Partiledare i bråk om släktgård

Ebba Busch Thor har hamnat i tvist med en äldre man efter att ha köpt mannens släktgård.

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor har hamnat i fastighetsbråk. Hon uppges ha tjatat till sig att få köpa gården från en pensionär, som dagen därpå ångrade försäljningen. Bråket har orsakat rubriker i tidningen Expressen under flera dagar.

– Hon tjatade och tjatade om att få köpa och jag kände mig pressad, säger gårdens ursprungliga ägare 81-åriga Esbjörn.

Han har undertecknat köpeavtalet och släktgården är därmed Ebbas. Men redan dagen efter försökte han att ångra försäljningen. Han lyckas inte få tag på Ebba, och uteblir slutligen från slutregleringen, varpå han mottar ett brev från partiledaren som menar på att hon har rätt att begära skadestånd om inte affären slutföljs.

Ebba säger i sin tur till Expressen att Esbjörn snarare har ångrat sig för att det finns två andra personer som vill lägga beslag på fastigheten. Och nu har det framkommit ett 13 år gammalt dokument som kan bli avgörande i tvisten. Hon kan dock tänka sig att dra tillbaka köpet under vissa omständigheter.

– Om det är så att Esbjörn absolut inte vill sälja, om det är så att han tvärt emot alla möten med mig då han har varit helt glasklar, att det inte stämmer, kommer jag självfallet inte att framhärda med att fullfölja det här. Jag har handlat i god tro, säger hon till Expressen.

Gården såldes för 3 900 000 kronor, med en handpenning på 390 000 kronor. Taxeringsvärdet ligger på ungefär 3,4 miljoner kronor och två oberoende mäklare uppges ha uppskattat värdet på den till 4,2 miljoner kronor.