Byggahus.se:s medlemmar sluter sig samman - heimlaga ska ha slipen!

Maskinen är en bjässe på 700 kg.

Maskinen är en bjässe på 700 kg. Foto: TeroM

När det är kris är det många som vänder sig till Byggahus.ses medlemmar för att få hjälp. En som gjorde det är TeroM när han behövde bli av med en mastodontslip på 700 kg. Uppslutningen var stor när forumet beslutade att det är den hjälpsamme heimlaga som borde ha slipen trots att frakten var för dyr.

Medlemmen TeroM vände sig till forumet för att få tips på hur man på hans jobb enklast kunde bli av med en bra slip som de av olika anledningar inte kunde ha kvar.

När han publicerar inlägget tar det inte lång tid innan det ramlar in matnyttig information om maskinen från kunniga medlemmar: Den väger 700 kg. Marknadsvärdet ligger på 25 000 kr.

Forumet visar sig också vara fyllt av medlemmar som suktar efter den gedigna slipen.

En av de första som berättar att han vill ha maskinen är medlemmen heimlaga som bor i Österbotten, Finland: ”Just nu är jag litet i penningknipa. Annars skulle jag gärna betala frakt till Österbotten på den där.”

TeroM tycker att slipen är som klippt och skuren för just heimlaga och när han träffar medlemmen Taxture får de idén om att starta en crowdfunding på Byggahus.se för att få ihop till fraktkostnaden och skicka upp slipen till heimlaga.

”Han var den första jag tänkte på när jag fick syn på slipen”, skiver TeroM.

”Jag hivar också in ett Österbottenbidrag. Finlands sak är vår!” 

Snabbt anmäler sig en efter en av medlemmarna, de är med på idén och erbjuder sig att bidra till frakten upp till heimlaga - alla tycker de att han förtjänar den med sina härliga inlägg.

”Jag lägger hundring direkt. Swish?” skriver medlemmen JPW.

”Jag hivar också in ett Österbottenbidrag. Finlands sak är vår!” skriver medlemmen Nötegårdsgubben.

Och så fortsätter det. I skrivande stund har 60 medlemmar anmält sitt intresse för att bidra till frakten.

Byggahus forum när det är som bäst.

Vill du också bidra? Anmäl dig i tråden: Järnskrot eller donera?