Renovera

Se golvläggaren Emil lägga golv i högklackat

Han ville lyfta fram skeva kvinnoideal och gick därför till jobbet med högklackat.

Emil Andersson i videon.

Emil Andersson i videon.

Vi är kanske lite sist på bollen nu, men för er som missade den här nyheten förra veckan så är Emil Andersson i Ludvika i ropet just nu efter att han arbetat en hel dag som golvläggare med klackskor på fötterna.

Idén ska han ha fått efter att ha sett en kampanj i sociala medier där kvinnor publicerat bilder på blödande och skadade tår efter att de arbetat med klackskor. Emil Andersson ville uppleva vad kvinnorna går igenom och just den dagen som han bestämde sig för att prova på det visade det sig att han skulle arbeta på fjärde våningen i ett hus som saknade hiss. Han beskriver upplevelsen som obehaglig och verkligen vedervärdig.

Emil passade även på att dokumentera sitt projekt. En humoristisk video med ett allvarligt budskap i - målet var att han skulle lyfta fram skeva kvinnoideal.

Så här säger han till SVT efteråt:

– Jargongen från hantverkare kan vara lite hård, men de skrattade och tyckte det var en rolig grej. Det såg lite speciellt ut med arbetskläder och rosa pumps. Jag har fått många positiva kommentarer. Flera kvinnor har hört av sig och tycker det är bra att jag uppmärksammar detta som man.

Här hittar du videon.