Granne försökte motorsåga sig in i hus

En man försökte ta sig in i ett hus med yxa och motorsåg efter infekterad grannfejd.

Grannfejd gick överstyr i Karlskrona.

Grannfejd gick överstyr i Karlskrona. Foto: Google Maps

Under långfredagen, på en liten ort i Karlskrona, gick en grannfejd slutligen överstyr. Klockan var runt halv tre på natten när en 30-årig man kom i fejd med en granne i 50-årsåldern. Den äldre mannen tog skydd i sitt hem medan grannen försökte ta sig in med en yxa.

- Jag undkom med blotta förskräckelsen efter 20 minuter av helvete. Jag satt och skakade medan grannen gick loss på huset med yxa, skriver mannen i sina sociala medier.

En person som bor i samma område som 30-åringen uppger att han har betett sig stökigt tidigare och även agerat hotfullt mot flera människor. Grannen har också tidigare blivit dömd för skadegörelse efter att ha krossat en annan grannes fönster, skriver SVT.

– Han har bland annat kört olika motorfordon runt husen i området sent på kvällarna och har inte slutat trots att han blivit tillsagd, säger personen i området som SVT talat med.

Under händelsen med yxan kontaktades polisen. Men innan de hann anlända hade 30-åringen bytt till en motorsåg och försökte istället att såga sig in i huset. Mannen fick instruktioner av polisen, men vägrade att samarbeta och blev sedan skjuten i benet.

Husägaren klarade sig utan skador.

Nu är grannen misstänkt för försök till mord eller försök till grov misshandel såväl som skadegörelse.