Ekonomi

Misstänks ha bränt ner sitt hus - kräver miljonersättning

Polisen utredning har lagts ner men försäkringsbolaget tror ändå att mannen är skyldig.

En man i Halmstad, som misstänks för mordbrand efter att hans hus fått kraftiga skador från en brand förra året, kräver nu sitt försäkringsbolag på fyra miljoner kronor i skadestånd då de nekat honom ersättning för huset. Enligt Hallandsposten har polisen lagt ner sin utredning, men försäkringsbolaget har ändå gjort bedömningen att det handlar om ett försäkringsbedrägeri och vill därför inte betala ut några pengar.

Uppgifter gör gällande att brandkåren i samband med släckningen funnit brandfarlig vätska i huset. Dunkarna ska ha varit kopplade till en anordning som i sin tur varit kopplad till ett vägguttag och en timer. Mannen uppges också finnas med på övervakningsbilder där han köper de nämnda dunkarna. Försäkringsbolaget lutar sitt beslut mot detta, i kombination med det faktum att mannen tidigare dömts för försök till försäkringsbedrägeri.

Mannen själv nekar dock till anklagelserna och skriver att det är upp till försäkringsbolaget att bevisa det polisen inte lyckats med. Enligt honom har han haft inbrott och tjuvarna ska ligga bakom branden. Han kräver därför att försäkringsbolaget bekostar återuppbyggnaden av huset, samt ersätter honom för de inventarier som tagit skada och det stöldgods som tjuvarna kom undan med.