Ekonomi

Arkitektritade mångmiljonhuset tar in vatten

Huset ifråga.

Huset ifråga. Foto: Bukowski Real Estate.

Det regnar in i huset som kostat 30 miljoner kronor och nu tar husägarna säljaren till domstol på nytt efter tingsrättens beslut.

2017 dömde tingsrätten att Nicolas Hassbjer, ägare till en arkitektritad 30-miljonersvilla utanför Helsingborg, inte uppfyllt sin undersökningsplikt och därmed ska stå för rättegångskostnaderna för både honom och hans motpart. Husägaren hade stämt säljaren av huset på grund av att det regnar in. Men tingsrätten gick på säljarens linje.

Nu väljer husägaren att överklaga beslutet.

– Märk väl – vi har inte köpt villan till reapris på grund av några fel. Vi har köpt till rätt pris för ett hus i toppskick. Om den här försäljningen godkänns är det lika bra att man tar bort frågelistan som säljaren besvarar före köpet, säger Nicolas Hassbjer till Expressen.

Familjen köpte huset 2014 och beskrev det då som ett solitt byggt hus som byggarna lagt ner sin själ i. Men det visade sig senare ha flera fel. Kaklet lossnar från väggarna och när det blir oväder så regnar det in. Samtidigt ska ingen sådan information ha framkommit i samband med köpet, och det är detta husägaren vänder sig emot.

– Det är viktigt att alla landets husköpare och mäklare får veta att en säljare kan svara lite som han vill trots att han ska intyga på heder och samvete att det är korrekt, säger Nicolas Hassbjer.

Han stämde säljaren på sex miljoner kronor men förlorade i tingsrätten. Det är detta domslut som nu har överklagats till hovrätten.