Faktura - ej fått våtrumsintyg

21k läst  138 svar

 1. A
  Medlem Nivå 15
  OK, det är kanske inte ett lagbrott, det är bara irriterande och dålig kundvård, eftersom kunden ändå inte behöver betala förrän hantverkaren har utfört tjänsten. Så om utfärdandet av något slags intyg ingår i tjänsten så är tjänsten inte utförd förrän kunden fått det.

  Kvitto lämnas däremot efter betalningen. Men det är det ingen som har ifrågasatt.
   
 2. Glufsglufs
  Medlem Nivå 12
  Fast....som kund har man ju skyldighet att betala för utfört arbete (rätt gjort) om det faktureras....om överlämning av ett dokument ses som arbete kan ju diskuteras (om inget annat står om detta dokument i avtal eller liknande). Fast....det är ju en väldigt liten del i det ekonomiska isf....värde av papper och toner, kuvert och frimerke eller resa för personlig överlämning.......om nu allt ska hårddras vill säga...
   
 3. H
  Moderator · Nivå 25
  Njaa. OM vi antar att intyget inte kommer (vilket man måste förutsätta tills det är levererat) då skall ju kunden hålla inne så mycket pengar som det behövs för att få en annan firma att utfärda intyget.

  Och en annan firma lär inte utfärda intyget såvida de inte får riva rubbet och göra allt.

  Så i princip får man hålla inne hur mycklet som helst i väntan på intyg.

  Innehållande beloppet gäller ju inte hur många sekunders arbetstid det är för firman att utfärda det, utan kostnaden i det fall firman inte slutför sitt arbete.
   
 4. Glufsglufs
  Medlem Nivå 12
  Fast...det ska vara inom rimliga kostnader om någon annan ska göra det och det blir det ju inte om ett nyrenoverat badrum som är riktigt utfört ska rivas för att göras om så ett intyg kan skrivas. Ett intyg som egentligen bara besvisar att företaget är ansluten till en organisation, en organisation som vad jag vet inte styrs på något sätt av lagar och regel om man tex jämför med el. Så, beroende på juridiska ombud och eget munläder så kan man dra det där hur mycket och hur länge som helst, frågan är ju vem som förlorar på det i långa loppet.
  Om nu överlämnandet av intyget är det sista som ska göras innan jobbet ska anses som färdigt så är som sagt inte den direkta kostnaden så stor, den är nog inte ens i närheten av företagets vinst på projektet så jag tror att en kund i detta fall är förloraren då den summa som kan hållas inne egentligen inte drabbar företaget så hårt (för det lilla som fattas) så då är kunden förloraren. Enklast är väl att överlämna en check eller kontanter mot kvitto och intyg på samma gång.
   

Logga in för att se högupplösta bilder och få möjlighet att ställa frågor. :love: