Byggahus.se
 1. Byggahus.se är oberoende på konsumentens sida Regler

83 procent av 65 granskade bygglov i Alingsås strider mot lagen

 1. Redaktionen
  På konsumentens sida · 3 024 inlägg

  Redaktionen

  På konsumentens sida
 2. T
  Allvetare · 1 090 inlägg
  "- Vi måste titta på en utveckling av kommunen. Ska vi hänga upp oss på att följa detaljplaner varje gång så blir det ingen utveckling."
  Man tar ju sig för pannan, lite som att köra mot rött o säga att ska man stanna vid rött varje gång så får man aldrig upp farten.. Nej det är ju jobbigt att behöva följa lagen... man blir ju mörkrädd över vilka som blir invalda ibland.
   
 3. Claes Sörmland
  Medlem · Sörmland och stan · 12 813 inlägg

  Claes SörmlandPremiumikon: Träd

  Medlem
 4. Claes Sörmland
  Medlem · Sörmland och stan · 12 813 inlägg

  Claes SörmlandPremiumikon: Träd

  Medlem
  • Laddar…
 5. M
  Medlem · frankrike · 2 170 inlägg

  maria01

  Medlem
  men vem har anlitat advokatbyrån då
   
  • Laddar…
 6. Claes Sörmland
  Medlem · Sörmland och stan · 12 813 inlägg

  Claes SörmlandPremiumikon: Träd

  Medlem
  "Efter ett uppmärksammat bygglovsbeslut i Lövekulle som överklagades och även ledde till att nämndens ledamöter blev polisanmälda för tjänstefel valde kommunstyrelsens presidium att låta göra en granskning av nämndens bygglovsbeslut."

  Från Alingsås tidning ovan.
   
 7. L
  Medlem · Sörmland · 2 268 inlägg

  lat

  Medlem
  Blir ju lite problem när man lite selektivt väljer att inte följa lagen.....
  Snäll & trevlig väljare, flexibel lagtolkning....
  Djävla surpitt som hävdar att lag är lag, synd för denne...
   
 8. M
  Medlem · Skåne · 1 661 inlägg
  Nu var det bland annat en brandstation och ett kommunalt ålderdomshem som fått lagstridiga bygglov så din tolkning är helt gripen ur luften.
   
 9. L
  Medlem · Sörmland · 2 268 inlägg

  lat

  Medlem
  Så det rör sig om 54st kommunala/offentliga byggnader!!! där man fixat till det lite grann??
   
 10. MikaelJS
  Medlem · 27 inlägg

  MikaelJS

  Medlem
  Som alingsåsare stöder jag nämndens agerande fullt ut. Tycker det är fantastiskt att de fokuserat mer på att utveckla kommunen än följa regler enligt de hårdaste möjliga sättet att se på dem.

  Mer ja, tycker jag.
   
 11. T
  Allvetare · 1 090 inlägg
  Att säga att man tycker att det är rimligt att strunta i lagar och regler som är där för att motverka korruption och allmän rättsosäkerhet är att urholka demokratin. Må ni för er godtycklighet och lättsinne styras av SD i 100år och där efter evigt skuggas av er förstora brandstation. Nej men seriöst tycker jag det är en konstig inställning även om jag förstår att man inte alltid gillar detaljplanen.
   
  • Laddar…
 12. MikaelJS
  Medlem · 27 inlägg

  MikaelJS

  Medlem
  Fast det handlar inte bara om att man inte gillar detaljplanen. Ofta är det väldigt gamla och utdaterade planer. I ett exempel så har vi ett område där det ligger flera bilhandlare. I området bredvid, som i dagsläget i praktiken är samma område får egentligen inte ha handel. Då en annan handlare villa bygga precis i utkanten av området valde man att tillåta det.
  Mycket sånt, självklarheter tycker jag, men kanske tveksamt lagmässigt.

  Att göra om detaljplanerna varje gång man vill göra avsteg blir både dyrt och långsamt. Vi har ju trots allt politikerna där för att jobba för att utveckla kommunen, inte för att följa byråkrati för byråkratins skull.
   
 13. Maalox
  Medlem · 44 inlägg

  Maalox

  Medlem
  Om kommentaren från en av politikerna stämmer, att ”studien” baseras på ärenden där nämnden gått förvaltningens rekommendation emot, så är konklusionen att ”83% av byggloven strider emot lagen” gravt felaktig och inte representativ av verkligen. ’Sampling bias’ så det ser härliga till.
   
 14. A
  Medlem · Skåne · 847 inlägg
  Detaljplanen är ju menad att vara ett verktyg för utveckling, ett sätt för politiker att uppmuntra och styra densamma och se till att olika intressen vägs emot varandra.

  Dessutom garanterar den en demokratisk process, och att politiker pratar med experter och sakkunniga innan de fattar beslut (som sedan gäller alla lika.)

  Så som politikerna här uttrycker sig är ju skrämmande. De smiter ifrån sitt ansvar att leda och driva utveckling, och agerar godtyckligt och oinformerat. De orkar bara inte göra sitt jobb! Är detaljplanen förlegad och dåligt formulerad så tar man fram en ny!
   
 15. S
  Medlem · 131 inlägg

  Skåning82

  Medlem
  Klockren kommentar! Skrämmande att politikerna inte ser det så.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.