Juridik

10-årig grannfejd slutade med påkörd fru

Mannen åtalas i Malmö tingsrätt.

Mannen åtalas i Malmö tingsrätt.

Grannarnas bråk om en uppfart eskalerade när frun tog ställning för grannen, och mannen körde på sin fru.

En grannfejd om en uppfart i Vellinge slutade olyckligt med att den ena grannen körde på sin egen fru efter att hon blockerat uppfarten för grannens fördel. Nu åtalas mannen i Malmö tingsrätt.

Bråket ska ha pågått i tio år och gäller en gemensam uppfart.

– (Grannen) brukar vända och trixa och sliter därför på underlaget, säger den 80-åriga mannen i polisförhör, enligt en artikel i Expressen.

Mannen vaktade uppfarten den aktuella morgonen genom att blockera utfarten för grannen, men när han tog en snabb paus placerade sig hans fru på en stol därute för att stoppa honom från att fortsätta så att grannen kunde köra sina barn till skolan. När mannen såg detta satte han sig i bilen. Enligt egen uppgift ville han skrämma frun genom att "toucha henne med bilen så att hon flyttade på sig", men det resulterade i att hon tippade bakåt och slog i huvudet.

Grannen och förbipasserande hjälpte den blödande kvinnan upp på benen igen. Mannen själv satt kvar i bilen, och enligt honom beror det på att han inte hann ut och när han såg att andra hjälpte till så kände han sig överflödig.

Mannen åtalas nu, men grannfejden uppges fortsätta som vanligt.