Svensk möbeljätte börjar sälja solceller i Sverige

Snart kan du köpa solceller samtidigt som du köper din Billy Bokhylla.

Snart kan du köpa solceller samtidigt som du köper din Billy Bokhylla. Foto: Ikea.

Nu är det bestämt när Ikea kommer att börja sälja solceller i Sverige.

Efter sommaren får återförsäljarna av solceller en stor konkurrent. Ikea har nämligen bestämt sig för att det är då man ger sig in på den svenska marknaden med sina solcellserbjudanden.

Exakt hur dessa erbjudanden kommer att se ut och hur stor prispress detta förväntas ge på marknaden är i dagsläget fortfarande okänt.

Det har däremot länge varit känt att Ikea planerar försäljning av solceller globalt. De har redan dragit igång försäljningen i en handfull andra länder, bland annat i Tyskland. Att Sverige blir aktuella nu efter sommaren är därmed ett väntat steg för möbeljätten. Satsningen är en del i företagets vision att förminska klimatavtrycket.

- Vi vill hjälpa våra kunder att kunna göra en investering i sitt hem som är bra för klimatet och plånboken, säger Ikeas hållbarhetschef Jonas Carlehed.

Exakt datum för säljstart är inte satt ännu, men det kommer att ske efter sommaren i år. Ikea förhandlar fortfarande med leverantörer. Den som är Ikea Familymedlem uppges få ett nyhetsbrev när det blir aktuellt.