Juridik

Huset får byggas klart om det görs om till radhus

Ett omstritt bygge på Algatan i Landskrona har fått rätt av Länsstyrelsen att färdigställas - om det görs om till radhus.

Ett svartbygge på Algatan i Landskrona som hotades med rivning får återigen byggas vidare. Det har Länsstyrelsen beslutat, men bara om det görs om till ett radhus istället för tvåvåningshus som det var tänkt till från början.

Beslutet har väckt ont blod hos grannarna som har överklagat bygget i omgångar till Bostadsnämnden och andra överinstanser eftersom det tilltänkta huset står endast en meter ifrån närmsta grannen. 

När Mark- och miljööverdomstolen satte ner foten och beslutade till grannarnas fördel trodde man att det hela var över. Men byggherrarna valde då en annan lösning och gjorde en ny ansökan, den här gången för att bygga ett radhus eftersom reglerna för området tillåter det.  

Nu har ägaren till granntomten sagt klart och tydligt att han inte tänker bygga ett radhus och kommer inte heller att tillåta byggnadsställningar eller att hans tomt beträds av byggare.  Vilket inte påverkar bygglovet, enligt Länsstyrelsen.

Bygget på Algatan står redan halvfärdigt och har i sitt tre år långa liv stött på många motgångar och än är de inte över. Dels är det osäkert om huset ens går att flytta, sen kan grannarna komma att överklaga även detta beslut. Läs mer hos Hd.se.