Mannen med ofrivillig sambo stämmer Skatteverket

Kräver 110 900 kronor för att Skatteverket inte agerat skyndsamt med att avskriva skuldsatta målvakten från lägenhet.

Den man i Sundbyberg som blev ofrivilligt inneboende med en skuldsatt ”målvakt” efter att ha skrivit på för ett förstahandskontrakt på en lägenhet stämmer nu Skatteverket. Han anser att de inte agerar skyndsamt i hans ärende och att det innebär onödigt lidande för honom.

– Är jag bortrest kan risken finnas att kronofogdemyndigheten fattar beslut om att ta sig in i min lägenhet för att utmäta egendom. I vart fall leder det här till en enorm oro och osäkerhet, skriver han i inlagan till tingsrätten.

Mannen tog över lägenheten för ungefär ett år sedan. Den tidigare ägaren, en äldre dam, hade då avlidit. Hos henne hade den skuldsatta personen stått skriven som inneboende och denne följde nu med lägenheten till den nya ägaren. 

Den skuldsatta personen bor inte i lägenheten rent fysiskt men att han står skriven där gör att det uppstår problem för den nuvarande ägaren. Bland annat har Kronofogden varit på besök.

Nu stämmer alltså den nya ägaren Skatteverket. Han kräver 110 900 kronor. Enligt uppgift till Aftonbladet avser han endast behålla 10 000 kronor, resten ska gå till Brottsofferföreningen Västerort samt täcka kostnaden för ansökan till tingsrätten.

Källa: https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/OnOMz1/stammer-skatteverket-skuldsatt-malvakt-i-lagenheten-orsakar-lidande