Får sitt räcke efter 30-tal olyckor

Göran kör ved längs med räcket.

Göran kör ved längs med räcket. Foto: Privat.

Efter åratal av olyckor vid Görans vedbod är kampen om ett räcke äntligen över.

Nyligen satte Trafikverket upp ett 26 meter långt räcke längs en kurva som ligger i anslutning till Göran Grönhammars vedbod. Anledningen är att det skett ett flertal avkörningar och olyckor i just den kurvan.

Göran har hunnit dokumentera ett 30-tal olyckor under åren. Men måttet var rågat när han själv höll på att få en bil över sig.

– Jag höll på att bli påkörd av en bilist när det var svart is på asfalten. Jag blev väldigt rädd och fick springa undan och kasta mig åt sidan för att inte bli överkörd, säger Göran till Aftonbladet.

Då placerade han ut en ett ton tung sten, men Trafikverket ansåg att den kunde vara farlig för bilisterna. Kompromissen blev det räcke som nu äntligen kommit på plats.

– Räcket ser bra ut, det passar bra här och jag har en bra plats mellan räcket fram till boden. Jag kan gå till och från vedboden och redskapsboden för att hämta mina grejer samt köra min skottkärra. Man känner sig rätt så nöjd när man tar fram skottkärran och lastar den med ved och kör i skydd av räcket ner mot huset och sen tvärs över vägen, säger Göran.