen: I början hade vi alla kvitton i en pärm. Ett register för olika utgifter. Men efter man ägt ett par hus och man renoverat/byggt om mycket, så blev det för många kvitton, så vi slutade. Så, nej. Har inget bra tips som fungerar.
  1 svar · 402 läst
 20. K
  17d

  Rimlig timpeng av en polare?

  Krille4: [citat] Trevlig kväll på dig också :heart: /Krille
  451 svar · 108,6k läst
  ·
 21. E
  19d

  Totalkostnad för en villa/fastighet över en livstid?

  emwkon: [citat] Nja, räntekostnaden blir väl lite drygt 2 mille. 30 % är ju avdragsgillt (än så länge i allafall..)
  61 svar · 13,2k läst
  ·
 22. useless
  19d

  Dyrt eller rimligt pris för installation av tvättmaskin?

  useless: Med vilken motivering sänkte dom priset? Hade dom räknat fel? Tyckte dom synd om dig? Hade dom dragit en rövare och försökt överdebitera och hoppas att du betalade utan knorr?
  5 svar · 1,4k läst
 23. Anders Pihl
  20d

  Pris nytt hus + tomt

  Anders Pihl: [citat] Tack för informationen! Vi skall bygga Edvard i Falkenberg i år. Känner du till någon bra markentreprenör!
  22 svar · 3,5k läst
 24. Fairlane
  22d

  Hur beräknas medelpriset på el om man har rörligt?

  Fairlane: [citat] Ja och nej skulle jag säga. Ditt pris kommer baseras på hur samtliga kunder med samma avtal förbrukar. Förbrukar ni alla när elen är billig kommer ert pris bli lågt, förbrukar ni alla när det är dyrt så kommer det bli högt. Så, genom att förlägga din förbrukning på de billiga timmarna bidrar du till att snittpriset sänks, däremot lär du vara en så liten del i det hela
  3 svar · 981 läst
 25. Wilhelm14
  23d

  Folk köper mindre el med högre räntor?

  Wilhelm14: [citat] Kommer inte ge några exempel då jag inte kan gå in på sådan detalj att det skulle bevisa någon poäng :)
  18 svar · 1,5k läst
 26. M
  23d

  Var låna för "off-grid" // kolonilott?

  maria01: kan den inte vart avstyckad från nåt med annat hus på
  32 svar · 5,6k läst
 27. H
  23d

  Uthyrning, hur skulle du göra?

  Hank_Ö: [citat] Du har rätt i att han får behålla det som inte skattas på. Jag var för trött igår. Men jag får det till 26,4 i skatt och 133,6 efter skatt (som du sen får använda till dina kostnader)
  7 svar · 1,3k läst
 28. C
  30d

  Budget för renovering av 310kvm 60-talshus?

  cpalm: [citat] Låter som en rimlig siffra. Läckert hus för övrigt. Förtjänar definitivt en mycket varsam renovering enligt min åsikt. Men är det bara min lockprisradar som går igång? Boolis schablonvärdering är 7,6.
  6 svar · 1,2k läst
 29. Attitudeswe
  30d

  Utgifter mån hus?

  Attitudeswe: Bredband Trädgård (nya växter, jord, gödning, staket, trallolja) Målarfärg Ny värmepump och vitvaror var 15e år blir iaf 1000ke/mån utslaget Fastighetsavgift Släphyra för alla resor till tippen Behov av andrabil och drag på förstabilen
  41 svar · 3,8k läst
 30. blade122222
  8 jan

  Bankens tankar om slutpris för husbygge jämfört med omgivande prisbild

  blade122222: Vi skulle vara uppe i ca 80% belåningsgrad vid köp/byggge av ett hus för 4 miljoner. Frågeställningen gällde mer om bankerna ens är villiga att låna ut till bygge på landsbygden där övriga fastigheter inte är värda i närheten av vad ett nybygge skulle gå för…sen är ju de fastigheterna inte nya heller. Får helt enkelt prata med mäklare och bank i det fallet vi hittar tomt.
  7 svar · 1,0k läst
 31. D
  2 jan

  Boyta eller ej? - Suterrängvåning

  David_Berglund: Jag blev lite nyfiken på om min blivande relax kommer räknas som suterrängvåning och därmed boyta eller ej. Skatteverket skriver så här. [citat] Källa: https://www.skatteverket.se/privat/fastigheterochbostad/fastighetstaxering/deklarerasmahus/matreglerforsmahus.4.5cbdbba811c9a768f0c80002011.html Utrymmet jag talar om ligger i källarplan. Huset är ett vinkelhus där andra vinkeln som
  0 svar · 582 läst
  ·
 32. GlennB
  dec '22

  Hantverare debiterar för dator

  GlennB: [citat] Braschman skapade sitt konto 2014, alltså för 8 år sedan, men detta var hans första inlägg.
  290 svar · 81,6k läst
Laddar...
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.