Redax blogg

Levererade kylskåpet med helikopter

I morse hovrade en helikopter över ett lägenhetshus på Södermalm i Stockholm medan de firade ner ett kylskåp, hade en läsare tipsat Aftonbladet om. Polisen i Stockholm bekäftade att en privat helikopter skulle fira ner kylskåpet på en innergård på Södermalm. 

Personer som beskådade leveransen trodde att det handlade om en skjutning eller brand och blev glada när det bara var en kylskåpsleverans på gång ...

Leverans med helikopter
2020 kostade leverans med helikopter 15 000 kr per timma. Foto: TV4/C More

Ja, då och då behöver den som bygger och renoverar ta till en helikopter för att leverera fram skrymmande produkter på svårtillgängliga ställen, såsom otillgängliga tomter i skärgården eller i skogen. Ett sådant fall var när Rasmus Larssons väggelement som vägde 1 ton styck behövde flygas med helikopter till tomten. Den kostade 15 000 kr per timma, då 2020. Det lär inte ha blivit billigare nu. 

Vi hade också problem med att få in kylskåpet när vi renoverade köket för ett år sedan, det var både stort och tungt. Då räckte det som tur var med att kalla in båda sönerna och en kompis. När man behöver flyga in kylskåpet till innergården kan det handla om trånga passager i entrén gissar jag.