Idag justeras SEB-kundernas boräntor upp

Bolånekunder hos SEB bör kolla vad de fått för ränta idag.

Bolånekunder hos SEB bör kolla vad de fått för ränta idag. Foto: Marlén Eskilsson

Idag onsdagen den 16 september justerar SEB upp bolåneräntan för alla som har rörliga bolån.

SEB höjer idag sin upplåningsränta som används för att räkna ut kundens boränta från 0,20 (upplåningsräntan 17 juni) till 0,28%, en ökning med 0,08 procentenheter. 

Denna ökning sker utöver den ökning som banken tidigare gjort på det påslag som de lägger på sin upplåningsränta. Påslaget har ökat från 0,9 till 1,4 för TCO-anslutna på mindre än ett år. Det innebär att en ny SEB-kund som är TCO-ansluten, idag får en ränta på 0,28 + 1,4 dvs 1,68 % om man inte prutar.

Resultatet är att SEB-kunderna får en rejäl höjning av bolåneräntan jämfört med tidigare. 

I samband med att SEB höjer sina räntor har Byggahus förbättrat sin bolånedatabas, vars startsida nu är ordentligt mycket snabbare. Dessutom ser du nu de allra senaste räntorna högst upp. Färre rapporter visas på samma sida, vilket gör att du får en bättre överblick över alla bindningstider.

Sedan starten i våras har vi på Byggahus.se fått in 1 724 ränterapporter. Av dem har 340 rapporterats in av inloggade medlemmar.

Snitträntan bland våra medlemmar låg idag onsdag före SEB:s uppjustering av räntan på 1,30%, vilket är 0,12 procentenheter lägre än snitträntan bland anonyma besökare.

Det ska bli intressant att följa hur snitträntan bland våra besökare ändras nu när SEB-kunderna har uppdaterat sina räntor i tabellen.

Passa på att uppdatera din boränta på:
https://www.byggahus.se/ekonomi/borantor/
Och följ SEBs upplåningsränta på:
https://www.byggahus.se/upplaningsranta